Ennakko: Leba - SB Welhot

Kommentoi
Perjantaina Welhot palaavat joulutauolta takaisin sorvin ääreen, kun he matkustavat Kontiolahdelle Leban vieraiksi. Ottelussa on mielenkiintoiset lähtökohdat, sillä molemmat joukkueet ovat samoissa pisteissä sarjan aivan kärjessä. Myös ottelu tulee näyttämään suuntaa kevättä ajatellen. Tässä hieman lähtökohtia perjantai-illan vääntöön: 

Aiemmat kohtaamiset menneet ristiin
Welhot ja Leba ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Ensimmäinen kohtaaminen tapahtui Kontiolahdella Suomen Cupin ottelussa, jossa Leban aktiivinen pelitapa oli Welhojen peliä etevämpää. Leba takoi rumat lukemat eikä muuta kerrottavaa Cupin ottelusta jälkipolville jäänyt. Tästä tappiosta suututettuna seuraavalla viikolla ollut sarjapeli oli aiva eri luokkaa. Kuopiohallissa pelatussa ottelussa Welhot saivat otteluun hyvän alun, eikä Leba pystynyt olemaan erityisen vaarallinen. Lopulta Welhot oli parempi joukkue luvuin 10-5.

Maalivahtipeli suuressa roolissa
Maalivahti peli näyttelee suurta roolia tulevana perjantaina sillä molemmat joukkueet ovat yksiä sarjan aktiivisimmista. Joukkueista löytyy paljon jalkoja, mikä pelin edetessä varmasti tarjoaa maalintekopaikkoja molempiin päihin sekä sellaisiin tilanteisiin, joissa puolustuskuvio ei välttämättä ole kunnossa. Leban maalivahdit ovat pelanneet aikalailla samanverran otteluita, mutta veikkaisin maalille astuvan Lari Naumasen, joka pelasi hyvän ottelun Suomen Cupin pelissä Welhoja vastaan.  

Valmennuksen haasteet?
Valmennuksessa suurimmat kysymykset tähän peliin lähdettäessä ovat: kuinka valmentajat ovat saaneet heräteltyä joukkueen joulutauolta sarjan tärkeimpään otteluun? Ja kuinka valmiita joukkueet ovat otteluun? Molemmista päistä löytyy runsaasti taktista taitoa ja oveluutta. 

Kuumat pelaajat?
Leban joukkueen kuumimmat pelaajat ovat Jaakko Sariola, Mikael Ahponen ja Jesse Reijonen. Kyseessä on taitavat 89-90-syntyneet pelaajat, joiden otteita kannattaa seurata. Lebasta ei kannata myöskään unohtaa todella sähäkkää Lari Lähdesmäkeä.

Welhojen joukkueesta kuumaksi pelaajaksi täytyy nostaa kokeneempi Asko Väänänen, joka on loukkaantumisten jälkeen päässyt hyvään kuntoon ja syttyy varmasti kovempiin otteluihin. Myös loistavia otteita harjoituksissa on esittänyt aiemmin "telaketjuosastona" tunnettu ketju, joka koostuu Johannes Laakkosesta, Jarno Savolaisesta sekä Jussi Hiltusesta. Ketju on alkanut löytyy hyvää yhteistä säveltä ja pelannut loistavasti harjoituksissa.


Tervetuloa perjantaina 6.1. katsomaan Kontiolahden liikuntahallille ottelua Leba - SB Welhot klo 19.00!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti