Reeniaikojen vertailua 3: höntsyjen määrä sekä lajin kokonaismäärä

Kommentoi
Harjoituspäiväkirjasta hyötyä ja motivaatiota harjoitteluun

Höntsymäärät pysyneet lähes samoissa

Kolmannessa reeniaikoja koskevassa vertailussa käsittelen höntsyjen määrää, sekä kokonaismäärää joka mitä vietetään mailan ja pallon kanssa. Kyseessä edelleen pelikauden aikana tapahtuneet harjoitukset. Alla tilasto höntsäilyistä, jotka tarkoittaa pääasiassa mailan ja pallon kanssa kikkailua, laukauksia ja tekniikan treenausta. Tähän ei liity pelailua.

- 06-07 SB Savo A-junioreiden SM = 1h 30min/vko
- 07-08 SB Savo Miesten Ykkösdivari = 1h 25min/vko
- 08-09 SB Savo Miesten Ykkösdivari = 1h 4min/vko
- 09-10 Koovee A-junioreiden SM = 1h 30min/vko
- 10-11 Koovee Miesten Salibandyliiga ja A-junioreiden SM = 1h 25min/vko

 Höntsymäärät ovat pysyneet aika samoina riippumatta kaudesta. Ainoastaan viimeisimpänä Ykkösdivarikautena määrä on muita selvästi pienempi. Kuitenkin määrät ovat aika pienet, ja varmasti olisi tulevaisuudessa mahdollista kasvaa suuremmiksi.



Kokonaisajassa eroja

Mailan ja pallon kanssa vietetyn ajan kokonaisajassa löytyy pieniä eroja. Tähän on laskettu yhteen siis lajiharjoitukset, pikkupelit sekä höntsyt. Alla tilastot:

- 06-07 SB Savo A-junioreiden SM = 6h 20min/vko
- 07-08 SB Savo Miesten Ykkösdivari = 6h 10min/vko
- 08-09 SB Savo Miesten Ykkösdivari = 5h 50min/vko
- 09-10 Koovee A-junioreiden SM = 4h 30min/vko
- 10-11 Koovee Miesten Salibandyliiga ja A-junioreiden SM = 5h 34min/vko

Kokonaisaika on mielestäni varsin pieni, varsinkin Kooveen A-juniorikaudella keskimäärin vain 4h 30min mailan ja pallon kanssa vietettyä aikaa. Tällä kaudella huomaa, ettei niin paljon tullut pelailtua ylimääräisiä pikkupelejä sekä lajitreenien määrä on ollut pienempä verrattuna muihin kausiin.



Mihin kiinnittää huomiota tulevaisuudessa?

Tilastoista näkee hyvin mihin asioihin tulisi tulevaisuudessa kiinnittää huomiota. Joukkueen lajitreenien määrä tulisi olla riittävä, ja rooli joukkueessa riittävän iso. Pikkupelien määrä olisi hyvä olla joukkueen treenien ohella lähempänä 2-3h / vko. Höntsyjen ja tekniikkatreenien määrä olisi hyvä saada pidettyä siellä 1-2 tunnin lähistöllä, tai mahdollisesti jopa nostaa. Myös kokonaisliikunnan määrään olisi hyvä kiinnittää huomiota, että se olisi mahdollisimman lähellä urheilijan liikuntamääriä eli n. 20h viikossa.


Linkit aiempiin reeniaikojen vertailuihin:
Reeniaikojen vertailua 1: lajitreenien määrä
Reeniaikojen vertailua 2: pienpelien määrä

0 kommenttia:

Lähetä kommentti