Mukaan Pohjois-Savon urheiluakatemiaan

2 kommenttia

Koulun ja urheilun yhdistäminen alkaa pikkuhiljaa hahmottua, sillä pääsin mukaan Pohjois-Savon urheiluakatemiaan. Tämä tarkoittaa sitä, että pystyn normaalia paremmin harjoittelemaan, saan mahdollisesti kursseja harjoittelustani sekä harjoituspaikkojen maksut tulevat halvemmiksi.

Lukiossa täällä toimii aamuharjoitusryhmä, jonka mukaan koitan päästä harjoittelemaan, kunhan alkumellakka koulussa laantuu. Ne harjoittelevat kolmena aamuna viikossa, ja tästä olisi suuri apu mikäli pääsen aamuisin lajiharjoituksia tekemään ryhmässä. Ongelmana tässä kuitenkin on, että en pysty näin opintojen alkuvaiheissa vaikuttamaan lukujärjestyksiini ja joillain tunneilla täytyy vain olla. Näimpä aamuharjoittelu ei aina onnistu, mutta mikäli lukujärjestyksestä löytyy vapaata muusta kohdasta, voi tietysti omatoimista treeniä käydä tekemässä.  Myös koulusta tulee välttämättä poissaoloja harjoittelun vuoksi, ja näin joutuu olemaan vähän aktiivisempi itsekin opiskelun suhteen.

Ajankohtaista muuten:

-Flunssa. Pitkään jatkunut flunssa on välillä helpottunut, mutta kurkku ei tunnu parantuvan täysin millään.

-Perjantaina korkkaamaan treenipelit. Vihdoin näyttäisi siltä, että pääsen itsekin aloittamaan harjoituspelit. Jouduin jättämään ensimmäiset reenipelit flunssan vuoksi välistä, mutta nyt perjantaina pääsee nähtävästi mukaan!

-Mailoja odotellessa. Kovasti uusia mailoja odotellaan, sillä lähes kaikki vanhat riittävän pitkät varret ovat menneet poikki. Olisi hyvä päästä jo niiden mailojen tuntumaan joilla pelaa kaudellakin.

2 kommenttia:

  1. "Myös koulusta tulee välttämättä poissaoloja harjoittelun vuoksi" Miksi???? Onko harjoittelu muka vielä tärkeämpää kuin opiskelu?

    VastaaPoista
  2. Ei! Pohjois-Savon urheiluakatemian idea on mahdollistaa opiskelu ja harjoittelu mahdollisimman hyvin. Juuri siksi molemmat pystyvät olemaan tärkeässä osassa minulla.

    Opiskelupaikka ei tarjoa suoraan valmiita "rivejä" lukujärjestyksestä joihin aikoihin harjoitukset pystyisivät sijoittaa, kuten lukiossa tehdään. Niinpä harjoittelu osuu välttämättä joskus samaan aikaan koulun kanssa. Kuitenkin koulu kuuluu Pohjois-Savon urheiluakatemian alle, joten heidän on mahdollistettava myös harjoittelu.

    Osa kursseista on työtehtäväpainoitteisia, joka tarkoittaa sitä että ei ole edes opetusta vaan itsenäistä työskentelyä. Näinpä tämä esimerkiksi joskus mahdollistaa hyvin aamutreenit aamulla, jonka jälkeen koululle tekemään työt :)!

    Tietysti koulu menee edelle aina kun tilanne sen vaatii.

    VastaaPoista