Ennakot: M-Team & Ilves

Kommentoi

Viimeisiä viedään. Kuopio-Hallilla pelataan tulevana viikonloppuna Divarin runkosarjan viimeiset ottelut Welhojen osalta. Tässä hieman ennakointia viimeisista kotiotteluista:

M-Team
Meille erittäin läheinen vastustaja. Ei pelkästään sen takia, että jokainen vääntö M-Teamia vastaan on ollut aikamoisia trillereitä, vaan myös siksi, että meillä pelaa entisiä M-Teamin pelaajia. Jo aiemmin blogissakin spekuloidut Petri Lesch ja täksi kaudeksi Welhoihin siirtynyt Niko Mäkinen olivat aiemmin M-Teamin pelimiehiä.

Helsinkiläisjoukkueen kausi on mennyt aika odotusten mukaan. Taitavan ykkösketjun omaava porukka on sarjataulukossa aivan karsintaviivan tuntumassa. Mielenkiintoista, että joukkue on pystynyt pelaamaan todella tiukkoja pelejä jokaista joukkuetta vastaan, eikä yhtään peliä ole hävitty yli kolmen maalin erolla. Myös meidän aiempi kohtaaminen tällä kaudella oli äärimmäisen tiukka. Voitimme vieraissa 5-6 lukemin Niko Mäkisen näytettyä vanhalle joukkueelleen kaapin paikan.

M-Teamin joukkueesta kannattaa ehdottomasti seurata erittäin väkevää ykkösketjua. Riku Reunamäki, Antti Itkonen, Jarkko Aavaharju ja Janne Makkonen ovat joukkueen pistepörssin kärki, ja heidän varaan jää paljolti pelien ratkaiseminen.

Ilves
Sarjataulukkoa katsoessa voisi helposti ajatella Ilves-pelin olevan kauden helpoin vääntö, joka hoidetaan helposti alta pois. Sunnuntain kamppailuun asennoituminen on kuitenkin kaikkea muuta kuin tuollainen, sillä jokainen piste ja ottelu ovat loppukaudella aivan yhtä merkittäviä. Mikäli meinaa kärjessä meinaa kauden lopussa olla, niin täytyy varsin nöyrästi lähteä jokaiseen vääntöön.

Ilveksen kausi on varmasti ollut raskas. Joukkue menetti ison liudan pelimiehiä pudotessaan liigasta, eikä joukkue ole onnistunut saalistamaan pisteen pistettä koko kaudella. Maalierokin on pitkälle yli sadan maalin miinuksella. Kuitenkin joukkue on onnistunut tiukkoja vääntöjä pelaamaan monia koviakin porukoita vastaan kuten tiukka maalin häviö Steelerssillä 4-5.

Ilveksen tehokkaimmat pelimiehet ovat Domokos Rácz ja Kimi Rantamäki.

SB Welhot
Welhoilla edessään suuret haasteet. Jokainen piste on tärkeä äärimmäisen tiukassa sarjassa ja siksi onkin syytä napittaa takit kiinni ylös asti ennen jokaista ottelua. Hienoa päästä pelaamaan vielä kotona pari ottelua ennen loppukauden vierasputkea.

Welhoilla on takanaan pari vapaata viikonloppua, jolloin on ladattu akkuja ja alettu hakea nopeutta loppukaudelle punttisalin puolelta. Viimeiset näytteet kotiyleisön edessä olivat erää vaille oikein positiiviset. Blue Fox kaatui erittäin nöyrän taistelun päätteeksi, mutta SB Vaasaa vastaan pelimme sotki yksi luokattoman huono erä. Näistä on otettu opiksi ja työtä riittää loppukaudeksi.

Welhoista kannattaa ehdottomasti seurata Niko Mäkistä, tulevaa palomiestä, joka oli ilmiliekeissä viimeksi entistä seuraansa M-Teamia vastaan. Myös joukkueen aloitusspesialisti Jussi Hiltunen on lämpenemään päin kevään koittaessa, samoin kuin Joonas Toikkanen.

Itsellä valmistautuminen viikonloppuun on ollut maltillista ja varovaista pienen flunssailun vuoksi. Kuitenkin flunssa alkaa olemaan pikkuhiljaa takana päin ja onkin mahtava päästä jälleen tositoimiin mahtavan Kuopio-Hallin yleisön eteen! Toivottavasti vielä viimeisiin runkosarjan matseihin saadaan sellainen meno ja meininki, joka Kuopiossa kuuluukin olla! Me pelaamme teitä varten! Hallilla nähdään!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti