Ennakot: ÅIF & PSS

Kommentoi
Kotipelit loppui, mutta pelit jatkuvat. Ensiviikonloppuna Welhot matkaavat Etelä-Suomeen, jossa pelataan jälleen erittäin tärkeät ottelut Welhojen kannalta. Tässä hieman ennakointia tulevaan viikonloppuun. 

ÅIF
Alkukaudesta Welhot saivat kunnon lumipesun, vaikka lunta ei vielä lokakuussa Kuopiossa ollutkaan. Åif kävi pyyhkimässä Welhoilla lattiaa ja lopputulos oli karmea 6-10 tappio. Alkukaudesta toiset erät olivat meidän kohtalomme, jonka hävisimme Kuopiossa Åif:lle 0-3. Joukkue on aina syttynyt pelaamaan meitä vastaan, joten nöyränä on oltava.

Sipoolaisten peliesitykset on olleet varsin odotettuja. Joukkue löytyy keskikastista, ja tältä kaudelta löytyy niin huippusuorituksia, kuin hieman heikompiakin. Joukkue kellisti alkukaudesta sarjajohtaja Salban, mutta on ottanut nokkiinsa muun muassa PSS:ltä ja FBC Turulta. 

Joukkueesta kannattaa seurata joukkuen sisäisen pistepörssin johtajaa Atte Huovista, joka viimeksi Welhoja vastaan paukutteli tehot 4+0. Myös +/- -pörssin johtaja Jan Qvickström on seuraamisen arvoinen pelimies. Sekä tietenkin aina kuopiolaisia vastaan syttyvä Tuomas Savukoski. 

PSS
Åif:n tavoin PSS oli Welhoja vahvempi Kuopiossa. Loppulukemiksi kirjattiin lopulta 9-11. Turmaksi tuolloinkin koitui meidän todella luokaton toinen erämme, jonka hävisimme jopa 1-7. Vaikka joukkue onkin sarjataulukossa meitä alempana, niin ei ole kyllä syksyn pelin jälkeen mitään varaan ylimielisyyteen.

PSS:n esitykset ovat olleet varsin hyvät. Ennen joulua PSS kellisti kärkiporukka SB Vaasan, eikä pahoja tappioita ole juurikaan tullut ennalta heikommille. Loppukauden ohjelma on PSS:lle varsin hyvännäköinen, sillä kärkiporukoita vastaan ei juurikaan otteluita ole.

PSS:stä kannattaa seurata Syöttökone Oliver Järvistä. Taitava, nopea ja hyvä peliäly. Myös pistenikkarit Kevin Nylund ja Artis Raitums kannattaa painaa mieleen. Entinen SB Savon ja Viron maajoukkue pelimies Kivi Rein on myös saapunut kokoonpanoon ja ollut varsin tehokaskin. Mahtava päästä pelaamaan sellaista pelimiestä vastaan, jota on nuorempana fanittanut!

SB Welhot
Welhot pelasivat jälleen viime viikonloppuna hyvät ottelut yhtä erää vaille. Ilves hoitua mallikkaasti, mutta yksi erä M-Teamia vastaan oli varsin katastrofaalinen, jossa päästimme jopa kahdeksan maalia. Onneksi kuitenkin pisteet jäivät Kuopioon, mutta tässä vaiheessa kautta olisi aika jo kypsyä pelaamaan täysiä 60 minuutin esityksiä.

Viikko on harjoiteltu varsin laadukkaasti. Treeneissä on ollut oikeanlainen nälkä, ja tunteet ovat olleet positiivisella kiukulla pinnassa. Toivotaan, että samanlainen tekemisen meininki jatkuu ensiviikonloppuna.

Welhoista kannattaa seurata hyvin pelin makuun viikonloppuna päässyt Jussi Hiltusta. Myös pelien koventuessa kannattaa katseet kääntää ratkaisupelaajiin, kuten Aleksi "Leksi" Viinikaiseen, Aku Tairaan ja Jarno "Jarppi" Nikulaiseen. Unohtamatta tietenkään supertehokasta puolustajaparia Mäkinen-Koskinen. Leksi paranee pelien koventuessa ja Aku Taira pääsi maalien makuun viime viikonloppuna pienen loukkaantumisen jälkeen. Jarpin loukkaantuminen oli hieman isompi, mutta mies pääsee kokoajan paremmin ja paremmin mukaan peliin.

Vaikka meillä on todella mahtava yleisö kotona Kuopiossa, niin ei pidä unohtaa myös mahtavia faneja vieraskentillä! Hienoa, että löydätte katsomoon Etelä-Suomessaki!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti