Ennakko: Blue Fox & SB Vaasa

Kommentoi

Vesi kielellä odotan ensi viikonloppua, samoin myös moni kuopiolainen salibandyn ystävä. Sekä lauantaina, että sunnuntaina on tarjolla Divarin kärkikamppailut, joita ei kannata missata. Tässä hieman pureutumista viikonlopun kamppailuihin.


Blue Fox
Joukkue, jota en vielä urani aikana ole saanut voitettua. Todella vahvasti kuluneen kauden pelannut ketturyhmä pelaa fyysistä ja suoraviivaista salibandya. Peli perustuu vahvasti muutamaan avainpelaajaan, joita komppaa hyväkuntoinen ja suurikokoinen joukkue. Myös henkisesti todella vahva ja yhtenäinen porukka, jota suomenruotsalaisuudessa arvostan.

Alkukaudella Blue Fox oli meitä vahvempi lukemin 8-5. Myös muutoin suoritukset olleet varsin odotetunlaisen vakuuttavia, muutamaa pientä kauneusvirhettä lukuunottamatta. Siniketuista kannattaa seurata Divarin ehkä parasta pelaajaa Johnny Ojalaa, joka dominoi sarjan pistepörssiäkin. Myös maalitykki Tero Saaristo on todella liukas kaveri.


SB Vaasa
Täksi kaudeksi raudanlujaksi joukkueeksi rutinoitunut SB Vaasa on ansaitusti sarjan piikkipaikalla. Vaasasta ei ole ollut urani aikana paljon tuliaisina tuotavana, ja alkukauden kohtaamisessakin Vaasa vei pidemmän korren lukemin 8-6. Vaasakin on varsin vakuuttavaa peliä esittänyt, muutamaa tappiota lukuunottamatta.

Vaasasta seurattavien listaan kannattaa lisätä Joona Kukko, joka on sarjan toiseksi kovin syöttökone. Myös Valtteri Nurmi on kokenut ja vaarallinen pelimies.


SB Welhot
Welhojen peli on ollut aikamoista vuoristorataa tällä kaudella. Välillä kaatuu kovan luokan joukkueita, mutta välillä tappioita tullut häntäpään joukkueille. Suurimpia ongelmia welhoryhmässä ollut hyökkäysvoittoisen pelitavan kääntöpuoli, eli suuret lukemat päästetyissä maaleissa. Liian monta kypsää 60 minuutin peliä ei vielä tällä kaudella ole.

Viimeksi Welhot kohtasivat molemmat joukkueet Pohjanmaan kiertueella, josta ei tuliaispisteitä kertynyt. Edessä on uusi yritys isännän roolissa. Kuopiolaiselle salibandyväelle tarjoillaankin tuutin täydeltä viihdettä sarjan kärkikamppailuista. Viikonloppu näyttää monen joukkueen osalta suuntaa loppukaudelle.

Welhoilta kannattaa seurata viime viikonloppuna kuumassa vireessä ollutta "Tuonos"-kaksikkoa. Poika Riku Tuononen oli liekeissä kentällä tehden kahteen peliin 5 pistettä, kun taas isä Risto Tuononen täytti juomapullot tuttuun luotettavaan tapaan. Parempaa huoltoa saa hakea. Kovien pelien alla kannattaa myös nostaa esille ratkaisupelaajia kuten sniperit Aku Taira sekä Heikki Koivisto.


Nyt jos joskus kannattaa salibandykatsomoon eksyä!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti