Tappiollinen viikko tuo kiukkua!

Kommentoi

Olen huono häviämään. Otan tappiot vähän liiankin tosissaan, kuten myös koko joukkue. Tappiot ovat näkyneet joukkueen ilmapiirissä.

Meidän joukkueemme on täynnä kilpailuhenkisiä pelimiehiä ja kolme tappiota, jotka olemme ottaneet putkeen ovat kouluttaneet joukkuetta kovalla kädellä. Häviäminen ei miellytä. Ilmapiirissä on ollut aistittavissa se äkäisyys, joka tappioiden kautta on tullut.

Toisaalta kiukku on antanut lisäpuhtia tekemiseen. Alkukauden pari ensimmäistä voittoa tulivat ehkä liiankin helposti. Rallateltiin perustekemisellä voitot, ja nyt tappiot palauttivat hieman maanpinnalle. Kylmät faktat löytiin tiskiin: töitä on tehtävä paremmin, jotta pärjätään. Tänä vuonna rinkimme on hieman laajempi harjoituksissa. Meidän on käytettävä paremmin hyväksemme sitä, että saamme lähes jokaiseen harjoitukseen 4 ketjullista kenttäpelaajia. On ollut mahtavaa, kun pääsee pelaamaan viisikkopelejä illasta toiseen hyvällä temmolla.


Myös perustekemisen tasoa tulee nostaa. Meidän on pystyttävä tekemään pienet asiat vieläkin paremmin: palauttavat harjoitukset, huoltavat harjoitukset, alku- ja loppuverryttelyt... Pienet asiat tuovat täytettä ja tukea rungon ympärille. Jokapäiväistä tekemistä ei saa päästää lipsumaan. Välillä aitaa on ehkä hieman madallettu ennemmin kuin nostettu. Tämä suunta täytyy muuttaa. Askel kerrallaa kohti ensikevättä.

Pudotuspelien myötä onneksi yksittäisen pelin merkitys pienenee. Riittää, että on keväällä tikissä. Tätä ei kuitenkaan saa käyttää tippaakaan tekosyynä päivittäisen tekemisen ollessa heikkoa. Päinvastoin. Tehdään nyt töitä, että nimenomaan ollaan keväällä tikissä. Paljon riittää petrattavaa. Nyt on tartuttava kiinni, jos meinaa tähän junaan ehtiä.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti