Uutta putkea: Fat Pipe Beat27 & G29

13 kommenttia

Kesän aikana olisi tarkoitus oppia laukomaan ja siispä otettiin tuntumaa uusiin Fat Pipen putkiin. Tulevan kauden mailoista testiin valitsin Beat-varren sekä G-series-varren 29 flexillä. 

Beat-varren paras puoli on se, että varsi on ovaalin muotoinen ilman ovaalipalojen kanssa venkslaamista. Viime kaudella Beatin lapavalikoima oli varsin kehno, mutta tulevalla kaudella Beattia saa jo kolmella lavalla. Itseäni lähinnä kiinnostavat tietenkin Orc ja Jab. Jai-alaista kun ei saa riittävän suoraa minulle tekemälläkään. Aiemmin 29 taipuisilla varsilla pelanneena mietin, että onko Beatin 27 jäykkyys minulle liikaa, mutta varsi taipuukin eritavalla eri suuntiin. Näin varsi taipuu ja tuntuu löysemmällä sivuttaissuuntaan. Saa nähdä olisiko tästä varresta ensikauden varreksi.

Toinen todella odotettu uutuus on G-series varren tuleminen 29 jäykkyytenä. Olen useamman kauden ajan pelannut 28-29 jäykkyisillä varsilla, mutta ne varret ovat olleet painoltaan varsin uusia. Siksipä tämä varsi on erittäin mieluinen uutuus tulevalle kaudelle!

Myös testiin tuli otettua uusi Jab-lapa. Todella kevyt, hyvä käyrä ja varsin pehmeä kosketus lavassa saa lavan nousemaan varmasti ensikauden huipputuotteeksi! Saa nähdä vaihtuuko monta kautta luotettavana kumppanina ollut Orc nyt tulevalla Jabiksi. 

Testaillaan!


13 kommenttia:

  1. Minkä mittasella mailalla nykyään pelailet? Ja onko tuo G29 paljonkin löysempi kuin 27? Nimittäin itestä tuntu että G27 on esimerkiksi wiz27 jäykemmän tuntuinen...

    VastaaPoista
  2. Hei, kiitos kommentistasi.

    Kesätestissä on täysimittainen 101cm varsi, sekä 98cm varsi, jonka mittaisella pelasin viimekaudella. Voi olla, että 98cm on edelleen tulevan kauden valinta. G29 on hieman löysempi kuin G27. Myös mielestäni G varret tuntuvat huomattavasti jäykemmiltä varsilta, kuin tavan varret. Itselleni 27 flexillä oleva G varsi ei tulisi kuuloonkaan, sillä se on aivan liian jäykkä. Nyt tämän kauden G29 on juuri siinä rajoilla löysyyden puolesta, sillä G29-varsi myös tuntuu jäykemmältä kuin normaali 29 varsi. Kuitenkin G29 varressa on selvä ero verrattuna G27 varteen.

    Kuitenkin G-varsissa on myös omat huikeat puolensa sen keveyden puolesta, ja 29 taipuvana se on itselläni todella lähellä täydellistä. Vielä kun löytää sopivat ovaalipalat kohdalleen, sillä g- varret ovat hieman paksumpia tavan varsiin nähden.

    VastaaPoista
  3. Okei, ite yritin vaihtaa kans pitempään varteen 96->99->98->96.. :D Tuntu vaan että ei pysty pitemmällä pelaamaan, semmonen tietty näppäryys katoaa mailasta jos on liian pitkä! Ja kiitoksia nuista fättärin mailojen tiedoista. Muutenki iso peukku blogista, harvoin mittään seurailen mutta tätä tulee kyllä luettua mieluusti.

    VastaaPoista
  4. Moi. Miltäs tuo g29 jab on tuntunut? Vetääkö vertoja orcille? Peukut myös hyvästä blogista!

    VastaaPoista
  5. Hei, kiitos kommentistasi!

    Jab tuntuu aivan loistavalle, mutta minun pelityylilleni hieman suorempi Orc toimii hieman paremmin. Toisaalta Jabilla saattaisi saada myös minun nuhapyssyn toimimaan paremmin, sillä vedot sillä lähti aika tykisti. G29 varren kanssa on ollut vielä totuttelemista, sillä varsi on niin kevyt ja ehkä hieman jämäkämmän tuntuinen kuin aiempi normi 29 varsi millä pelasin.. Saa nyt nähdä mihin mailaan tässä päädytään, kuhan vähän testaillaan :)

    VastaaPoista
  6. Taidan itsekkin vaihtaa g27 -> g29, taipuu paremmin :) Tsemppiä tulevaan kauteen ja onnittelut vastuullisesta kapteenin tehtävästä.

    VastaaPoista
  7. Kiitos paljon! Kunnia olla kapteeni ja koitetaan hoitaa homma kunnialla läpi! :)

    VastaaPoista
  8. Moi, tiedätkö pelaako monet liiga-/divaripelaajat noin "löysillä" (29 flex) varsilla?
    Itellä G-mailoista ei ole aikaisempaa kokemusta, mutta tota vaihdosta 27->29 oon harkinnut.
    On vaan sen verran kallis maila, ettei viittis nurkkaan ostaa pölyttyyn, jos onkin liian letku.
    Ja asiallinen blogi sulla *peukku ylös*

    VastaaPoista
  9. Mojkka, ja kiitos kommentistasi!

    Mielestäni yllättävän vähän näkee löysiä varsia Suomessa, varsinkaan miesten sarjoissa. Naisissa näkyy jonkin verran, mutta se onkin aika luonnollista heidän kohdallaan. Pari tapausta tulee mieleen. Aikoinaan silkkikäsinen Janne Louhelainen pelasi liigaa muistaakseni Fat Pipen Whip varrella, jossa taipuma on 30. Myös Divarin pörssihai Loviisasta Valtteri Etholen pelasin ainakin aikanaan todella löysällä varrella, muistaakseni Doggy33 varrella. Muutoin aika harvassa on mielestäni löysät putket olleet...

    Kuitenkin tämän G29 varren myötä uskoisin löysempien varsien käytön yleistyvän, sillä G27 on aika kopukan tuntuinen. G29 antaa hieman enemmän periksi, muttei mielestäni tosiaankaan liikaa. Sellainen käsitys minulla on, että Ruotsissa löysemmät varret ovat hieman yleisempiä.

    Saa nähdä millä varrella itse ensi kaudella pelaan. G-varret olleet testissä, mutta vanhan liiton pelimiehenä mailan keveys poistaa hieman tuntumaa. Saa nähdä joutuuko kaivamaan, jotain vanhoja varsia, vai löytyykö tuntumä G29 varteen. :)

    VastaaPoista
  10. Selvä peli, kiitti vastauksesta!
    Kyllä tällä myyntipuheella tulee varmaan tollanen G29 poistettua kaupan hyllyltä :]

    VastaaPoista
  11. Hieno homma! Kyllä se toimiva peli on! :)

    VastaaPoista
  12. No miltäs se G29 on nyt siis tuntunut. Oletko tottunut keveyteen vai oletko jo johonkin toiseen varteen vaihtanut?

    VastaaPoista
  13. Hei,

    kiitos kommentistasi. Varsi vaihtui siinä kauden alussa vanhaan tuttuun Wiz 29 varteen. Sinänsä G-varressa ei ollut mitään vikaa, mutta normi 29 varren löysyys on huomattavasti löysempi. Normivarren painavuusongelmaa olen hoitanut ranteiden lihasten treenaamisella. :)

    VastaaPoista