Lapojen suoristus

6 kommenttia

Itse en enää käyristä lapoja, vaan minä suoristan niitä. Orcissa on tehdaskäyristys aika pyöreähkö, niinpä tykkään pistää siihen hieman suoruutta sekä rysty, että kämmen puolelle. Muutoin Orc-lapa on mielestäni tällä hetkellä Fat Pipen lavoista paras sen keveyden sekä tuntuman vuoksi.

Kuumennuksen teen vesikattilan avulla, jotten sulattaisi lapaa vahingossa pelkällä hellan levyllä. Jalka toimii suoristuksessa hyvin ja vesi jäähdyttää lavan nopeasti haluttuun muotoon.

Tavoite on mahdollisimman suora lapa, mikä ei täysin onnistunut. Käytössä lapa kuitenkin muokkautuu. Alla olevista kuvista voi nähdä suorennusoperaation, sekä vertailua tehdaskäyrän ja suorennetun välillä. Nyt pitäisi olla mailat viikonlopulle pikkuhiljaa kunnossa!

6 kommenttia:

  1. Ihan nätti tuli:) Orc on hyvä suorana, koska rysty on lavassa melko huono:/ Toisaalta pieni käyrä auttaa kanteissa,ettei pallo karkaa:)
    Pelaatko muuten ovaalilla vai roundilla mailallla?:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! Itsetehdyillä ovaaleilla mennään. Kangasteipistä tehdyt ovaalit ovat hieman ohemmat kuin Fat Pipen omat, ja käyvät hieman kivemmin käteen. :)

    VastaaPoista
  3. Okei:) miten saat ne suoraan lavan mukaisesti, itse en ole saanut, ja luovutin ja roundilla on menty!:D

    VastaaPoista
  4. Laitan ensiksi ovaalit silmämääräisesti, sen jälkeen täytyy kokeilla ja tunnustella käsin. Lopulta kun saa hyvän mailan laitettua, sillä tulee pelattua niin pitkään kuin vaan maila kestää. Kuitenkin lapoja grippejä täytyy aika ajoin vaihtaa. Kokeiltu kyllä pyöreääkin, mutta niin pitkä perinne ovaalista, joten mukavampi mennä ovaalilla:)

    VastaaPoista
  5. Moi.Löytyykö sulta kuin paljo ylimäärästä/ehjää salibandy tavaraa? Aattelin vaan kun sulla oli joskus jollai kirpparilla myynnissä jtn vanhoja mailoja jne..

    VastaaPoista
  6. Hei, kyllä aina jotain löytyy. Osa vanhasta tavarasta kyllä puhkikulunuttu, ja osa sponssikamaa, jota ei oikein voi myydä eteenpäin. Kuitenkin mikäli tarvetta jollekin tietylle, niin laita viestiä olli.taskinen@gmail.com niin katsotaan mitä löytyy. :)

    VastaaPoista