6-4

4 kommenttia

Hyvä joukkue ottaa pisteet kotiin vähän huonommallakin pelillä. Tänään kävi niin. Päivän kuumat perunat:

-Pete näytti tänään taas miksi valittiin kuukauden pelaajaksi

-Heikki Koivisto lämpenee kevättä kohti. Tänäänkin loisto peli ja kivat tehot

-Johannes Laakkosen kiskis-maali oli nätti! Oliko Iiro Pitkäsen jäähylle todella aihetta?

-Oma peli keskeytyi jo toisessa erässä. Vatsan kanssa ongelmia.

-Aleksi Viinikainen parantaa asemiaan voittomaalipörssissä.

Nyt lepoa ja huomenna jatkuu. Toivottavasti allekirjoittanut saa vatsan kuntoon. Kova hinku kentälle. Jätkät kyllä hoiti homman hyvin kotiin!

4 kommenttia:

  1. Mulla ois kysymys sulle, kun olet kokenut pelaaja: Jos et onnistu pelissä, kaikki menee päin helve**iä miten pääset siitä yli takaisin hyvään peliin? Itselläni tulee epävarmuutta ja negatiivisia ajatuksia mieleen, kun on pelannut huonosti, ja jännittää että onnistuuko peli. Olen yrittänyt olla ajattelematta epäonnistumisia, mutta toistuu usein.. Miten henkistä puolta voi harjoitella? Oon 16 vuotias säbäri täältä jostain päin suomea!

    VastaaPoista
  2. Hei kiitos kommentistasi!

    Minulla oli samanlaisia ongelmia aikoinaan, kun taso oli minuun nähden varsin kova ja ei ollut selkeää roolia joukkueessa. Tällöin oli vaikea kerätä itseä kasaan huonon pelin jälkeen, kun pelkäsi pelipaikkansa puolesta ja muitten kommentteja.

    Nykyisin kuitenkin olen oppinut analysoimaan itseäni paremmin. Pyrin aina löytämään vastauksen, miksi peli meni huonosti? Ketjun kanssa ongelmia, itse huoko vai väsymystä ilmassa?

    Mikäli ketju ei toimi, pyrin keskustelemaan ja sopimaan enemmän asioita ketjukavereiden kanssa, jotta pelaaminen helpottuisi. Mikäli taas omassa pelissä vikaa, täytyy treenata niin lujaa yksinkertaisia asioita, että lähtee taas toimimaan. Mikäli taas on väsymystä havaittavissa, on yksinkertaisesti levättävä.

    Itseluottamus ei minulla tule onnistuneiden suoritusten kautta, vaan sen kautta, että tiedän treenanneeni ja tehneeni hommia niin hyvin, että pelin täytyy kulkea. Onnistuneet suoristukset tulevat vasta palkkiona siitä.

    Myös täytyy muistaa, että menneisyys ei ratkaise mitään. Aiemmilla voitetuilla peleillä tai hienoilla maaleilla ei saa minkäänlaista etumatkaa seuraaviin peleihin ja tilanteisiin. Jokainen vaihto lähtee samasta tilanteesta, eli vain seuraavilla tilanteilla on merkitystä.

    Tsemppiä kovasti itseluottamuksen metsästykseen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia:)

      Tällä viikolla pitääkin tehdä duunit täysiä reeneissä, ja pitää enemmän omatoimisia fysiikka- ja tekniikkaharjoituksia.

      Viikonloppuna oli pelit, ensimmäisestä nihkeä voitto, vastassa oli paljon helpompi joukkue ja heillä oli 7-8 kenttäpelaajaa matkassa. Toinen hävittiin. Jotenki en päässyt peleihin mukaan, enkä mennyt tilanteisiin 110% teholla. Pitää vain yrittää uudestaan ja nollata pää,

      Huonon pelaamisen syynä saattoi olla, kun joukkueen reeneistä yhdet oli peruttu, yhdet normaalit mutta viimeisissä ei ollut edes valmentajaa ja omatoimisia en pitänyt.

      Eli siis koko joukkueella meni huonosti, mutta eilen vielä ajattelin vain omia suorituksia ja niistä vain epäonnistumisia. Tilastot sanovat kyllä totuuden: jatkosarjan ensimmäisistä 4:stä pelistä tehopisteet 4+3, sen jälkeen on ollut 4 peliä ja tehot 0+2. Huonompaan suuntaan siis.

      Urheilussa on ylä- ja alamäkiä,eikä oikoteitä. Työtä on tehtävä.
      Viisastuin urheilijana taas, peleistä ja sinun vastauksestasi. :)

      Ps. Pidätkö/oletko pitänyt "oikeata reenipäväkirjaa" eli oletko kirjannut harjoituksia ylös paperille? Voisiko tästä olla hyötyä? Ja kirjoitatko mitä harjoittelit, onnistuiko sinulla jne.? Blogin nimestä heräsi kysymys. :)

      Poista
  3. Kiitti kommentista.

    Olen pitänyt harjoituspäiväkirjaa useamman kauden ajan ja pidän edelleen. Siitä helposti näkee onko viikkoliikuntamäärä hyvällä tasolla, sekä mahdolliset muistiinpanot kehittymisestä esim. fysiikkaharjoittelussa. Itse olen pitänyt sitä hyvänä ideana pitää treenejä ylhäällä.

    Kirjaan merkkaan yleensä harjoituksen, keston ja rasituksen. Joskus myös lisämainintoja, mikäli sellaisiin tarvetta. Otteluista yleensä myös tilastoja, kuten plus/miinus-tilastot.

    Ja joo, nimen idea lähti juuri pitämistäni harjoituspäiväkirjoista:)

    Tsemppiä jatkoon!

    VastaaPoista