DIVARIN ENNAKKO 2014-2015

2 kommenttia
Aika ennakoida ja käydä läpi ensikauden vastustajat. Huikea kausi tulossa ja erittäin paljon mielenkiintoisia pelaajia vastassa. Olen jakanut vastustajat kolmeen koriin: kärkikasti, pudotuspeleistä kamppailevat sekä putoamista vastaan kamppailevat. Ennakko pohjautuu omaan tuntumaan sekä tänne Savon perukoille tihkuneisiin huhuihin. Tässä Divarin ennakko ensi kaudelle, olkaa hyvät!

KÄRKIKASTI:

SB VAASA
Liigakarsintojen makua haistellut SB Vaasa lähtee kauteen hyvällä rosterilla. Pieniä menetyksiä, mutta tilalle tuli oikein päteviä kavereita. Erittäin vaikea voitettava kotonaan ja todella hyvä tekemisen meininki ollut joukkueessa jo vuosien ajan. Uskon että kärkikahinoissa mukana.
Seuraa häntä: Jyri Järvinen. Tamperevuosinani seurasin Classicin kasvattia ja nimi jäi mieleen. Mielenkiintoista nähdä millaiseksi kaveri kehittynyt.


M-TEAM
Onnistui siirtomarkkinoilla. Sai kovan luokan nimiä niin valmennukseen, kuin kentällekin. Mika Heinonen teki hienoa työtä Oilerssissa, ja uskon hänen olevan tekijämiehiä myös M-Teamin peräsimessä. Suurimmat vonkaleet pelaajista ehdottomasti Markus Vuorinen, Jens Riska ja Niko Mäkinen. Viime kauden kovaan nippuun lisätty hieman suolaa joukkoon, joten kasassa runkosarjan voitosta pelaaja joukkue
Seuraa häntä: Niko Mäkinen. Kuopion Welhoista M-Teamiin palaava Niko Mäkinen sai pelata suuressa vastuussa Welho-nipussa ja on varmasti tehokkaampi kuin aiempina kausinaan M-Teamissa. Alkukautta sotkee varmasti opintojen suoritus loppuun Kuopiossa, mutta Kuopiosta luvataan tarjota vähintään hyvää psyykkausta aina kun Niko pyörii mukana treeneissämme.


BLUE FOX
Aina vaarallinen Blue Fox nojautuu edelleen konkareihin. Hieman joukkue heikentynyt viime kaudesta, mutta Isomäen ja Ojalan kokemus ja taktiikka puree Divarissa edelleen. Myös kotihalli on sininutuilla sen verran paha paikka vastustajalle, että kotona he ei tule montaa ottelua häviämään.
Seuraa häntä: Johnny Ojala. Vuodesta toiseen tehokas. Pärjäisi korkeammallakin. Ihmettelen miten kaveri pysyy kunnossa, vaikka luulisi iän alkavan painamaan jossain vaiheessa. Pakko arvostaa.


LOVIISAN TOR
Loviisan Tor on erittäin miellyttävä joukkue Divariin. Aina olen tykännyt pelata Loviisassa, sillä siellä on tarjolla huikea yleisö, sekä vahva kotijoukkue. Loviisan materiaali ei ole leveä, mutta sitäkin terävämpi. Liigavauhtiin useamman vuoden ajan tottuneet runkopelaajat tulevat tekemään tuhoisaa jälkeä Divarissa, ja useamman vuoden liigaa pelanneella seuralla ilmeisesti taustat kunnossa.
Seuraa häntä: Andreas Hietala. Jo SB Savon aikoina kohtasimme 1. divarissa ja kaveri jäi mieleen. Taitava, nopea ja viihdyttävä pelimies. Hienoa nähdä ja kohdata jälleen.

______________________________________

PUDOTUSPELIKAMPPAILU

WIRMO
Viime kaudella joukkue pääsi mukaan Divarivauhtiin ja uskoisin vauhdin sen kuin kiihtyvän. Paperilla nippu ei kummoiselta näytä, mutta joukkuepeli ja etenkin joukkuehenki korjaavat tätä puutetta. Hieman meidän näköinen joukkue. Onnistumisten kautta joukkue syttyy ja uskon tämän vievän heidät pudotuspeleihin.
Seuraa häntä: Jani Varjonen. Joukkueen pelimiesten nimet eivät sano itselle mitään, mutta tätä kaveria oli muualla kehuttu, niin eiköhän se seuraamisen arvoinen kaveri ole!


STEELERS
Steelers koki uudistumista hankintojen ja uuden hallin myötä. Iittalan "Kauhujen talo" jäi historiaan Steelerssin osalta. Hankintojen kautta joukkue on paperilla äärimmäisen kova. Vahvistukset toivat maalintekovoimaa ja joukkueesta löytyi jo aiemmin osaamista duunaripuolen pelaamiseen. Joukkue pelaa romuluista salibandya, joka on vastustajalle hankalaa. Kuitenkaan en rankkaa Steelerssiä aivan kärkeen, vaikka kaatoivat mm. SSV:n harjoitusottelussa. Parin vuoden takainen kokemus sanoo, että vaikka nippu on kova ja alkukausi hyvä, niin välttämättä se ei kanna loppuun asti.
Seuraa heitä: Timo Johansson - Sami Saarinen.  Tutkapari palasi Suomen kentille ja on tehnyt jäätävää jälkeä kun viimeksi Divaria pelasivat. Hienoa saada Divariin kovan luokan pelimiehiä! Tervetuloa takaisin!


ERÄ AKATEMIA
Nousijajoukkue, mutta rosteri täyttä terästä. Runko joukkueesta on jo kovanluokan pelimiehiä, mutta tämän lisäksi joukkuetta täydentää A-junioreita sekä mahdollisesti myös liigakavereita. Hyvän rosterin ansiosta tulee pelaamaan itsensä pudotuspeleihin, mutta kärkikahinoihin en usko rahkeiden riittävän.
Seuraa häntä: Mikko Jolma. Muistelen kohdanneeni kaverin kun SB Savon pelasi A-junioreiden SM-sarjaa 86-ikäluokalla. Silloin Jolma pelasi mielestäni HIFKissä ja oli jo silloin kovan luokan pelimies... Tämän jälkeen mies on ollut hiljaiselossa, tai tieto pelimiehestä ei ainakaan tänne Savon perukoille ole kulkeutunut. Pakko vielä mainita, että tuolla kaudella HIFKiä vastaan vieraissa pelatessa katsomon tytöt olivat valinneet minut yleisön suosikkipelaajaksi!


LASB
Ykköskentän varassa oleva joukkue menetti hieman tärkeitä pelimiehiä, mutta tulijoitakin tuli. Ykköskentän ottamalla statuksen arvoisesti vastuuta joukkue taistelee itsensä pudotuspeleihin.
Seuraa häntä: Antti Sihlman.  Porvoossa Divaria tahkonnut ja viime kaudella Loviisassa pelannut pelimies tuo kokemusta joukkueeseen. 

______________________________________

PUTOAMISTA VASTAAN TAISTELU

ÅIF
Konkarikaverit vanhenee ja en usko Sipoolaisten tiukkaan kesätreenikulttuuriin. Pelimiehiä lähtenyt poispäin ja tulijapuolella aika hiljaista. Taistelee sarjan peräpäässä.
Seuraa häntä: Matias Kuisma. Vahva ja tehokas pelimies.


BLACKBIRDS
Blackbirdsillä on Piippo ja Laine, ja muuta ei sitten olekaan. Puolustuspään pelaaminen heikkoa ja ratkaisijoita ei edellämainitun tutkaparin jälkeen löydy. Kesätreenihuhujen perusteelle joukkueen rakennuksessa ollut ongelmia. Nuoria nostettu rinkiin, mutta saa nähdä onko heistä tukemaan tutkaparia.
Seuraa heitä: Mikko Piippo–Jyri Laine. Tehokkaita joukkueen tähtipelaajia. Syttyvät kyllä pelaamaan ja tykkäävät voittaa. Varsinkin meitä vastaan joukkue on syttynyt aina pelaamaan näiden miesten esimerkistä. Hienoja vääntöjä luvassa näitä herroja vastaan!


PSS
Menetyksistä kärsinyt joukkue ei ole ilmeisesti vieläkään saanut nippuaan täysin kasaan. Seuralla on hyviä juniori-ikäluokkia, joista nousee pelimiehiä hyvää vauhtia edustukseen, mutta riittääkö rahkeet vielä kannattelemaan joukkuetta. Kapea materiaali suuri ongelma.
Seuraa häntä: Petteri Alavuotunki. Kuopiossakin pyörinyt pelimies, jota en muista ainakaan kohdanneeni kentällä, mutta pelikaverit kertoivat juttuja. Pelaillut kakkosdivari Etelä-Suomessa ja nyt nousu Divari-porukkaan. Toivottavasti sosiaalisessa mediassakin innokas kaveri saa roolia ja peli lähtee kulkemaan Divarissakin!


LNM
Kabinettien kautta Divariin noussut joukkue omaa erittäin pätevän valmentajan. Jarmo Härmä kohdattiin viime keväänä karsinnoissa, kun kaveri valmensi OLS:sia. Pelaajisto koostuu lähinnä vanhoista konkareista höystettynä nuorilla kavereilla. Kohdattiin joukkue harjoituspelikaudella, mutta kauden ensimmäisen treenipelin pohjalta on vaikea sanoa vielä mitään. Härmä varmasti pystyy taikomaan pelitavallisia juttuja, mutta pahoin pelkään, että materiaali ei tule riittämään korkealle. Vaikka kaikki sympatiat ehdottomasti lähialueen joukkueille on!
Seuraa häntä: Olli Tornberg. Jarmo Härmä houkutteli mukanaan pelimiehiä OLS:sista ja Olli Tornberg lukeutuu yhdeksi heistä. Tornberg kantaa kapteeninnauhaa joukkueessa ja tulee olemaan joukkueen kantavia voimia kauden aikana.


SBS MASKU
Veikkailtu vaikeaa kautta Divarissa. Harjoitusottelut eivät ole antaneet luottoa tähän joukkueeseen. Hieman joukkuetta voi nostaa farmisopimus TPS:n kanssa, mutta en usko siitä niin suurta hyötyä olevan. Haastava kausi edessä.
Seuraa häntä: Jarno Laaksonen. Joukkueesta ja pelaajista ei juurikaan tietoa, mutta Pääkallo rankkasi kaverin joukkueen parhaaksi pelaajaksi. Täytyypä uskoa.


Veikkaukset ovat veikkauksia ja ennakoinnit ovat ennakointeja. Hienoa päästä aloittamaan kausi ja seuraamaan miten Divarin pelit lähtee kulkemaan. Myös hauska nähdä miten pudotuspelit vaikuttavat sarjan luonteeseen. Sunnuntaina se sitten starttaa! Perhosia ei vielä ole massussa, mutta into on kova päästä taas pelaamaan. Kentillä nähdään!

2 kommenttia:

  1. Olli, minnekkäs se oma joukkueesi oikein sijoitetaan? Vai katsoinko väärin että sitä ei listauksessa ollut

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista. Tässä ennakossa otin käsittelyyn tulevan kauden vastustajat ja jätin Welhot arvioimatta puolueettomuuden nimissä. Kuitenkin Welhot tavoittelee liiganousua, joten runkosarjan päätteeksi pitäisi vähintään 8:n parhaan joukossa olla ;).

    VastaaPoista