JA voitto, 100 pojoo ja pikkuvaivoja

Kommentoi

Voitto taas kaivettiin pelistä Loviisasta vaikkei se helpolla tullut. Kuitenkin tärkeintä on että pisteet tulivat Kuopioon, ja salibandyssä ei edes pistemenetyksiä pääse tulemaan, vaikka pelit jatkoajalle menisivätkin. 

Henkilökohtaisesti pelit eivät ole lähteneet kulkemaan niin hyvin kuin haluaisi, vaikka tilastoissa näyttääkin hyvältä. Plus/miinus sarake ei ole kovin hyvä ollut, eikä jalkakaan vielä liian kevyesti ole liikkunut. Onneksi kevääseen on vielä aikaa. Jotain on kuitenkin tehty oikein, kun lauantain pelissä napsahti 100. tehopiste plakkariin Divarissa. Siitä täytyy olla ylpeä. Pelejäkin on reilu 100 jo kertynyt. Tässähän alkaa olla konkarimiehiä...


Muutoin pikkuvaivat ovat haitanneet alkukautta. Flunssan selätettyä on tullut pieniä iskuja jalkoihin, kuten ensimmäisestä pelistä asti ollut "puupohje". Kuitenkin näiden kanssa on elettävä. On tehtävä töitä paremmin huoltavien treenien kanssa, jotta pysyy paremmassa kunnossa.

Ps. Nyt päivityksetkin palaavat kuvien osalta uuteen uskoon, kun olen palannut älypuhelinaikaan.

Reenipäiväkirja80 haastattelee: Aatu Suihkonen

Kommentoi
Jesper Kauhanen (oik.) halusi mukaan poseeraamaan Aatu Suihkosen kanssa.

Reenipäiväkirja haastattelee seuraavaksi Welhojen puolustuspään tulevaisuuden lupausta Aatu Suihkosta. Olkaa hyvät!

Kuka olet ja mistä tulet? 
Aatu Suihkonen ja alunperin Suonenjoelta, mutta nyt on tullut muutama vuosi kuopiossa asuttua. Ennen pelasin Welhot Akatemiassa

Miksi SB Welhot ja Kuopio? Mitä teet pelikentän ulkopuolella? 
Olen koko junnuajan pelannut Welhoissa ja nyt tuli sitte mahdollisuus kokeilla miesten mukana, niin pakkohan se on lähteä koittamaan. Kavereitten kanssa tulee oltua paljon ja fresbeegolffia tulee heiteltyä jonkin verran.

Miten valmistautuminen kauteen on sujunut? Millainen ilmapiiri joukkueessa?Ois se paremminki voinu mennä. Aivan huikee.

Mitä odotat itseltäsi ja Welhoilta tulevalla kaudella?Itseltäni odotan kehittymistä ja pelipaikan vakiinnuttamista. Joukkuelta tietysti liiganousua.

Mitkä koet omiksi vahvuuksiksi kentällä? Missä riittää parantamista? 
Pelirohkeus ja pelisilmä. En ole vielä oikein pystynyt pelaamaan omilla vahvuuksilla, mutta toivotaan että asia korjaantuu kauden mittaan. Pelinopeus- ja fysiikkapuolella riittää parannettavaa.

Welhoissa on tapana ollut keksiä mitä erikoisempia lempinimiä, joko tällainen keksitty ja mikä on tarina nimen takaa? Aatueemeli. Joskus Miettisen Eemelin kanssa ollaan pyöritty edarin reeneissä ja ollaan varmaan niin saman näkösiä äijiä.

Mitä terveisiä lähetät kuopiolaisyleisölle?
Tulkaahan kuopparille kattoo Savon parasta sählyä.

Reenipäiväkirja80 kiittää!

Radiohaastattelu kuunneltavissa netissä

Kommentoi
Aiemmin kirjoittelin radiohaastatteluista, joissa pääsin olemaan. Nyt viikonloppuna radiosta kuultava radiolähetys on myös kuunneltavissa netissä oheisesta linkistä. Sieltä löytyy myös hieman kirjoitettua juttua minusta. Käykäähän lukemassa ja kuuntelemassa.

http://www.kantti.net/artikkeli/2014/09/muotoilu-ja-salibandy-ovat-mainio-yhdistelmä

Radiohaastatteluissa

Kommentoi
Radio Kuopion haastattelussa Iiro Lankisen kanssa. (kuva. SB Welhot Facebook. )

Viime viikon lauantaina päästiin Lankisen Iiron kanssa Radio Kuopion haastateltaviksi, kuten tarkkasilmäisimmät seurasivat SB Welhojen sosiaalisesta mediasta. Pääsin myös pari viikkoa sitten käymään Yle Puheen Aspekti-ohjelman radiohaastettelussa, joka koski enemmänkin urheilun ja opiskelun yhdistämistä. Tämän haastattelun pystyt kuuntelemaan seuraavina ajankohtina:

Yle Puheen Aspekti-ohjelma lauantaina 27.9.2014 klo 6.05
Uusinta sunnuntaina 28.9.2014 klo 21. 

Yle Puhe kuuluu Kuopiossa taajuudella 88,1 tai osoitteesta http://yle.fi/radio/ylepuhe/
Pitäkäähän radiota auki noina ajankohtina!

Kausi avattu voitolla

Kommentoi
Sunnuntaina avattiin kausi sekä voittotili. Helpolla ei pisteet jääneet Kuopioon ja ratkaisua haettiin aina jatkoajalta asti, kunnes Jonni Koskinen heilautti verkkoja kaukolaukauksella. Huikea kamppailu kuitenkin oli tarjolla kuopiolaisyleisölle näin heti alkukaudesta, ja mukavasti oli porukkaa hallillekin löytänyt, kiitos! Mukava nähdä teidät yleisössä, niin tutut kuin tuntemattomat!

Omaa alkukautta hieman hidastaneet pieni flunssailu, jota ollut paljon liikkeellä. Viime viikko meni flunssan kourissa, jonka vuoksi treenasin hieman kevyemmin. Myös treenipeleistä oli jäänyt pieniä loukkaantumisia nilkkoihin, joita on vähän liikaakin varonut. Kuitenkin oli mahtava fiilis päästä jälleen pelaamaan kuopiolaisyleisön eteen. Pelin jälkeen muistaa aina miksi tätä hommaa on niin mahtava tehdä!

Valmista peli ei missään nimessä ole. Omaan tekemiseen pitää saada terävyyttä, jota korjataan ihan ensimmäiseksi laittamalla mies kuntoon. Sitten aletaan keskittymään siihen että saadaan miehestä irti mahdollisimman paljon ja samalla katseet siihen, että pystytään olemaan keväällä kunnossa. Tarkoittaen tietenkin sitä, että kauden aikanakin pitää pystyä menemään aika kovasti.

Joukkueellakaan ei peli vielä aivan uimissaan. Ykköskenttä pystyi hallitsemaan palloa ja ajoittain erittäin näyttäviä hyökkäyksiä. Muiden kenttien pitäisi pystyä pyrkimään samaan samalla tukkien oma puolustuspää tietenkin. Noh, sitä lähdetään kohta treeneihin parantamaan!

Ennakko: SB Welhot - LNM

Kommentoi
Tänään se alkaa. Kauan odotettu Divaristartti on Welhoilla tänä vuonna Limingan Niittomiehiä vastaan. Tässä lähtökohdat iltaan:

- Nousijajoukkue vastaan liigaan karsinut joukkue. Joukkueet ovat viime kauden sijoutuksiin nähden toinen ylä- ja toinen alapäästä. Kuitenkin harjoitusottelussa kohdattuamme ei ollut varaa kävelyyn. Tässä sarjassa ei tule voittamaan puolivaloilla.

- Welhot kohtaa jälleen OLS:n peräsemässä viimekaudella olleen valmentajan Jarmo Härmän, joka siirtyi kesän aikana LNM:n leiriin. Viime keväänä Härmä vei pidemmän korren. Kuinka käy tänään?

- LNM:stä kannattaa seurata kapteeninnauhaa kantavaa Olli Tornbergiä, jolla taustalla pelejä OLS:ssin paidassa.

- Welhoista kannattaa ehdottomasti seurata Divarin parhaaksi puolustajaksi valittua Iiro Lankista, sekä parhaaksi maalivahdiksi valittua Petri Leschiä. Hienoa saada meriittejä oman joukkueen pojille. Myös kuopiolaisyleisölle kasvoja Welhojoukkueessa kannattaa seurata. Eero Vepsäläinen ja Tomas Hoikkanen tekevät paluun Welhopaitaan, ja täysin uusia kavereita kokoonpanossa ovat Joonas Virta, Kalle Keränen ja Lauri Heikkinen.

Löydä itsesi Kuopio-Hallilta klo 18.00 SB Welhot - Limingan Niittomiehet

Reenipäiväkirja80 haastattelee: Lauri Heikkinen

Kommentoi

Seuraavaksi haastattelussa joukkueen kolmas kajaanilainen, Lauri Heikkinen. Olkaa hyvät!

Kuka olet ja mistä tulet? 
Lauri Heikkinen ja tulen Kajaanista 

Miksi SB Welhot ja Kuopio? Mitä teet pelikentän ulkopuolella? 
Kuopioon muutin salibandyn ja töiden perässä. Welhoissa pääsee reenaamaan kovaa ja laadukkaasti viikosta toiseen. Ja onhan tämä Kuopion paras seura! Kentän ulkopuolella töissä käyminen vie suurimman osan ajasta, mutta se vapaa-aika mitä liikenee mm. pelailen pleikkaria sekä käyn heittelemässä frisbeegolfia. 

Miten valmistautuminen kauteen on sujunut? Millainen ilmapiiri joukkueessa?  
Valmistautuminen kauteen on sujunut hyvin, kun on päässyt suht koht terveenä reenaamaan koko ajan. Joukkueessa on hyvä ilmapiiri ja kaikki uudet pelaajat on otettu erittäin hyvin vastaan. 

Mitä odotat itseltäsi ja Welhoilta tulevalla kaudella? 
Omat odotukset ensi kaudelle on kehittyä joka osa-alueella. Joukkueelta odotan pääsyä asetettuun tavoitteeseen. 

Mitkä koet omiksi vahvuuksiksi kentällä? Omat Missä riittää parantamista? 
Vahvuuteni kentällä on ehdottomasti fyysisyys. Parantamista riittää joka osa-alueella. 

Welhoissa on tapana ollut keksiä mitä erikoisempia lempinimiä, joko tällainen keksitty ja mikä on tarina nimen takaa? 
Sepäksi ja Ilmariseksi ovat kuttuneet. Tarinaa nimille en tiedä. 

Mitä terveisiä lähetät kuopiolaisyleisölle? 
Tervetuloa kannustamaan kotijoukkue voittoon!

Reenipäiväkirja80 kiittää!

Reenipäiväkirja80 haastattelee: Joonas Virta

Kommentoi

Welhojen hankinta Joonas Virta kertoo muun muassa mistä hänen lempinimensä Pullukka on peräisin. Olkaa hyvät.

Kuka olet ja mistä tulet?
 - Joonas Virta ja turkkusest kotosi! 

Miksi SB Welhot ja Kuopio? Mitä teet pelikentän ulkopuolella? 
- Sain opiskelupaikan Kuopiosta ja muutenkin olosuhteet oli sopivat maisemanvaihdokselle. Welhoista olin kuullut pelkkää hyvää ja nälkä oli suuri lähteä seuraavalle sarjatasolle. Pelikentän ulkopuolella tosiaan opiskelen Savoniassa Liiketaloutta. 

Miten valmistautuminen kauteen on sujunut? Millainen ilmapiiri joukkueessa? 
- Viime vuosi meni oikeastaan kokonaan armeijassa, joten sähly jäi aika vähälle. Kuopioon tulon jälkeen alkoi valmistautuminen joukkueen kanssa ja jonkin verran on vielä tekemistä. Joukkuehenki joukkueessa on täysin ainutlaatuinen, koskaan ei ole ollut omalla uralla näin hyvää joukkuehenkeä missään lajissa. 

Mitä odotat itseltäsi ja Welhoilta tulevalla kaudella? 
- Joukkue on asettanut tavoitteeksi liiganousun, joten tottakai oletan kaikkien tekevän parhaansa, jotta se onnistuu. Omalta kohdalta tavoitteena ehdottomasti heiluttaa vastustajan verkkoa niin monesti, kuin mahdollista. 

Mitkä koet omiksi vahvuuksiksi kentällä? Missä riittää parantamista? 
- Vahvuudet ehdottomasti hyökkäyspäässä ja kaikessa sijoittumisessa mikä liittyy maalintekoon. Heikkouksina selkeästi oma pää ja viive pallonmenetyksen jälkeen, näitä lähdetään kehittämään! 

Welhoissa on tapana ollut keksiä mitä erikoisempia lempinimiä, joko tällainen keksitty ja mikä on tarina nimen takaa? 
- Noniin, tosiaan lempinimi on Pullukka ja tais tulla heti toisissa reeneissä kuuluisan Aleksi Viinikäisen suusta. Tarinasta sen verran, että nimeltämainitsematon seurahenkilö oli kuullut Turun suunnalta huhuja vähän rotevammasta maalintekijästä ja sitä kautta se sitten tuli. 

Mitä terveisiä lähetät kuopiolaisyleisölle? 
- No lähetellään nyt ensin kuitenkin terveiset Turkuun kaikille. Kuopiolaisyleisölle sen verran, että tulkaapaha Kuopparille ja pitäkää mölyä.

Reenipäiväkirja80 Kiittää!

Reenipäiväkirja80 haastattelee: Eero Vepsäläinen

Kommentoi

Ei jokainen kaveri ole voittanut Suomen mestaruutta, mutta tämä kaveri on. Haastattelussa Welhojen paluumuuttaja Happeesta, eli Eero Vepsäläinen. Olkaa hyvät.

Kuka olet ja mistä tulet? 
Vepsäläisen Eero ja Jyväskälästä tossa kesällä muutteli takasi Kuopioon.

Miksi SB Welhot ja Kuopio? Mitä teet pelikentän ulkopuolella? 
Lähinnä tyttöystävä pakotti. Töissä oon yrittäny käydä, ja vähä jopa opiskella.

Miten valmistautuminen kauteen on sujunut? Millainen ilmapiiri joukkueessa? 
Kysyppä tuosta valmistautumisesta Lankisen Iirolta. Huikee ja helppohan tänne on ollut tulla ku tuttuja kavereita jengi täynnä.

Mitä odotat itseltäsi ja Welhoilta tulevalla kaudella? 
Muita odotuksia ei ole kuin nousu.

Mitkä koet omiksi vahvuuksiksi kentällä? Missä riittää parantamista? 
Omat vahvuudet on varmaa tuolla maalin edessä ja parantamista kyllä löytyy kaikilla osa-alueilla, mut eniten varmaa pallollisessa pelissä.

Welhoissa on tapana ollut keksiä mitä erikoisempia lempinimiä, joko tällainen keksitty ja mikä on tarina nimen takaa? 
Aika hiljasta on ollut.

Mitä terveisiä lähetät kuopiolaisyleisölle? 
Terveisiä kaikille kivasti.

Reenipäiväkirja80 Kiittää!

DIVARIN ENNAKKO 2014-2015

2 kommenttia
Aika ennakoida ja käydä läpi ensikauden vastustajat. Huikea kausi tulossa ja erittäin paljon mielenkiintoisia pelaajia vastassa. Olen jakanut vastustajat kolmeen koriin: kärkikasti, pudotuspeleistä kamppailevat sekä putoamista vastaan kamppailevat. Ennakko pohjautuu omaan tuntumaan sekä tänne Savon perukoille tihkuneisiin huhuihin. Tässä Divarin ennakko ensi kaudelle, olkaa hyvät!

KÄRKIKASTI:

SB VAASA
Liigakarsintojen makua haistellut SB Vaasa lähtee kauteen hyvällä rosterilla. Pieniä menetyksiä, mutta tilalle tuli oikein päteviä kavereita. Erittäin vaikea voitettava kotonaan ja todella hyvä tekemisen meininki ollut joukkueessa jo vuosien ajan. Uskon että kärkikahinoissa mukana.
Seuraa häntä: Jyri Järvinen. Tamperevuosinani seurasin Classicin kasvattia ja nimi jäi mieleen. Mielenkiintoista nähdä millaiseksi kaveri kehittynyt.


M-TEAM
Onnistui siirtomarkkinoilla. Sai kovan luokan nimiä niin valmennukseen, kuin kentällekin. Mika Heinonen teki hienoa työtä Oilerssissa, ja uskon hänen olevan tekijämiehiä myös M-Teamin peräsimessä. Suurimmat vonkaleet pelaajista ehdottomasti Markus Vuorinen, Jens Riska ja Niko Mäkinen. Viime kauden kovaan nippuun lisätty hieman suolaa joukkoon, joten kasassa runkosarjan voitosta pelaaja joukkue
Seuraa häntä: Niko Mäkinen. Kuopion Welhoista M-Teamiin palaava Niko Mäkinen sai pelata suuressa vastuussa Welho-nipussa ja on varmasti tehokkaampi kuin aiempina kausinaan M-Teamissa. Alkukautta sotkee varmasti opintojen suoritus loppuun Kuopiossa, mutta Kuopiosta luvataan tarjota vähintään hyvää psyykkausta aina kun Niko pyörii mukana treeneissämme.


BLUE FOX
Aina vaarallinen Blue Fox nojautuu edelleen konkareihin. Hieman joukkue heikentynyt viime kaudesta, mutta Isomäen ja Ojalan kokemus ja taktiikka puree Divarissa edelleen. Myös kotihalli on sininutuilla sen verran paha paikka vastustajalle, että kotona he ei tule montaa ottelua häviämään.
Seuraa häntä: Johnny Ojala. Vuodesta toiseen tehokas. Pärjäisi korkeammallakin. Ihmettelen miten kaveri pysyy kunnossa, vaikka luulisi iän alkavan painamaan jossain vaiheessa. Pakko arvostaa.


LOVIISAN TOR
Loviisan Tor on erittäin miellyttävä joukkue Divariin. Aina olen tykännyt pelata Loviisassa, sillä siellä on tarjolla huikea yleisö, sekä vahva kotijoukkue. Loviisan materiaali ei ole leveä, mutta sitäkin terävämpi. Liigavauhtiin useamman vuoden ajan tottuneet runkopelaajat tulevat tekemään tuhoisaa jälkeä Divarissa, ja useamman vuoden liigaa pelanneella seuralla ilmeisesti taustat kunnossa.
Seuraa häntä: Andreas Hietala. Jo SB Savon aikoina kohtasimme 1. divarissa ja kaveri jäi mieleen. Taitava, nopea ja viihdyttävä pelimies. Hienoa nähdä ja kohdata jälleen.

______________________________________

PUDOTUSPELIKAMPPAILU

WIRMO
Viime kaudella joukkue pääsi mukaan Divarivauhtiin ja uskoisin vauhdin sen kuin kiihtyvän. Paperilla nippu ei kummoiselta näytä, mutta joukkuepeli ja etenkin joukkuehenki korjaavat tätä puutetta. Hieman meidän näköinen joukkue. Onnistumisten kautta joukkue syttyy ja uskon tämän vievän heidät pudotuspeleihin.
Seuraa häntä: Jani Varjonen. Joukkueen pelimiesten nimet eivät sano itselle mitään, mutta tätä kaveria oli muualla kehuttu, niin eiköhän se seuraamisen arvoinen kaveri ole!


STEELERS
Steelers koki uudistumista hankintojen ja uuden hallin myötä. Iittalan "Kauhujen talo" jäi historiaan Steelerssin osalta. Hankintojen kautta joukkue on paperilla äärimmäisen kova. Vahvistukset toivat maalintekovoimaa ja joukkueesta löytyi jo aiemmin osaamista duunaripuolen pelaamiseen. Joukkue pelaa romuluista salibandya, joka on vastustajalle hankalaa. Kuitenkaan en rankkaa Steelerssiä aivan kärkeen, vaikka kaatoivat mm. SSV:n harjoitusottelussa. Parin vuoden takainen kokemus sanoo, että vaikka nippu on kova ja alkukausi hyvä, niin välttämättä se ei kanna loppuun asti.
Seuraa heitä: Timo Johansson - Sami Saarinen.  Tutkapari palasi Suomen kentille ja on tehnyt jäätävää jälkeä kun viimeksi Divaria pelasivat. Hienoa saada Divariin kovan luokan pelimiehiä! Tervetuloa takaisin!


ERÄ AKATEMIA
Nousijajoukkue, mutta rosteri täyttä terästä. Runko joukkueesta on jo kovanluokan pelimiehiä, mutta tämän lisäksi joukkuetta täydentää A-junioreita sekä mahdollisesti myös liigakavereita. Hyvän rosterin ansiosta tulee pelaamaan itsensä pudotuspeleihin, mutta kärkikahinoihin en usko rahkeiden riittävän.
Seuraa häntä: Mikko Jolma. Muistelen kohdanneeni kaverin kun SB Savon pelasi A-junioreiden SM-sarjaa 86-ikäluokalla. Silloin Jolma pelasi mielestäni HIFKissä ja oli jo silloin kovan luokan pelimies... Tämän jälkeen mies on ollut hiljaiselossa, tai tieto pelimiehestä ei ainakaan tänne Savon perukoille ole kulkeutunut. Pakko vielä mainita, että tuolla kaudella HIFKiä vastaan vieraissa pelatessa katsomon tytöt olivat valinneet minut yleisön suosikkipelaajaksi!


LASB
Ykköskentän varassa oleva joukkue menetti hieman tärkeitä pelimiehiä, mutta tulijoitakin tuli. Ykköskentän ottamalla statuksen arvoisesti vastuuta joukkue taistelee itsensä pudotuspeleihin.
Seuraa häntä: Antti Sihlman.  Porvoossa Divaria tahkonnut ja viime kaudella Loviisassa pelannut pelimies tuo kokemusta joukkueeseen. 

______________________________________

PUTOAMISTA VASTAAN TAISTELU

ÅIF
Konkarikaverit vanhenee ja en usko Sipoolaisten tiukkaan kesätreenikulttuuriin. Pelimiehiä lähtenyt poispäin ja tulijapuolella aika hiljaista. Taistelee sarjan peräpäässä.
Seuraa häntä: Matias Kuisma. Vahva ja tehokas pelimies.


BLACKBIRDS
Blackbirdsillä on Piippo ja Laine, ja muuta ei sitten olekaan. Puolustuspään pelaaminen heikkoa ja ratkaisijoita ei edellämainitun tutkaparin jälkeen löydy. Kesätreenihuhujen perusteelle joukkueen rakennuksessa ollut ongelmia. Nuoria nostettu rinkiin, mutta saa nähdä onko heistä tukemaan tutkaparia.
Seuraa heitä: Mikko Piippo–Jyri Laine. Tehokkaita joukkueen tähtipelaajia. Syttyvät kyllä pelaamaan ja tykkäävät voittaa. Varsinkin meitä vastaan joukkue on syttynyt aina pelaamaan näiden miesten esimerkistä. Hienoja vääntöjä luvassa näitä herroja vastaan!


PSS
Menetyksistä kärsinyt joukkue ei ole ilmeisesti vieläkään saanut nippuaan täysin kasaan. Seuralla on hyviä juniori-ikäluokkia, joista nousee pelimiehiä hyvää vauhtia edustukseen, mutta riittääkö rahkeet vielä kannattelemaan joukkuetta. Kapea materiaali suuri ongelma.
Seuraa häntä: Petteri Alavuotunki. Kuopiossakin pyörinyt pelimies, jota en muista ainakaan kohdanneeni kentällä, mutta pelikaverit kertoivat juttuja. Pelaillut kakkosdivari Etelä-Suomessa ja nyt nousu Divari-porukkaan. Toivottavasti sosiaalisessa mediassakin innokas kaveri saa roolia ja peli lähtee kulkemaan Divarissakin!


LNM
Kabinettien kautta Divariin noussut joukkue omaa erittäin pätevän valmentajan. Jarmo Härmä kohdattiin viime keväänä karsinnoissa, kun kaveri valmensi OLS:sia. Pelaajisto koostuu lähinnä vanhoista konkareista höystettynä nuorilla kavereilla. Kohdattiin joukkue harjoituspelikaudella, mutta kauden ensimmäisen treenipelin pohjalta on vaikea sanoa vielä mitään. Härmä varmasti pystyy taikomaan pelitavallisia juttuja, mutta pahoin pelkään, että materiaali ei tule riittämään korkealle. Vaikka kaikki sympatiat ehdottomasti lähialueen joukkueille on!
Seuraa häntä: Olli Tornberg. Jarmo Härmä houkutteli mukanaan pelimiehiä OLS:sista ja Olli Tornberg lukeutuu yhdeksi heistä. Tornberg kantaa kapteeninnauhaa joukkueessa ja tulee olemaan joukkueen kantavia voimia kauden aikana.


SBS MASKU
Veikkailtu vaikeaa kautta Divarissa. Harjoitusottelut eivät ole antaneet luottoa tähän joukkueeseen. Hieman joukkuetta voi nostaa farmisopimus TPS:n kanssa, mutta en usko siitä niin suurta hyötyä olevan. Haastava kausi edessä.
Seuraa häntä: Jarno Laaksonen. Joukkueesta ja pelaajista ei juurikaan tietoa, mutta Pääkallo rankkasi kaverin joukkueen parhaaksi pelaajaksi. Täytyypä uskoa.


Veikkaukset ovat veikkauksia ja ennakoinnit ovat ennakointeja. Hienoa päästä aloittamaan kausi ja seuraamaan miten Divarin pelit lähtee kulkemaan. Myös hauska nähdä miten pudotuspelit vaikuttavat sarjan luonteeseen. Sunnuntaina se sitten starttaa! Perhosia ei vielä ole massussa, mutta into on kova päästä taas pelaamaan. Kentillä nähdään!

Reenipäiväkirja80 haastattelee: Jani Lipsanen

Kommentoi

Pihdeissä tällä kertaa joukkueen tuore valmentaja Jani Lipsanen. Olkaa hyvät.

Kuka olet ja mistä tulet? 
Joukkueen koutsi Jani Lipsanen. Alkujaan Limingasta, edelliset 10 vuotta Kajaanissa. Nyt seuraava 180 kilometrin siirtymä Kuopioon.

Miksi SB Welhot ja Kuopio? Mitä teet pelikentän ulkopuolella? 
Toimin SB Welhojen seuratyöntekijänä edustusjoukkueen valmennuksen lisäksi. Tuntui siltä, että Kajaani oli aikalailla nähty ja uudet haasteet kiinnostivat. Kuopiosta tarjoutui mielenkiintoinen projekti. 

Miten valmistautuminen kauteen on sujunut? Millainen ilmapiiri joukkueessa? 
Ilmapiiri vaikuttaa hyvältä ja joukkueen kapteenisto on ottanut ison vastuun siitä. Se on asia, josta olen todella tyytyväinen. Valmistautuminen on hyvässä vauhdissa, kun tavoite on keväässä. 

Mitä odotat itseltäsi ja Welhoilta tulevalla kaudella? 
Odotan itse, että pääsen sieltä naissalibandyn puolelta koko ajan paremmin kiinni miesten Divari-joukkueiden yksilöihin, pelitapoihin ja yleensäkin sarjan arkeen. Joukkueelta odotan halua kehittyä ja ottaa seuraava askel eteenpäin yksilö- ja joukkuetasolla. 

Mitkä koet omiksi vahvuuksiksi kentällä? Missä riittää parantamista? 
Kaikessa riittää vielä valtavasti parannettavaa. Vahvuudet ehkä siinä, että oma pelaajatausta on vielä aika vahvasti muistissa. Pystyn vähän aistimaan sitä, että kuinka paljon tietyissä tilanteissa on järkevää kiristää ja milloin on hyvä löysätä. Ei vain jumita siihen omaan suunnitelmaan, minkä on tehnyt, jos aistii, ettei joukkue ole henkisesti/fyysisesti ollenkaan siihen valmis. 

Welhoissa on tapana ollut keksiä mitä erikoisempia lempinimiä, joko tällainen keksitty ja mikä on tarina nimen takaa? 
Haha. Kyllähän se Kose jonkun tänään Kotkalla heitti, mutta jätetään se nyt tällä kertaa joukkueen sisäiseksi hassutteluksi. 

Mitä terveisiä lähetät kuopiolaisyleisölle? 
Pese hampaat aamuin illoin.

Reenipäiväkirja80 kiittää!

Puma & EvoSpeed Star 3

Kommentoi

Tälläkin kaudella pelikenkänäni toimii Puman sisäpelikengät. Viime kaudeksi siirryin Puman EvoSpeed Star II-kenkiin ja olin todella tyytyväinen valintaan. Kengät olivat kevyet ja muotoituvat jalkaan oikein hyvin. Alkavalle kaudelle kengät päivittyivät kolmanteen versioon, ja olivat näin ollen luonnollinen valinta. Tulevalla kaudella pelaan siis EvoSpeed Star III-sisäpelikengillä.

Puma toimii tulevallakin kaudella yhteistyökumppaninani ja tukijanani. Amatöörilajissa tämä on erittäin tärkeää, että saa tukea varusteiden muodossa. Tästä olen erittäin kiitollinen ja tämä tottakai potkii itseänikin tekemään enemmän ja paremmin töitä kehittymisen eteen. 

Kiitos Puma!



Reenipäiväkirja80 Haastattelee: Henri Putkonen

Kommentoi

Reenipäiväkirja80:n haastattelussa Henri Putkonen, joka muun muassa kertoo mistä hänen lempinimensä Simeon Juhani tulee. Olkaa hyvät. 

Kuka olet ja mistä tulet?

- Henri Putkonen Kuopiosta

Miksi SB Welhot ja Kuopio? Mitä teet pelikentän ulkopuolella?
- Olen asunut aina Kuopiossa ja Welhoissa olen pelannut jo junnuista lähtien. Kentän ulkopuolella aika kuluu lukio-opintojen parissa sekä tietysti tyttöystäväni ja kavereiden seurassa.

Miten valmistautuminen kauteen on sujunut? Millainen ilmapiiri joukkueessa?
- Valmistautuminen kauteen sujunut moitteetta, oma kuntopohja oli mielestäni riittävä ennen edariin siirtymistä. Oon päässyt edustuksen reenitempoon mukaan hyvin, ja joukkue on mielestäni ottanut hyvin vastaan. Joukkuehenki on huikea!

Mitä odotat itseltäsi ja Welhoilta tulevalla kaudella?
- Tulevalla kaudella odotan itseltäni kehittymistä etenkin pelillisesti, mutta myös henkistä kasvamista. Welhoilta odotan tiivistä nippua joka pysyy tavoitteissaan. Myös uusia ja hauskoja kokemuksia.

Mitkä koet omiksi vahvuuksiksi kentällä? Missä riittää parantamista?
- Omia plussia kentällä: hyökkäyspään hyökkäyspeli, lauon kun on paikka ja halu vetää tilanteet aina täysillä. Parantamista on ainakin pelisilmässä ja sijoittumisessa puolustuspäässä.

Welhoissa on tapana ollut keksiä mitä erikoisempia lempinimiä, joko tällainen keksitty ja mikä on tarina nimen takaa?
- Lempinimeni on vähän elänyt ja muuttunut milloin miksikin, mutta nyt se taitaa olla Simeonjuhani tai helpommin SJ. Nimen voi pistää edarin jätkien huonon nimimuistin piikkiin, kun oon menneinä vuosina pyörinyt muiden junnujen kanssa edustuksen reeneissä, eikä meidän nimet meinannut tarttua päähän. Simeonjuhani on luultavasti sitten helpompi muistaa.

Mitä terveisiä lähetät kuopiolaisyleisölle?
- Kuopiolaisyleisöä vaan paljon hyvällä fiiliksellä nauttimaan divarikaudesta!

Reenipäiväkirja80 kiittää!

Reenipäiväkirja80 Haastattelee: Tomas Hoikkanen

Kommentoi

Kuka olet ja mistä tulet?
Hoikkanen Tomas, paluumuuttaja Helsingistä.

Miksi SB Welhot ja Kuopio? Mitä teet pelikentän ulkopuolella?
No mikä muu muka!? Joukkueellinen täynnä hyviä jätkiä ja homma toimii, niin mikäs sen mukavampaa kuin iskeä welhonuttua taas niskaan. Teen pelikentän ulkopuolella opiskeluhommia ja yritän palautua parhaani mukaan seuraavaan harjoitukseen/peliin. Huolehdin Jossesta. Dominoin.

Miten valmistautuminen kauteen on sujunut? Millainen ilmapiiri joukkueessa?
Valmistautuminen olisi voinut sujua paremminkin. Aika torsoksi jäi pre-seasoni kaiken kaikkiaan. Ilmapiiri joukkueessa on hyvä ja varmasti vielä paranee kauden mittaan. Viimeisetkin muurit kyllä murrettiin Welho-Kunkkukisan päätöspäivänä.

Mitä odotat itseltäsi ja Welhoilta tulevalla kaudella?
Jalkasyöttöpiste ja korttipöydän säännöllistä putsaamista. Joukkueelta odotan venymistä kauden tärkeimmillä hetkillä.

Mitkä koet omiksi vahvuuksiksi kentällä? Missä riittää parantamista?
No ainaki kunkkukisan perusteella maalinteko suoraan syötöstä on vahvuus ja eniten parannettavaa riittää pelinopeudessa sekä pallon kanssa että ilman.

Welhoissa on tapana ollut keksiä mitä erikoisempia lempinimiä, joko tällainen keksitty ja mikä on tarina nimen takaa?
Taitaa olla parikin, mutta Kurka on käytetyin. Kalpassa pelas joskus Tomas Kurka -niminen pelaaja ja en nyt muista, että kuka sen sitten lohkas.

Mitä terveisiä lähetät kuopiolaisyleisölle?
Sorvarinkatu 12 A 15

Reenipäiväkirja80 kiittää!

Reenipelit takana: voitto Josbasta

Kommentoi


Josba kaatui viimeisessä treenipelissä lukemin 3-4. Mahtava oli saada vihdoin voitto, kun monta kertaa tiukat pelit Josbaa vastaan on kääntynyt juuri toisin päin. Helposti voitto ei tullut ja välillä olimme pahastikin pesukoneessa. Onneksi kuitenkin Petri Lesch maalilla meidät mukana taistelussa voitosta. Tämän pelin jälkeen on mukava lähteä kohti kautta.

Oma peli ei vielä ole aivan kunnossa, mutta täytyy olla tyytyväinen voittoon ja siihen, että pelasimme ketjuja itsemme plussalle. Mukavaa kun viisikot alkavat piakkoin muotoutua, niin helpompi pelatakin tuttujen kavereiden kanssa.

Tänään palauttavana pelailuna pääsin mukaan SB Welhojen Nilsiän joukkueen harjoituspeliin Vehveä vastaan. Hieno peli Nilsiän legendaarisessa liikuntahallissa päättyi tasapeliin. Mukava oli päästä pelaamaan vanhojen pelikavereiden kanssa entiseen kotihalliin.

Nyt tämä viikonloppu huilataan ja mennään omatoimisesti. Ensiviikolla aika kääntää katseet jo sunnuntaihin, jolloin sarja pärähtää käyntiin kotiottelulla Limingan Niittomiehiä vastaan. Tästä se taas lähtee!

Reenipäiväkirja80 Haastattelee: Jesper Kauhanen

3 kommenttia

Reenipäiväkirja80:n seuraavassa haastattelussa joukkueen kuopus Jesper "Jeppe" Kauhanen. Olkaa hyvät!

Kuka olet ja mistä tulet?
Jesper "Jeppe" kauhanen Kuopiosta. Vanha seura Vehve. 

Miksi SB Welhot ja Kuopio? Mitä teet pelikentän ulkopuolella?
Kuopiossa oon aina asunut ja nyt tuli haaste lähteä eteenpäin salibandyssä SB Welhojen riveihin. Itse vapaa-ajalla vietän paljon aikaa kavereitten kanssa ja käyn pelailemassa jalkapalloo, ja talvisin lätkää ulkojäillä. 

Miten valmistautuminen kauteen on sujunut? Millainen ilmapiiri joukkueessa?
Valmistautuminen kauteen on lähtenyt mukavasti. Kesällä reenattiin ensin joukkueen kanssa ja käytiin leirillä, ja heinäkuu meni melkein kokonaan omatoimisesti. Pidän todella joukkueesta ja joukkueen hengestä, kaikki pelaajat tulevat toimeen keskenään ja ilmapiiri on todella hyvä ainakin omasta näkökulmasta.

Mitä odotat itseltäsi ja Welhoilta tulevalla kaudella?
Itseltäni odotan että pääsisin kokoonpanoon ja pelaamaan welhojen kärkikentissä mahdollisimman nopeasti, mutta se vaatii kovaa reenaamista. Welhoilta odotan innolla että alkukausi lähtisi hyvin käyntiin ja päästäisiin heti kärkipaikoille. 

Mitkä koet omiksi vahvuuksiksi kentällä? Missä riittää parantamista?
Omat vahvuuteni ovat selvästi hyökkäyspäässä, omassa päässä on vielä harjoittelemista pallottomana pelaajana.

Welhoissa on tapana ollut keksiä mitä erikoisempia lempinimiä, joko tällainen keksitty ja mikä on tarina nimen takaa?
Lempinimi Jeppe on ollut minulla jo pienestä pojasta asti ja varmaan tulee olemaankin aika pitkää vielä. 

Mitä terveisiä lähetät kuopiolaisyleisölle?
Terveisiä kaikille kuopiolaisyleisölle ketkä seuraavat pelejä ja kannustakaa kovasti niin saadaan SB Welhot liigaan!!

Reenipäiväkirja80 kiittää!

Reenipäiväkirja80 Haastattelee: Manu Rytkönen

Kommentoi

Reenipäiväkirjan haastattelut sen kuin jatkuu. Tänään vuorossa Jarno Nikulaisen jalanjäljissä Pieksämäeltä Welhoihin saapunut Manu Rytkönen.


Kuka olet ja mistä tulet?
Manu Rytkönen ja kotoisin pieksämäeltä, muutaman vuoden kuitenkin jo asunut Kuopiossa.

Miksi SB Welhot ja Kuopio? Mitä teet pelikentän ulkopuolella? 
Edelliset kaudet menivät 2.divaria pelatessa, nyt oli kuitenkin aika ottaa askel eteenpäin ja kokeilla pelaamista divarissa. Olen töissä Muuttopalvelu Grundelilla. 

Miten valmistautuminen kauteen on sujunut? Millainen ilmapiiri joukkueessa?
Kesän reenasin tosi kovaa ja vieläpä erittäin monipuolisesti. Sain kehitettyä niitä osa-alueita joissa tarvitsin petrausta. Ilmapiiri joukkueessa on huikea, hauskoja jätkiä joukkue täynnä.

Mitä odotat itseltäsi ja Welhoilta tulevalla kaudella? 
Oman pelin hioutumista divarivauhtiin, ja pelipaikan vakiinnuttamista joukkueessa. Liiganousua!

Mitkä koet omiksi vahvuuksiksi kentällä? Missä riittää parantamista? 
Liike on hyvällä tasolla. Pelikäsityksen luen myös vahvuuksiini. Puolustupelaamista pitää vielä petrata.

Welhoissa on tapana ollut keksiä mitä erikoisempia lempinimiä, joko tällainen keksitty ja mikä on tarina nimen takaa?
"Ryti", se taitaa tulla tosta sukunimestä. On myös toinen lempinimi joka viittaa tuuletukseeni, se ei taida olla painokelpoista kerrottavaa. Tuuletus on kuitenkin hieno, toivottavasti pääsen joskus näyttämään sen tekemäni maalin jälkeen!

Mitä terveisiä lähetät kuopiolaisyleisölle?
Tulkaahan katsomaan pelejä!

Reenipäiväkirja80 kiittää!

Reenipäiväkirja80 haastattelee: Kalle Keränen

1 kommentti

Reenipäiväkirja80:n uusi juttusarja ottaa pihteihin Welhojen uudet vahvistukset tulevalle kaudelle. Ensimmäisessä osassa esitellään Kajaanin Papaksesta Welhoihin saapunut Kalle Keränen.

Kuka olet ja mistä tulet?
Kalle Keränen ja tulen Kajaanista

Miksi SB Welhot ja Kuopio? Mitä teet pelikentän ulkopuolella?
SB Welhot oli hyvä mahdollisuus lähteä koittamaan, että miten sitä kehittyy kun pääsee kunnon porukkaan ja vetämään laadukkaita reenejä. Kuopioon tulolle ei ollu mitään estettä, työt järjestyi saman firman toimesta, niin mukavahan tänne oli tulla.

Miten valmistautuminen kauteen on sujunut? Millainen ilmapiiri joukkueessa? 
Valmistautuminen on mennyt hyvin. kesällä oto-kausi oli tiukka ja muutenki pohja kovalle tekemisen tasolle on ollut hyvä. Tästä on hyvä virittää kauden edetessä itsensä huippukuntoon. Joukkueessa ilmapiiri on huikeeta tasoa.

Mitä odotat itseltäsi ja Welhoilta tulevalla kaudella?
Itseltä odotan että pystyn täyttämään paikan joukkueessa ja kehittymään pelaajana. Welhoilta odotan, että loppukautta kohden joukkueen tekemisen taso on sitä luokkaa, että pysytään tavoitteessa.

Mitkä koet omiksi vahvuuksiksi kentällä? Missä riittää parantamista?
Vahvuudet kentällä on fyysisyys ja periksiantamattomuus. Parannettavaahan aina löytyy joka osa-alueelta.

Welhoissa on tapana ollut keksiä mitä erikoisempia lempinimiä, joko tällainen keksitty ja mikä on tarina nimen takaa?
Onhan niitä lempinimiä jo muutamia tullu mutta "kalu" on tainnut olla se eniten käytetty, enkä kyllä sen tarinaa tiedä.

Mitä terveisiä lähetät kuopiolaisyleisölle?Terveiset kuopiolaisille! Ensikaudella katsomot täyteen ja kannustamaan Welhot voittoon!

Reenipäiväkirja80 kiittää!

Welho-kunkku

Kommentoi

Welhot kisailivat tällä viikolla kovimman Welhon tittelistä. Koko viikko kilpailtiin niin fyysisissä testeissä, kuin lajitaidoissakin, jotta joukkueen kovin saadaan selville.

Viikko huipentui eilen pidettävään finaalipäivään, jonka lopulta vei tälle kaudelle Welhoihin tullut Manu Rytkönen. Itselläni matka katkesi puolivälieriin, juuri Manua vastaan. Suuret onnittelut Manulle.

Ilta jatkui yhdessäolon ja iltatilaisuuden merkeissä. Saunomisen lisäksi kävimme läpi tulevan kauden läpivientiä ja sääntöjä. Myös kauden ensimmäisessä saunaillassa meillä on ollut tapana jakaa alkulämpöfutisjoukkueet, samoin kuin toivottaa uudet pelaajat joukkueeseen.

Mahtava ilta takana ja tämä on mielestäni ollut juuri se steppi, jossa joukkue on hiotuu lopullisesti yhteen ja otetaan yhteinen suunta hommaan. Jätkät on nyt tuttuja toisilleen ja tiedetään mitä tavoitellaan.

Mahtava tiimi kasassa sekä mielenkiintoinen kausi tulossa!

Jerkkua ranteisiin

Kommentoi

Näin oikeakätisenä rightin puolen pelaajana olen kohdannut yhden ongelman. Yläkätenäni mailaotteessa on vasen käsi, eli heikompi käsi. Rightit ovatkin usein hyviä laukomaan, jos oikea käsi on alhaalla voimakas, joka auttaa vetoihin. Kuitenkin olen kokenut, että en saa pallon käsittelyyn riittävästi voimaa, taitoa ja nopeutta puutteellisen yläkäden voiman vuoksi.

Tämän vuoksi olen ottanut käyttöön köyhän miehen mailapainotreenin, joka ilmeisesti peräisin jostain venäjän kiekkokouluista. Löysin videoita netistä aiheesta, ja päätin kokeilla samaa salibandyyn.

Köyhän miehen version tein teipistä, mailasta ja vesipullosta. Vesipullo on hieman ongelmallinen siksi, että paino tulee väkisin jollekin puolella vartta, eikä jakaudu tasaisesti. Muutoin kyllä ajaa asian oikein hyvin. Ideana on siis kiinnittää täytetty puolen litran vesipulla varren alaosaan teipillä. Itse käytin kangasmaista urheiluteippiä, tällä sain pullon pysymään riittävän hyvin varressa kiinni.

Tämän jälkeen eikun vaan kikkailee ja treenailee pallon kanssa. Isommat liikeradat ottavat tietenkin suuremmilta osin käsiin ja pienemmät hieman erilailla. Myös maila tuntuu paljon löysemmältä, kun painoa mailan alaosassa. Jospa tällä saataisiin hieman lisää taitoa ja voimaa käsiin!