Kiitos kaudesta 2015-2016!

3 kommenttia

Kausi päättyi torstai-iltana pettymykseen. Lasb vei välieräsarjan ansaitusti 2-0 voitoin, emmekä saaneet kauden tärkeimmillä hetkillä irti joukkueesta sitä mitä olisi pitänyt. Tässä hieman ajatuksia kauden loppumisesta.

Tärkeimmissä peleissä pitäisi pystyä olemaan parhaimmillaan
Tämä kausi oli hieman erilainen kuin aiemmat. Alkukausi rämmittiin sarjan häntäpäässä, mutta loppukautta kohti palaset alkoivat loksahtelemaan kohdalleen. Runkosarjan lähestyessä loppuaan meillä tuntui olevan kasassa sellainen nippu, jolla olisi ollut mahdollisuudet mennä vaikka päätyyn asti. Tärkeitä palasia joukkueeseen oli loukkaantumisista parantuneet pelimiehet Manu Rytkönen ja Janne Pitkänen. Myös tarvittavaa kokemusta ja laajuutta materiaaliin toivat kesken kauden mukaan hypänneet Jonni Koskinen ja Joonas Makkonen. 

Karhut sarjassa saatiin jatkettua runkosarjassa löytynyttä virettä, mutta Lasbia vastaan eväät loppuivat. Lahdessa pelatussa ottelussa olimme hieman varpasillaan suuren kotiyleisön mökän edessä, eikä uskaltauduttu pelaamaan. Kotona päästiin jo osittain pelifiilikseen, mutta silti pienet virheet rankaisivat meitä kovalla kädellä. Rohkeasti pelatessa on hankala karsia virheet. Kypsyyttä ja kokemusta kerryteltiin...

Kaikki kunnia kuitenkin Lasbille. Huikea joukkue täynnä hienoja pelimiehiä. Ottelusarjassamme lisämaustetta antoi tietenkin tämän kauden tiukat kohtaamiset, sekä viime vuonna pelattu pudotuspelisarja. Joukkueet tunsivat toisensa hyvin, niin todella hauska oli pelata. Lammin joukkueesta on nostettava esille tietenkin Heikki Hätönen, joka taitaa pelata elämänsä kevättä. Myös Kainulaisen Rasmus ja Justus oikein hyviä poikia. Meidän kenttä pelasi pääasiassa heidän kenttää vastaa, joten hereillä sai olla poikien ovelien ratkaisujen kanssa. Tsemppiä jatkoon Lasb, menkäähän päätyyn asti!

Vältimme loukkaantumiset
En tiedä mitä tänä vuonna tehtiin oikein, mutta pelimiehet pysyivät kasassa. Kolmena viime kautena olemme olleet jatkopeleissä enemmän tai vähemmän rikki. Tänä keväänä ei juurikaan sairasteluja tai loukkaantumisia tullut. Toisaalta kausi ei ihan niin pitkälle jatkunut kuin aiemmempina vuosina. Syitä kunnossa pysymiseen hankala lähteä analysoimaan, mutta kyllähän tuossa alkukausi paria loukkaantunutta kuntoutettiin, Jannea ja Manua.

Itsestäni sain irti yllättävän hyvin jatkopeleissä
Itselleni kausi oli hieman erilainen muihin Kuopiossa vietettyihin kausiin verrattuna. Kausi oli ensimmäinen kun en ollut opiskelija, vaan työelämässä. Työelämä toi omat kuvionsa, joiden sopeuttaminen urheiluun ei ollut arjessa aina niin helppoa.

Vaikka päällimmäisenä kaudesta on mielessä pettymys, niin koen pelanneeni ihan hyvän kauden. Monena aiempana kautena olen "sulanut" ja pelannut huonosti kauden tärkeimmissä peleissä. Nyt koin, että sain itsestäni irti ainakin jotain. Runkosarjassa on tullut oltua tehokkaampikin, mutta mielestäni oli hyvä, että tälläkaudella tehokkuutta löytyi joukkueesta useasta kentällisestä.

Nyt on aika vetää henkeä. Virtaa kauden jatkamiseen olisi ollut, mutta toisaalta tulevaisuutta ajatellen voi olla hyväkin että pääsee "aikaisin kesälomille". Kahtena viime kautena kun olemme pelanneet todella pitkälle kevääseen. Pettymykset kuitenkin ottavat omat aikansa.

Kiitos kaudesta 2015-2016 ystäväville, vastustajille, tuomareille, talkoolaisille, taustoille ja  perheelle. Ensi kaudella nähdään, katsotaan missä merkeissä!

3 kommenttia: