Pelimailani 2014-2015

3 kommenttia
Kommenteissa tuli toiveita siitä, että kertoisin kuinka pistän mailani kuntoon ja millaisella mailalla pelaan. Tässä postauksessa paljastan kaikki salaisuudet, mitä mailoihini teen ja mistä tavat laittaa mailani juontaa juurensa. Olkaa hyvät. 



Varsi
Tämän kauden varsivalintani on edellisen kauden tapaan Fat Pipe Wiz29. Tähän varteen olen kovasti tykästynyt. Kuopioon tullessani vaihdoin normaalia löysempiin varsiin ja se on toiminut. Aluksi pelasin John Doe 28 varrella, joka matkan varrella vaihtui vielä löysempään ja löysin Wiz29 varren. Sen kanssa homma on toiminut oikein hyvin.



Ennen pelasin liiankin jäykillä varsilla. Parhaimmillaan oli käytössä jopa 23 flexillä varustettu varsi. Ne olivat kevyitä ja niillä oli nopea ampua, mutta ihmettelin miksi pallo pomppi. Löysempi varsi antaa hieman anteeksi, jos kädet eivät ole silkkisen pehmeät. Tietenkin omanlainen tottuminen löysempään varteen oli. Laukaisu- ja syöttötekniikkaa piti hieman muuttaa, sillä alussa tuntui, että varsi juostaa laukauksissa ja syötöissä alta "läpi". Nyt kuitenkin jo useamman kauden löysällä putkella pelattuani olo on oikein kotoinen.

Mailan pituuden kanssa olen viime vuosina hieman venkslannut, mutta nyt olen pari kautta jo mennyt samanmittaisella varrella. Tällä hetkellä varren pituus on itselläni 99cm, joka ylettää reilun nyrkin verran yli navan. Siihen olen nyt tottunut ja sillä mennään. Ainakin toistaiseksi. Tietenkin on käynyt mielessä vaihtaa suoraan 101cm varteen joita ei tarvitsisi sahailla, mutta se veisi taas oman aikansa totutella.






Gripit&ovaalit 
Fat Pipen paksummat varret, kuten Wiz29-varteni on 25,5mm paksu halkaisijaltaan. Tähän laitettuna normaalit ovaalit, mailasta tulee mielestäni hieman liian paksu pieniin käsiini. Tämän olen ratkaissut puolittamalla Fat Pipen ovaalinauhan kahtia ja laittamalla toisen puolen ylös ja toisen puolen alas. Tämä on toiminut oikein hyvin viime kauden lopusta lähtien. Tätä ennen tein ovaalit itse urheiluteipistä, mutta Fat Pipen ovaalinauha on hieman kevyempää ja korkeampaa. Tämä tekee mailasta ovaalimman.

Grippinäni on toiminut jo useamman kauden ajan Fat Pipen Sticky Grip mustana. Erittäin toimiva perusgrippi. Musta väri ei värjäänny kuten vaaleammat värit ja grippi pysyy pitävänä erittäin pitkään. Myöskään en tykkää vaihdella grippiä liian usein, sillä tuntuu, että mailan tuntuma muuttuu huomattavasti uuden gripin myötä. Kuitenkin muutamia kertoja kauden aikana grippi vaihtuu. Gripin pituus on itselläni varsin lyhyt, sillä en ammu juurikaan lämäreitä ja se tuo turhaa painoa mailan alaosaan.



Teipit
Käytän mailassani urheiluteippiä. Teippaan yleensä reilun yhden kierroksen jokaiseen kohtaan. Kohdat ovat yläkäden alle, gripin loppuun ja ohut suikale lavan ja varren kiinnityskohtaan.

Yläkäden alle aloin laittaa teippiä aikoinani kun otin mallia Mika Kohoselta. Myöhemmin myös kovasti seuraamallani pelimiehellä Henrik Stenbergillä huomasin olevan samanlainen teippaus mailassa. Heillä teippi on varmaan yläkäden gripin vaihtamista varten, mutta itselläni se on vaan jäänyt tavaksi. Myös aiemmin tasapainotin hieman mailan painopistettä ylemmäksi laittamalla yläkäden alle useamman kierroksen urheiluteippiä, mutta nykyään mailan paino on ilman teippiäkin oikein hyvä. Mailani kokonaispaino on nykyisiin superkevyisiin mailoihin verrattuna painava n. 250g, mutta koen sen itselleni varsin sopivaksi. Täytyy vaan hieman enemmän hommata jerkkua ranteisiin.

Gripin kiinnityksen teen myös urheiluteipillä ja yleensä se on reilu kierros. Joskus myös käytän gripin loppuun hieman ohuempaa teippisuikaletta. Lavan ja varren liitokseen olen tottunut laittamaan myös teippisuikaleen pitämään liitosta hieman tukevampana. Käytän lavan kiinnitykseen vain yhtä ruuvia, säästän siten hieman painossa ja vaivassa.



Lapa
Jo useamman kauden ajan olen pelannut Fat Pipen Orc-lavalla. Lapa on kevyt, suora ja sopii monipuoliseen pelaamiseen. Vuosien varrella olen testaillut erilaisia lapoja, mutta suora lapa sopii minulle. Myös Orcin keveys n. 72grammaa viehättää. 

Tykkään lähes suorasta lavasta ja hieman suoristan tehdaskäyristystä varsinkin lavan kannasta. Tykkään, että lavan kanta on suora ja että lavassa ei ole "peliä" liikaa. Tietenkin lavan suoruus vaikuttaa negatiivisesti laukaukseen, joka ei itselläni niin kamala pommi ole. Kuitenkin suoralla lavalla pystyn ampumaan nopeasti pienestä tilasta ilman suurempaa vedon virittämistä. Varsin suoralla lavalla pelaa esimerkiksi Ruotsin Karl-Johan Iraeus(entinen Nilsson) ja Emil Julkunen. Heidän pelityylinsä viehättää. Kiekkopuolella Sidney Crosby pelaa myös hieman samansuuntaisella pelityylillä, kuten edellä mainitut pelaajat. 

Myös konkaripelaajien niksin, lavan hiomisen olen ottanut käyttöön välillä. Hion hieman lapaa kämmenpuolelta ja rystypuolelta karhealla hiomapaperilla, joka tuo lapaan karheutta ja kitkaa. Tämä antaa hieman paremman kosketuksen palloon.

Kuten huomasitte. Olen aika tarkka mailojen kanssa ja mailat tulee olla viimeisen päälle kunnossa. Fat Pipe tarjoaa seurallemme mailat ja olen erittäin tyytyväinen heidän tarjontaansa. Mailat on minulle suuri osa pelaamista ja sitä kautta tulee itseluottamus peliin. Uusia vaihtoehtoja testailen myös usein lapojen ja varsien suhteen, mutta toistaiseksi nämä ovat osuneet parhaimmiksi vaihtoehdoiksi. Näillä mennään!

3 kommenttia:

  1. Mistä sait tuon wiz 29 varren? Klubbhusenilta löytyy mutta saako niitä ihan kotimaasta?

    VastaaPoista
  2. Kiitti kommentistasi. Ruotsin markkinoille vartta menee enemmän. Meidän seurallemme ja itselleni varusteet tulevat suoraan Fat Pipeltä. Vartta olen kuitenkin nähnyt joskus esim. Stadiumissa ja Stockmannilla. En osaa sanoa löytyykö tällä hetkellä. :)

    VastaaPoista
  3. Moro, onko tuo sinun orc lapa vihree vai? Arvelin vaan ku en oo tuommosia aiemmin nähnykkään. :o Onko Pe vai Pe-h

    VastaaPoista