Peruskestävyysharjoittelua

Kommentoi

Kesä alkaa olemaan täällä ja samoin harjoittelussa peruskestävyysharjoittelu. Tässä hieman näkemyksiäni pk-harjoittelusta sekä omia tapojani harjoitella.

Tässä vaiheessa kautta on siis tarkoitus tehdä pohjia kesää ja ensikautta varten. Pohjat tehdään peruskestävyysharjoittelulla, mikä tarkoittaa hyvin pitkälle harjoitusta matalalla sykkeellä ja todella pitkiä aikoja.  Tarkemmin sanottuna sykkeen tulisi olla 60-70 % maksimisykkeestä ja harjoitusten kestot useita tunteja. Toisin sanottuna äärettömän tylsää harjoittelua. 

Esimerkkejä, kuinka harjoittelen peruskestävyyttä: 

Vaihtelevuus
Useiden tuntien kestävissä harjoituksissa koitan vaihtelevuudella saada mielekkyyttä harjoitukseen. Kolmen tunnin lenkki voi olla tylsä, mutta kun tekee tunnin lenkkiä, toisen tunnin heittelee koripalloa pitäen sykkeet sopivana ja kolmannen tunnin vesijuoksee, on harjoitus paljon miellyttävämpi. Ongelmana voi olla harjoitusten välillä olevat tauot, mutta itse on aika luontevasti saanut vaihdettua lajista toiseen. 



Höntsäily
Erilaisella höntsäilyllä lajissa kuin lajissa voi saada hyvän peruskestävyysharjoitteen. Samalla kehittyy kordinaatio ja taito, esim jalkapallon tai koripallon käsittelyllä, kun peruskestävyys karttuu. Myös salibandyhöntsäys toimii, kunhan muistaa pitää sykkeet oikeissa rajoissa. Mikäli ihan pelaamaan alkaa, on ongelmana into ottaa liikaa spurtteja mikä nostaa sykkeet helposti turhan korkeiksi 

Lenkit
Juoksu lenkit metsissä ja vaihtelevissa maastoissa voi parhaimmillaan olla todella mukavaa! 

Vesijuoksu
Uimalla helposti kohoaa sykkeet turhan korkeiksi ainakin itsellä, niin vesijuoksu on hyvä ja mukava vaihtoehto pk-harjoitteluun. 

Kuntopyörä
Kuntopyöräily kännykän kanssa Youtubesta urheiluvideoita katsellen toimii!


Harjoituksen keston lisääminen
Myös kauden aikana, kuten nytkin olen pyrkinyt lisäämään harjoituksien kestoa lisäämällä liikuntaa ennen ja jälkeen harjoituksen. Tällä tavalla saa helposti pitkäkestoisen harjoituksen kun joukkuetreenin lisäksi tekee jotain ekstraa. 

Myös hyöty- ja arkiliikunta on hyvä pitää kuvioissa!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti