Kiitos kaudesta 2014-2015!

Kommentoi
Kiitoskortit yhteistyökumppaneille lähti liikkeelle. Nyt on aika kiittää muita!

Kausi oli pettymys. Joukkueemme taisteli paikasta liigakartalle, jonne ei päästy. Divarin finaalin häviäminen ja liigakarsinnoissa konttaaminen jo toisena peräkkäisenä vuotena harmittaa suunnattomasti. Totuus kuitenkin oli, että emme olleet riittävän hyviä. Emme olleet riittävän valmiita.

Kausi oli erilainen kuin aiemmat kauteni Kuopiossa. Suurin muutos oli valmennuksen muuttuminen, sekä kapteenin roolini. Valmennustyyli muuttui hieman, mihin oltiin Kuopiossa totuttu, mutta mielestäni uudet tuulet toivat uutta paljon uutta näkökulmaa. Kapteenin roolissa oli hakemista kauden aikana. Sitä otti enemmän huomioon koko joukkueen näkökulmaa ja hyvinvointia, kun ennen oli keskittynyt pitkälti omaan itseeni. Mielenkiintoisia juttuja. Nyt on kuitenkin vuoden verran kokemusta enemmän tuossakin asiassa, mikäli kapteeninnauha on kädessä tulevaisuudessa.

Petri Lesch
Paras. Petri on selkäesti monipuolisin ja paras maalivahti, jonka kanssa olen saanut pelata. Arvostan Peteä suuresti. Joukkueen selkeä ykkösvahti pystyy ottamaan joukkueelle sellaisia torjuntoja, jotka pitelevät joukkuetta pystyssä. Myös kopissa tärkeä kaveri.

Roni Tuononen
Pikkuhiljaa isompiin saappaisiin asteleva Tuonosen veljeksistä nuorempi tapaus on tämän alueen lupaavin veskari. Nilsiässä suuressa roolissa viime vuodet pelannut maalivahti koki pienen takaiskun puolessa välissä kautta, kun polvi koki kolauksen. Meillä Ronin kanssa pelit jatkuvat Savon Sanomat -turnauksessa, jossa Roni on joukkueemme maalivahti.

Joonas Kristiansson
Jönssi oli tällä kaudella mukana sen minkä ehti, sillä siviilipuolella tapahtui mahtavia asioita. Kuitenkin loppukaudella Ronin loukkaannuttua mies oli täysillä mukana. Sinänsä harmi, ettei pelejä kamalasti tullut, sillä minulla oli sellainen olo, että mies oli elämänsä vireessä. Harjoituksissa välillä Jönssi oli aivan ohittamaton. Joukkueelle tärkeä kaveri myös kopissa ja bussissa.

_______________

Iiro Pitkänen
Kentällä tulisin, mutta kentän ulkopuolella rennoin kaveri mitä tiedän. Ipe pelasi paljon meidän kentän alla Riku Tuonosen pakkiparina. Välillä keskusteltiin pelistä tiukkaan sävyyn, mutta se kuuluu asiaan. Vuosi vuodelta alan ymmärtämään näitä Pitkäsen veljeksiä paremmin ja paremmin.

Joonas Toikkanen
Joonas "Ukki" Toikkasen kauden kohokohta on mielestäni se, miten hän hyppäsi Steelers-ottelusarjassa ykköskenttään. Mielestäni Ukki hyppäsi ykköskentän rooliin hyvin! Ukin passin Steelers-sarjan kolmannen pelin jatkoajalle tulen muistamaan pitkään. Se syöttö ja siitä johtanut maali vei meidät Divarin finaaliin.

Jonni Koskinen
Jonni "Muurinmurtaja" Koskinen oli ykkösketjun luottopuolustaja Iiro Lankisen kanssa. Kosen loppukautta sotki hieman rikkinäinen olkapää, jonka vuoksi pudotuspeleissä jäi otteluja välistä. Kosessa arvostan suuresti johtajuutta ja sitä että hän haluaa, että homma toimii. Fysiikkaihme yhdistettynä taitoon on mieletön paketti.

Riku Tuononen
Meidän suurikokoisista puolustajista toinen. Olen pelannut "Bondin" kanssa jo monta kautta samassa kentässä ja tykkään kovasti. Ylivoiman erikoismies löytää usein oikean raon syöttää poikkarin, tai sitten pystyy itse ratkomaan. Nöyrä olemus hämää, sillä pelitaidot antaisivat aihetta rinnan röyhistelyyn.

Tomas Hoikkanen
Comeback pelaaja. Oli mukava Welhojen ensimmäisellä Divarikaudella, jonka jälkeen opinnot veivät Etelä-Suomeen. Tuli takaisin yhtä hyvänä kuin aiemmin. Ei mielestäni saanut samanlaista roolia, kuin aiemmalla Divarikaudella, sillä silloin Toma taisi olla ykköspakkiparissa Lankisen rinnalla. Harmi, että loppukauden tärkeimpiä pelejä sotki sairastelut. Luotettavia pakkeja ei koskaan ole liikaa.

Roni Väänänen
Kautta sotki armeija. Kuitenkin muutama ottelu vyölle tänä vuonna. Seuraava järkäle meidän isokokoisten ja taitavien pakkien arsenaaliin. Sinänsä hauska, että valmensin Ronia nuorempana ja nyt pelataan samassa joukkueessa. Roni on voimakas, mutta taitava ja itsevarma. Niitä taitoja tarvitaan.

Lauri Heikkinen
Kajaanista saapunut Lauri ei saanut niin isoa roolia. Puolustajan tontit olivat runkopuolustajien jälkeen kortilla, minkä vuoksi peliaikaa ei ehkä herunut. Itse olisin heittänyt Laurin hyökkäykseen ja kärkikarvaajaksi. Muutamissa treeneissä Laurin kanssa pelatessa samassa hyökkäysketjussa, karvaaminen oli aivan todella mahtavaa. Lauri oli kuin Aleksi Viinikainen, mutta vielä fyysisempi versio. Laurissa arvostan kovasti sitä, että tilanteet mennään loppuun asti eikä arkailla. Rento heppu myös kentän ulkopuolella.

Iiro Lankinen
Taikuri ja taituri. Toi kärkineulan 2010-luvulle. Ykkösketjun aivot. Ylivoimapelin viekas ratkaisija. Yllätyn, jos ei tarjouksia tule sarjatasoa korkeammalta, mutta mielellään tällaisen kultakimpaleen pitää Kuopiossa!

Aatu Suihkonen
"Nuori Iiro Lankinen" kulkee Lankisen jalanjäljissä. Taitavat kädet ja hyvä pelikäsitys yhdistettynä urheilulliseen kroppaan antaa mahdollisuudet taitavaan salibandyyn. Ensimmäinen kausi miesten mukana, mutta rooli jäi harmillisen vähäiselle. Itsekin junnuna penkillä istuessa ymmärrän täysin tilanteen. Kuitenkin tulevaisuus näyttää valoisalle.
_______________

Jussi Hiltunen
Jussi "Keila" Hiltusen kauden kohokohta ehdottomasti pelille tulo Steelers-sarjassa, jossa arvokas maali Steelerssin verkkoon. Joukkueen treenitilastojen kärjessä vuodesta toiseen. Kotona iskä ja pikkuveli ihmettelevät Jussin pientä roolia kaudesta toiseen. Valmentajan vaihto teki Jussin pelille hyvää, mutta silti rooli jäi yllättävän pieneksi. Kuitenkin kaveri napsii kaikki aloitukset ja pelaa hyvällä prosentilla palloja omille.

Heikki Koivisto
Heikin kausi oli hieman puolikas, sillä alkukausi meni armeijassa. Loppukaudella oli varmasti hieman hankala päästä uuteen kuvioon mukaan. Kuitenkin taitavalle ja nopealle hyökkääjälle on aina tarvetta!

Jesper Kauhanen
Joukkueen kuopus pääsi hyvin sisään joukkueeseen ja sai hyvin roolia. Pallon kanssa ilmiömäinen ja yllättävän tehokas. Laiha olemus hämää, sillä Jeppe on yllättävän nopea. Varsinkin pallon kanssa. Pyrin ottamaan nuoren kaverin hyvin mukaan joukkueeseen ja tsemppaamaan paljon. Mielestäni onnistuin hyvin.

Matti Turunen
Nilsiän poika "Mäti" pelasi kelpo kauden. Mätin kanssa pelattiin nuorempana samassa joukkueessa SB Savossa ja viime kaudellakin pelattiin paljon samassa ketjussa. Samassa ketjussa pelatessa parasta on se, että Mäti on aina reeneissä. Helppo sopia asioista, kun mies on mukava reeneissä. Kauden kohokohta liigakarsinnan maalittoman putken lopettaminen kolmannessa ottelussa. Treenitilastojen kärkiä.

Manu Rytkönen
Jarppi Nikulaisen jalanjäljillä Pieksämäeltä tullut pelimies sai hyvän kauden. Keskivaiheissa kautta meinasi sotkea pieni loukkaantuminen, mutta yllättävän nopeasti pelimies kuntoutui. Manu on fysiikkaihme, jolta löytyy myös taitoa. Itse arvostan suuresti ensimmäisessä Divarin finaalissa Manun rystypassia, josta Jeppe puttasi pallon maaliin.

Juha Airaksinen
Pelimies, jonka kanssa on helppo pelata. Palloilulahjakkuus, joka on viime kausina pomppinut Nilsiän ja Kuopion välillä. Toivottavasti nyt joukkue olisi jo hetkeksi lyöty lukkoon. "Airi" on myös yksi niistä pelaajista, joita valmensin nuorempana Nilsiässä. Hienoa saada pelata "Airin" kanssa joukkueessa näin vanhempana.

Eero Vepsäläinen
Happeesta liigakokemusta tuonut paluumuuttaja toi Welhoihin ennenkaikkea maaleja. Joukkueen maalipörssin selkeä ykkönen. Eerossa arvostan suuresti sitä, miten hän ottaa pelihommat tosissaan. Happeesta tuotu kokemus antoi Eerolle myös joukkueen sakkokirstun avaimet. Eero kyllä piti huolta, ettei kirstu jäänyt tyhjäksi.

Tero Korhonen
Ykkösketjun vasen laituri syttyi pelaamaan kauden lopussa. Pudotuspeleissä ja finaaleissa arvokkaita maaleja. Työkuviot sotkivat kauden aikana harjoittelua, mutta taidot eivät onneksi kadonneet mihinkään. Nopea ja taitava pelimies painaa kaudesta kauteen vähintään noin piste per peli tahtia.

Janne Pitkänen
Divarin paras kahden suunnan sentteri. Kärsii mielestäni jatkuvasti tuomarilinjoista, sekä oman hieman oman maineensa vanki. Äärimmäisen nopea ja taitava pelimies vaatii, että hommat toimii. Kuten Iironkin kohdalla, enemmän ja enemmän tutustuttua kavereihin, alan ymmärtää näitä veljeksiä paremmin. Kentän ulkopuolellakin yllättävän huikeita jätkiä.

Kalle Keränen
Toinen Kajaanista saapunut pelimies Kalle toi Welhoihin kovuutta hyökkäyspäähän. Welhoissa hyökkäyspäässä ei ole lähivuosina näkynyt sellaista voimahyökkääjä-tyyppiä, mitä Kalle edustaa. Rooli jäi harmittavan pieneksi kentällä, mutta kentän ulkopuolella jätkä pääsi hyvin sisään. Alkukausi ja harjoituspelit näyttivät, että potentiaalia löytyy. Toivottavasti se saadaan ensikaudella mitattua ulos!

Aleksi Viinikainen
Johtajatyyppi, vaikkei pidä suurta meteliä itsestään. Joukkueen kapteenistossa otti suurta roolia joukkueen tsemppaamisessa ja herättelyssä. Myös kentän ulkopuolella johtavia palasia. Mielestäni yksi niistä kavereista, joita tämä joukkue tarvitsee. Myös minulle sellainen kaveri, jota minä tarvitsen.

Joonas Virta
Turusta saapunut rightin puolen pelimies väläytteli ajoittain taitojaan. Itsekin rightin puolen pelimiehenä ja aika samanlaista peliä pelaavana ymmärrän hyvin Joonasta. Ei ehkä päässyt sellaiseen roolii, jossa kaveri olisi saanut näyttää vahvuuksiaan. Kauden kohokohtia 5 maalia Maskun verkkoon. Tämä flow olisi ehkä pitänyt käyttää paremmin hyväksi! Huipputyyppi kentällä ja sen ulkopuolella.

Henri Putkonen
Treeneissä mukana ollut, mutta siirtyi loppukaudeksi Kuopion Akatemiaan 3.divariin. Taitava ja hyvällä fysiikalla varustettu rightin puolelta laukova pelimies ei oikein saanut roolia. Rightin hyökkääjille oli sen verran tunkua tällä kaudella, että roolia ei ollut tarjolla. Kuitenkin näppärä ja sähäkkä pelimies, jolla hyvä työmoraali. Tulevaisuus odottaa.
_______________

Jani Lipsanen
SB Welhojen nimen alla toinen päävalmentaja Mikko Tiihosen jälkeen oli Jani Lipsanen. Mikko Tiihonen loi vankan pohjan, jonka päälle Lipsanen pääsi jatkamaan rakennusta. Jani toi uudenlaista ajatusta joukkueeseen, ja sai monesta pelaajasta irti aiempaa enemmän. Myös fyysisen harjoittelun puolelle Lipsanen löysi uusia juttuja. Pelaajalähtöinen valmennusfilosofia vaati jonkinverran totuttelemista ja kapteenina toimiminen oli ehkä erilaista kuin aiemmilla kausilla. Janissa arvostan suuresti sitä, että hän kuuntelee pelimiesten kommentteja ja valmennustiimillä on tiivis suhde.

Pasi Purhonen
Kakkoskoutsina toiminut "Mopsi" pääsi ehkä viime kautta suurempaan rooliin Janin parina. Tietenkin Mopsillakin kausi oli jo toinen valmennuspenkin puolella. Suuri duuni erikoistilannepelaamisen suhteen. Mopsissa lukee taktiikoita tosi hyvin ja antaa siitä näkökulmasta vinkkiä. Myös henkilökohtaisen palautteen annossa vanha pelimies on todella hyvä.

Risto Tuononen
Huoltajien huoltaja. Huikeata duunia koko kausi. Tasaisin esitys kaikista mukana olleista. Kahvit olivat hyviä ja teippiä oli aina saatavilla. Varustehuolto toimi moitteettomasti.

Mikko Tiihonen
Loppukaudella huikea duuni videoiden suhteen. Mikko katsasti tulevia vastustajia ja löysi oikeat asiat joihin keskittyä omassa pelissä sekä vastustajan pelissä. Lukee peliä taktisesti kuin henkisesti hyvin.

Katriina ja Pekka Manninen
Taustoilla, tukemisessa ja talkoohommissa suuri työ. Näitä henkilöitä ei voi ikinä kiittää ja arvostaa tarpeeksi.

Timo Lyytinen
Taustoilla, tukemisessa ja talkoohommissa suuri työ. Samoin "Sauna-Timoa" ei voi ikinä kiittää ja arvostaa tarpeeksi.

Unohtuiko joku?
_______________

Näin saatiin tämäkin kausi paketoitua. Masentaahan se vieläkin, eikä vielä liiemmin ole treenivehkeitä kaivettu kaapista. Märehditään tämä nyt ensin alta pois. Kausi oli pitkä, varsinkin kun tänä vuonna Divarissa pelattiin pudotuspelit. Kuitenkin pudotuspelit toivat oman mahtavan lisän kauden huipennukseen. Emme kuitenkaan olleet vielä kypsiä tai valmiita. Töitä on tehtävä paremmin. Nyt huilataan ja sitten katse tulevaisuuteen. Mitä ikinä sieltä tuleekaan!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti