Köyhän miehen pidempi maila

10 kommenttia

Köyhänä opiskelijana täytyy keksiä niksejä, jotta ei tarvitsisi ostaa uusia varusteita enää näin kesän kynnyksellä. Pelimailani olivat tälläkaudella 95cm pitkiä ja tarkoitukseni olisi alkaa totuttelemaan sentin pidempään putkeen, eli 96cm. Tämä sentin pidennys tulee siksi, koska tuntuu siltä, että pidemmällä mailalla saattaisin saada jotai lisää peliini, sekä säästyy turhan tuntuiselta sentin lyhennykseltä joka mailassa. Fatpipen putkista kun suurin osa on 101 tai 96cm pitkiä.

Oma niksini pidentää kesämaila sentin pidemmäksi on tuttu kiekkohommista, eli varren sisään on laitettu puutuppi. Tämähän on tietenkin laiton, mutta en usko niin lyhyen tapin ketään satuttavan tai tuomarin sitä ikinä huomaavan. Pientä lisäpainoa toki tuppi tuo, mutta onpahan ainakin pituus kohdallaan. Pienen kokeilun jälkeen ihan passelin tuntuinen maila!

10 kommenttia:

  1. Moi! Minun pitäisi hommata varamaila, olisi 2 muutama senttiä liian lyhyttä vartta. Eli miten pidensit vartta? Puutupilla, mutta mistä teit/ostit jonkinlaisen puutupin, Ja miten kiinnitit sen, ja kerrothan myös lisää ohjeita!(:

    Onko muuten kestänyt tuo maila? Tosiaan minulla on fatpipen varsi, eli ei ole valmiiksi ovaalivarsi, vaan on ovaalinauhoilla,

    Toivottavasti vastaat pian, ja kiitos jo etukäteen!(:

    VastaaPoista
  2. Hei, kiitos kommentista.

    Homma meni suunnilleen näin.
    -gripit pois
    -tuppi pois
    -puukäsityötaitoja hyväksikäyttäen vuoleskelin & hioin tupin, joka meni n. 3-4cm varren sisälle. Minulla tämä määrä oli riittävä, sillä tarvitsin vain sentin pidennyksen. Mikäli pidentää enemmän, saattaa tarvita enemmän tukivartta varren sisälle. Vuoleskelin juuri sopivan tiukan tupin joka meni tiukasti varren sisään kiinni.
    -kangasteippiä päälle
    -tuppi takaisin paikoilleen ja tietenkin gripit. Mahollista laitta myös esim kuumaliimaa tupin välii et pysyy tiukemmin.

    Maila kesti hyvin. En sillä pelaillut kuin yhtenä kesänä, joten tositesteihin se ei juurikaan joutunut. Vähän painavampi mailasta tällä tupilla tulee, mutta paino tulee mailan yläpäähän, joten se ei niin paljon haitannut ainakaan itseäni. Kuitenkin tästä itselleni oli hyötyä, että pääsi testaamaan ja treemaanaan jo 96cm mailalla, ennenkuin seuraavan kauden mailat saapuivat.

    Toivottavasti näistä ohjeista oli apua(:!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Millasta puuta käytit? Ei varmaan itseäkään haittaisi se paino siellä tupissa, painopiste muuttuu. Eli lapa tuntuu "kevyemmältä" :) . Ja myydäänhän oxdogilta tuppipainoja(:

      Onko kangasteippi samanlaista mitä sähköteippi, vai mitä jääkiekkomailoihin laitetaan, "erkkaa"?:D

      Voi olla hankalaa saada vain oikean kokoiseksi sen tupin ja riittävän tiukan, että pysyy. Pitää tehdä huolella ja hitaasti(:

      Ohjeista oli hyötyä, kiitoksia sinulle!(:

      Poista
  3. Itselläni taisi olla koivua, mutta eiköhän tuohon käy melkein mikä vain. Itsekin löysin puupalasen koulun jätepaloista.

    Teippinä itse käytin sellaista kangasteippiä, millä teippaillaan esim nilkat. Eli samaa kuin urheiluteippi, eli vastaavaa kuin erkkari. Kangasteippi parempi kuin sähkö, sillä siitä tulee nihkeämpi pinta.

    Tsemppiä nikkarointiin! (:

    VastaaPoista
  4. Ei muuta ongelmaa enää, kuin mistä se puupätkän löytää :-D. Eiköhän jonkulaisen jostain löydä(:

    Kiitoksia vielä kerran(:!

    VastaaPoista
  5. Nyt löyty puupölkky, vuoleskelin puukolla ensin sitä kärkeä, meni joku pari millia varren sisään. Otin vähän lisää, nyt menee n. sentti, mutta se kärki on siinä epäpyöreä, eli siihen jää "aukko" eli tuppi ei osu varren reuniin kaikissa kohti, koska ei ole samanmuotoin & pyöreä.

    Miten kannattaa jatkaa, muistatko enää miten tarkalleen etenit:D. Hankala on varmaan yksityiskohtia selittää):

    Meinasin jo luovuttaa alussa :D Toivottavasti tulee hyvä, koska nyt meni jo 30-45 min, enkä saanut paljoa aikaiseksi.

    VastaaPoista
  6. Juuri tuolleen täysin pyöreätä en itsekään saanut, mutta tasaisesti jokapuolelta ottamalla se menee. Mikäli menee liikaa, niin kangasteippiä vaan väliin. Eikä sillä niin väliä minkämuotoinen se, kunhan saat mahdollisimman tukevan virityksen tehtyä. (:

    Tsemppiä nikkarointiin! (:

    VastaaPoista
  7. Miten sait pysymään sen tupin siellä, että se ei pyörinyt? Pitää varmaan laittaa kuumaliimaa, mutta itsellä se ei ole auttanut kovin, esim. lavan heilunnan kanssa.

    Varren sisään se menee jtn 11-12cm, vähän ehkä liikaa, mutta onpahan ainakin tukeva. Lyhennän sitä, että saan n.3-5 cm pidennyksen. Eiköhän sillä pelaa pihamailana/ehkä varamailana, ainakin puulaakipeleissä! :)

    VastaaPoista
  8. Riittävän tiukaksi vain varren sisään. Teipillä hoitaa loput! (:

    Enempää en oikein pysty sanomaan.

    VastaaPoista
  9. Valmista tuli, ei heilu eikä muutakaan, ihan hyvin pelittää(: Tuli melko paljon lisää painoa, koska puuta meni n.10-15 cm :D Mutta parempi nuin pihamailana, kuin nurkassa lojumassa.

    Oikein paljon kiitos ohjeista!:)

    VastaaPoista