Nilsiän lukio & salibandylinja

Kommentoi
Nilsiän lukiossa on jo muutaman vuoden ajan pyörinyt salibandylinja, joka mahdollistaa opiskelijoille harjoittelemisen myös kouluajalla. Kolmesti viikossa aamuisin pyörii harjoitukset, joista opiskelijat voivat saada 4 kurssia lukukautta kohden opintoihinsa. Haastattelin Nilsiän lukioon muualta opiskelemaan tulleita kämppiksiä Roni Tuonosta sekä Roni Väänästä aiheesta, kun hakuajat lukioihin alkavat olla ovella. Salibandyn lisäksi tanssiaskeleet olivat pojilla hallussa pariviikkoa sitten tanssituissa Nilsiän lukion Wanhojen tansseissa.

Roni Tuononen on SB Welhot Nilsiän maalivahtiosaston luottomies.

Miksi valitsit Nilsiän lukion & salibandylinjan?
Roni Väänänen: Joo elikkäs en päässyt Klassikkan urlu puolelle ja enkä myöskään tavan puolelle joten valitsin Nilsiän.

Roni Tuononen: Elikkäs valitsin Nilsiän Lukion salibandylinjan koska en päässyt Klassikan salibandylinjalle. Kuopiossa opo ehdotti minulle tätä vaihtoehtoa, joka on tähän asti kyllä täyttänyt odotukset todella hyvin.

Harjoittelun ja lukion yhdistäminen? Kuinka onnistuu?

Roni Väänänen: Harjoitusajat on hyviä ja asuntolalta ei ole pitkä matka salille, jotenka kaikki on aika helppoa.

Roni Tuononen: Asuntolan hyvän sijainnin ansiosta on helppoa yhdistää nämä asiat. Kouluun on 100m ja hallille 150m joten ei hirveästi tarvitse miettiä kyytejä reeneihin. Harjoitusmäärät eivät täällä Nilsiässä ole niin suuria, niin kerkeää helposti tekemään kouluhommiakin.

Millaiset harjoitusmäärät viikossa kertyy? Onko puitteet kunnossa Nilsiässä?
Roni Väänänen: 3x aamureenit, 2x Nilsiän edustus(SB Welhot Nilsiä) reenit, kerran Kuopiossa ja loput omatoimista. Kyllä olen tyytyväinen Nilsiän reenehin, mutta aina jossain on jotain parannettavaa. Asuntola on niin lähellä kaikkea, niin on helppo käydä välillä kämpillä lepäämässä.

Roni Tuononen: Harjoituksia on 3x aamureenit koulun puolelta ja miesten joukkueella 2x iltareenit, mutta lisäksi on myös muutamia neppivuoroja joissa käyn. Ja kuten jo edellisessä mainitsin niin kaikki on kuin valmiiksi rakennettu kun vain tulee tänne.

Roni Tuononen on vakiinnuttanut pelipaikan SB Welhot Nilsiän puolustuksesta.

Toiselta paikkakunnalta muuttaessa kuinka on käytännön järjestelyt toimineet? Asuminen?
Roni Väänänen: Asuminen on täällä helpompaa kuin voisi kuvitella. Ei tarvitse murehtia kun porukat tekee kaiken valmiiksi ja koulu on 100m päässä.

Roni Tuononen: Asuminen on onnistunut ihan hyvin ja kämppis on pitänyt huolta siitä, että heräilen aamureeneihin ja kouluun. Kyllä tässä omat vaikeutensa on, kun ei ruoanteko taitoja ole, niin pitää vähän huonommalla ruoalla mennä loppuviikosta.

Kenelle voisit suositella Nilsiän lukiota & salibandylinjaa?
Roni Tuononen: Suosittelisin Nilsiän lukiota ja salibandylinjaa niille jotka eivät ota salibandyä vielä liian tosissaan mutta ovat valmiita reenaamaan kovasti pienellä paikkakunnalla. Nilsiä on hyvä niin sanotusti aloittelupaikka nuorille lupauksille, koska vanhat konkarit opettavat nuoria kovissa miesten peleissä.

Reenipäiväkirja80 kiittää haastattelusta ja toivottaa pojille oikein hyvää jatkoa niin opinnoissa kuin pelikentilläkin!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti