Reeniaikojen vertailua 2: pienpelien määrä

Kommentoi
Suuria eroja pienpelien määrissä

Toisessa pelikauden harjoitusmääriä koskevassa vertailussa paneudun pienpelien määrään. Pienpeleillä tarkoitan muita kuin joukkueen harjoituksissa pelaamia pienpelejä ja lajina nimenomaan salibandy/sähly. Tähän ei kuulu pelkkä mailan ja pallon kanssa yksinään "höntsääminen"/kikkailu, vaan kyseessä on ollut jonkinlaista peliä esim. 1vs1 tai 3vs3 tai joskus peräti 5vs5. Kaikista olen laskenut taas viikkokeskiarvon jotta lukuja helpompi käsitellä.

- 06-07 SB Savo A-junioreiden SM = 2h 15min/vko
- 07-08 SB Savo Miesten Ykkösdivari = 1h 55min/vko
- 08-09 SB Savo Miesten Ykkösdivari = 1h 29min/vko
- 09-10 Koovee A-junioreiden SM = 30min/vko
- 10-11 Koovee Miesten Salibandyliiga ja A-junioreiden SM = 54min/vko


Tampereelle muutto vähensi pienpelien määrää

Mielenkiintoista huomata miten huomattavasti pienpelien määrä laski vaihdettuani seuraa Tampereelle. Myös toisaalta se näkyi ja tuntui peliesityksissä, sillä pienpeleillä on aina ollut suuri osa harjoitteluani. Pikkupeleissä on saanut paljon pallokosketuksia, saanut toteuttaa itseään sekä kokeilla asioita mitä ei välttämättä peleissä ja harjoituksissa tule koitettua. Pelituntuma ja pelinopeus on paljon peräisin mielestäni juuri kovatempoisista pienpeleistä, joissa saa paljon pallokosketuksia ja tätä kautta kehittyy.

Tampereella ehkä kulttuuri pienpelien suhteen oli erilainen. Halua ja intoa pikkupeleille ja Stanley Cup-tyylisille turnauksille oli huomattavasti vähemmän mitä Savossa päin olen nähnyt. Toisaalta pelikaudella kovan harjoittelun lomassa vapaa-aika tulee tietysti mielellään käytettyä muissakin merkeissä kuin hikisillä halleilla pyöriessä, mutta itse en ainakaan tiedä mitään parempaa harjoitusmuotoa kuin pikkupelit!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti