Reenipäiväkirja haastattelee: Tuomo Rissanen

2 kommenttia
Tupe ja mikki - toimiva yhdistelmä!

Nilsiän kaikkien kaveri, entinen SB Savon juniori ja nykyinen Welhojen salibandykuuluttaja Tuomo Rissanen Reenipäiväkirja80:n haastattelussa.

Kuka olet, mistä tulet ja missä tekemisissä salibandyn kanssa?
- Olen siis Tupe Rissanen, 21 vuotias ikuinen lapsi Nilsiän perukoilta. Pelasin itsekkin sählypalloa monia vuosia, mutta lopulta huomasin, että eniten minusta on kuitenkin hyötyä nilsiäläisellä salibandyilylle kuuluttamon puolella.


Nilsiän Welhot aloittivat kauden varsin vahvasti. Millä mielin olet seuraillut heidän otteitaan? Ketä pelaajia nostaisit joukkueesta esille?
-No onhan se kiva nähdä, että oman kylän pojat pelaa noinkin hienosti. Koko joukkue on pelannut tosi hienoa ja ennen kaikkea vapautunutta peliä. Eritoten itse olen tykästynyt nuoren Roni Väänäsen peliin. Kaverissa on valtavasti potentiaalia ja vain taivas on rajana! Toivottavasti Ronista kasvaa lähivuosina Welhojen puolustuksen tukipilari. Tietenkin vanha kunnon Juha Turunen on taas tehtaillut mielettömät tehopisteet ja osoittanut sen, että pelisilmällä pääsee pitkälle. Kolmanneksi nostaisin esille maalivahtitilanteen; Miettisen Jomppe on taas ollut näkemissäni peleissä huikaiseva, Tuonosen Roni kehittyy kovaa vauhtia huippuluokan maalivahdiksi ja Toivasen Miika, kunhan vain saa paikkansa taas kuntoon, tulee ottamaan vedon kuin vedon kiinni!!


Mitä haasteita on salibandykuuluttajalla? Malttaako toimitsijat pysyä puolueettomina tiukoissa peleissä?
- No ei malta! Aina tekee mieli huutaa kentälle ohjeita ja kannustaa! Salaa aina välillä sitä tuulettaakin maaleja ja jonkun kommentin heittää kentälle. Taisihan se tuomarikin kerran mainita minulle, että eipäs huudella kentälle. Jännä, että miten sitä näkee pelin aina paremmin kuuluttajanpöydän takaa kuin tuomarit kentällä. Kuitenkin kovin haaste minulle kuuluttajana on se, että kuinka saada asia esitettyä asiallisesti ilman mitään kikkailuita. Aina tekisi mieli verbaalisesti taituroida, mutta kun pitää olla puolueeton ja asiallinen. Kuuluttaminen ei kuitenkaa saa koskaan olla pääasia, vaan sen tehtävänä on palvella yleisöä.


Ennen kauden alkua huhuiltiin Tuomo Rissasen palaamista salibandykaukaloihin? Mikä on nyt tilanne ja nähdäänkö "Nilsiän JP Lehtonen" tosi peleissä vielä jokupäivä?
- Lähdetäänpäs erittelemään kysymystä: Maailmassa ei ole kuin yksi JP Lehtonen, eikä toista niin maagista sankaria tulekkaan. Minulle on suuri kunnia, että minua kutsutaan Nilsiän JP:ksi. Ainut vaan, että nimitys taitaa johtua pikemminkin entisestä hiusmallista kuin jumalaisesta pallotaituruudesta.

Ja mitä come backiin tulee, koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, mutta tällä hetkellä se vaikutta hieman epätodennäköiseltä mihinkään tosipeleihin. Mutta sanotaan näin, että tollanen 40 vuotta, niin taas maaginen pakkipari Tuomo Rissanen- Jani Happonen tulee dominoimaan veteraanisarjoja, kuten vanhoina hyvinä aikoina! Ja tämä on lupaus, vai mitä Toimitusjohtaja!


Salibandykuuluttajan terveiset katsojille?
- Tulukeehan kattomaan sählypelejä, ettei tartte yksin kuulutella ja sitten se, että antakaa Ollille anteeksi, ettei se osaa vielkää tehdä maaleja!


Kiitos Tuomo haastattelusta ja tsemppiä kuulutteluhommiin!

2 kommenttia:

  1. toivanen ihan ite ;)20. marraskuuta 2011 klo 22.44

    kyllä sen huomaa että tupe hyvän erottaa ;) ettei vaan olis tulevaisuudessa managerin vikaa? :P

    VastaaPoista
  2. Näimpä! Tuomolla on hyviä näkemyksiä ollut pienestä pitäen ;)!

    Tuomollahan kokemusta magageroinnista mm. Nilsiän katusählyissä, joissa Tupen kasaama joukkue taisi ottaa kultaa! (:

    VastaaPoista