Aktiivisuusranneke käyttöön: MiBand

4 kommenttia

Ostin Xiaomi MiBand -aktiivisuusrannekkeen. Tällä hetkellä on meneillään kova fitness&health-buumi, jossa ihmiset kiinnittävät huomiota oman terveytensä seuraamiseen. Myös itse päätin ottaa kokeiluun aktiivisuusrannekkeen. Tässä hieman kokemuksia parin viikon käytöstä:



Kiinan Applen Xiaomin aktiivisuusranneke ajaa asiansa
Kiinalaista mobiili- ja internetlaitteisiin keskittyvää valmistajaa Xiaomia kutsutaan Kiinan Appleksi. Merkki on saanut suurta suosiota Aasiassa ja muotokieli, sekä muotoilulliset ratkaisut ovat yksinkertaiset kauniita kuten Applellakin. Tämä oli myös yksi syy miksi halusin testata tuotteen. Halusin nähdä millaista laatua tältä "Kiinan Applelta" tulee...

Ensinnäkin tuote oli todella halpa! Tilasin tuotteen www.xiaomishop.com verkkokaupasta. Kaksi kappaletta tilatessa yhden tuotteen hinnaksi tuli n. 15€, yhden kappaleen tilatessa hinta olisi ollut n. 18€. Tähän lisäksi tuli postikulut n. 26€, sillä valitsin nopean toimituksen joka tuli suoraan Euroopasta, eikä Aasiasta. Maksu onnistui näppärästä Visa Electronilla, joka meni ilmeisesti PayPalin kautta.

Toimitus oli yllättävän nopea. Tilasin tuotteen tiistaiaamupäivästä ja tuote tuotiin kotiovelle perjantai-illasta. Tuote tuli siis Slovenian varastolta.



Käyttöönotto
Ensimmäinen ongelmani oli saada ranneke yhdistettyä kännykkään. Rannekkeella on iOS7+ tai Android 4.4+ tuki. Itselläni on käytössä iPhone 6. Ranneke yhdistetään puhelimeen Bluetoothin välityksellä. Näiden lisäksi ranneke vaatii oman sovelluksensa sovelluskaupasta nimeltään Mi Fit.

Mi Fit sovelluksen asennettua täytyi kirjautua sisään tai tehdä tunnukset. Minulla itselläni oli jo omat tunnukset, sillä olin aiemmin testaillut muita Xiaomin nettipalveluita. Tein tunnukset vaimolleni, ja näiden tekeminen olikin yllättävän haastavaa. Pelkät sähköpostiosoitteet eivät riittäneetkään, vaan useat turvakysymykset täytyi luoda, lähes kuten olisi luonut Apple Id:n.

Ongelmani alussa oli se, että kun tilasin kaksi ranneketta, niin rannekkeet olivat liian lähekkäin, kun koitin "parittaa" niitä puhelimen kanssa. Tämä kuitenkin ratkesi kun kävin kaueampana "parittamassa" rannekkeen puhelimeni kanssa.

Ensikokemukset
Kokemukset käytössä ovat olleet positiiviset. Aktiivisuusranneke sisältää liikeanturin, joka tarkkailee käyttäjän liikkumista. Tällöin saadaan siis tiedoiksi suuntaa antavia askel-, tai nukkumismääriä.

Alin ledi vilkkui, näin ollen päivän aktiivisuustaso on alle 1/3 tavoitteesta

Rannekkeessa ei ole näyttöä, vaan näyttö on korvattu kolmella ledillä. Ledeistä näkee oman päivittäisen aktiivisuustason tekemällä kellon katsomisliikkeen kädellä. Tämän kellon katsomisliikkeen opettelussa meni oma tovi, mutta nykyään liike jo sujuu. Kännykkäsovelluksella voidaan valita päivittäinen askeltavoite, johon suhteutettuna ledit näyttävät aktiivisuustason. Eli tavoitteen täytyttyä kaikki kolme lediä palavat.

Oman aktiivisuuden seuraaminen hauskaa, mutta hyödyllistäkö?
Kännykkäsovelluksesta on hauska seurata omaa tekemistään. Yöunien seuraaminen on ollut mielestäni jopa hyödyllistä ja ranneke kannustaa nukkumaan parempia yöunia, sillä kaikki tallentuu. Päivittäiseksi aktiivisuustavoitteekseni olen laittanut 10 000 askelta, mutta treenipäivinä tämä taittuu todella helposti. Lepopäivinä taas 10 000:n askeleeseen saa tehdä jo vähän töitä.



Kaikenkaikkiaan tuote on ollut hauska lisä omaan harjoitteluun. On tullut seurattua omaa liikkumistaan ehkä pykälän verran tarkemmin ja kiinnittänyt vielä enemmän huomiota hyötyliikuntaan ja kävelyyn.

Tuotteen akkukesto on erittäin hyvä. Tuote ollut käytössä pariviikkoa, ja akusta on kulunut alle puolet. Akku ladataan usb-portin kautta mukana tulleella johdolla.

PLUSSAT JA MIINUKSET
+ Akkukesto
+ Hinta-laatusuhde kohdallaan
+ Hauska lisä oman terveyden seurantaan.

- Aktiivisuuden tsekkaus-liike vaatii opettelua
- Ajoittaiset ongelmat Bluetoothin yhdistämisessä


4 kommenttia:

  1. Ranneke ei ota signaalia pyöräilystä. Pyöräilin 2,h45mim ja siitä ei tullut yhtään askelta. Minnekään laittaisin pyöräilyn ajaksi, että se huomioisi askeleet.

    VastaaPoista
  2. Hei, kiitos kommentistasi. Todennäköisesti on hankalaa saada täydellinen tieto pyöräilystä. Pikaisella Googlauksella selvisi, että monet laittavat rannekkeen pyöräilyn ajaksi jalkaan. Tällöin ranneke ottaa jalan liikkeestä liikkeen mittauksen.

    VastaaPoista
  3. Hei,

    Mitä olet muutaman kuukauden käytön jälkeen mieltä Mi Bandista? Tämä on ainoa kunnollinen suomenkielinen arvio ja kiinnostaa käyttökokemukset pidemmältä ajalta!

    VastaaPoista
  4. Hei, kiitos kommentistasi. Ranneke jäi pois käytöstä parin kuukauden käytön jälkeen. Ei siksi että siinä olisi ollut vikaa, vaan kauden jälkeen ei ollut tarvetta ja intoa seurata omaa aktiivisuutta niin ahkerasti. Ranneke toimi kaiken kaikkiaan hyvin. Yöunet ranneke merkkasi yllätävänkin tarkasti ja samoin aktiivisuuden jossa kädet liikkuvat. Esim. Pyöräilyn merkkaamisen kanssa oli vähän ongelmia. Suurin käyttökokemusta heikentänyt seikka mielestäni oli aktiivisuusstatuksen tsekkaus, johon tehtävä ranneliike piti tehdä varsin tarkasti. En tiedä onko tätä päivityksissä muokattu paremmaksi, sillä aika ajoin appi pyysi päivittämään rannekkeen. Päivittäminen tapahtui langattomasti. Kaiken kaikkiaan laitteesti jäi erittäin positiivinen kuva eikä suurempia ongelmia ilmennyt.

    VastaaPoista