C - Kapteenin rooli

Kommentoi
Ensi kaudella vasenta käsivartta puristaa kapteeninnauha. Tai toivottavasti se ei purista, mutta toisin sanoen suurta vastuuta on luvassa johtamisessa. Minut valittiin tulevaksi kaudeksi Welhojen kapteeniksi ja olen todella otettu, että kanssapelaajat olivat äänestäneet minua. Myös arvostan sitä, että valmennustiimi antoi luottoa minuun valitessaan kapteeniksi. Tämä on suuri kunnia.

Statuksen lisäksi Welhojen kapteenin roolissa riittää tekemistä. Joukkue on omanlaisessa murroksessa valmennuksen vaihduttua. Mikko Tiihonen vaihtui kesän aikana Kajaanista saapuneeseen Jani Lipsaseen, mikä toi valmennuspuoleenkin uusia tuulia. Lipsasen ollessa kesän vielä Kajaanissa töissä, on kapteenin rooli ehkä korostunut entisestään, kun päävalmentaja ei ole niin paljon päässyt olemaan paikalla. Toisaalta tämä on voinut tehdä hyvää niin joukkueelle, kuin minullekin.

Mikko piti valmentajana tiukasti ohjaksia, kun taas Lipsanen pyrkii tuomaan enemmän pelaajalähtöistä filosofiaa. Kapteenin rooli korostuu tällaisessa tavassa ollen esimerkkinä muille. Pyrin treeneissä tekemään hommat hyvin, sekä pitämään hauskaa. Minulle on tärkeää, että meillä on joukkueena hauskaa. Kukaan ei saa tästä leikistä rahaa, niinpä on tärkeää, että viihdymme joukkueena. Silloin jaksamme tehdä töitä yhteisen menestyksen eteen.

Aiemmilla kausilla Welhoille on esimerkkiä näyttänyt kapteenin roolissa Jarno Nikulainen. Arvostan "Jarppia" kovasti, ja minun on pakko myöntää, että parempaa kapteenia ei minun uralleni ole sattunut. Heikkoina hetkinä myös kapteenin rooli korostuu ja toivon, että pystyn olemaan johtamaan joukkuetta niin hyvin vaikeiden aikojen yli, kuten Jarppi hoiti.

Joukkue myös nuorentui hieman uusien junnujen hypättyä rinkiin. Itsekin olen kokenut nuorempana Divarijoukkueeseen nousun, ja muistan ja tiedän kuinka vaikeaa on tulla miesten joukkueeseen pojankloppina. Samoin muistan kuinka vaikea oli sopeutua Tampereelle miesten liigajoukkueeseen, jossa pukukopissa istuneet kaverit olivat sellaisia, joita oli nähnyt aiemmin vain telkkarista. Ei ollut helppo suorittaa rennosti, ja olin todella pelkääväinen palautetta kohtaan, jos sitä tuli voimakkaasti. Ei ollut ympärillä kavereita, jotka ottivat mukaan ja tsemppasivat tosissaan.

Tämän kaiken kokeneena toivon olevani nuoremmille niin esimerkki, kuin kannustava pelimies. Isähahmosta ei nyt vielä tarvitse puhua. Koen, että meillä joukkueena on paljon enemmän hyötyä virkeistä nuorista pelimiehistä, kun he saavat itsestään irti ja pelaavat taitojensa mukaan, jos verrataan siihen, että he jännittävät ja tärisevät kun eivät uskalla pelata. Tämän ei tarvitse tietenkään koskea pelkästään nuoria kavereita, vaan ihan kaikkia. Toivon, että voidaan joukkueena suorittaa rennosti.

Yksin en kuitenkaan koko kapteenin taakkaa kanna. Kapteenistossa meillä on mahtavia kavereita. Minun lisäkseni kapteenistoon kuuluvat Iiro Lankinen ja Aleksi Viinikainen. Hauskaa huomata, että sama kolmikko oli jokunen vuosi sitten Tampereella Kooveen A-junioreissa vääntämässä SM-sarjaa, ja nyt Welhojen kapteenisto. Iiro Lankinen johtaa ennenkaikkea peliesityksillään ja Aleksi Viinikainen johtaa esimerkillään, sekä onhan tuo aika monta tiukkojen tilanteiden maalia iskenyt peliesityksilläänkin. Hienoa jätkät olla kapteenisto Teidän kanssanne!

Samoin kaikki kanssapelaajat. Hienoa jätkät olla Meidän joukkueen kapteeni! Ja muistakaa, en ole teidän yläpuolella, enkä halua olla. Haluan olla teidän mukana, ja teidän kanssa, mutta Meidän joukkueessa.


Tule tulevana viikonloppuna tsekkaamaan meidän kunto Liigajoukkueita vastaan:
Klo 10 SB Welhot-Josba.
Klo 14 OLS-Josba
Klo 18 SB Welhot-OLS.

Otteluihin ilmainen sisäänpääsy.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti