Nilsiän lukion rehtori Anna-Maija Tiilikainen on salibandyn maailmanmestari 1999

Kommentoi

Reilu viikko sitten pelattiin salibandyn mm-kisat Tampereella, jotka sai mediassakin aika mukavasti huomiota. Suomi hävisi finaalin rangaistuslaukauksilla ja kulta meni näin ollen Ruotsiin. Tulikin otettua selvää, että onko Suomella mm-tasolta kultaa. 

Löytyi oikein mukava yhteys, kun Nilsiän lukiosta löytyy rehtorin paikalta Anna-Maija Tiilikainen, Salibandyn maailmanmestari vuodelta 1999. Päätin ottaa salibandykentillä aiemmin "Mandy" Keränen nimeä kantaneen pelaajan haastatteluun. 

Anna-Maija Tiilikainen, olet Nilsiän lukion rehtori. Pitääkö paikkansa, että olet myös salibandyn maailmanmestari vuodelta 1999?

Pitää paikkaansa. Alkusarjan peleissä hävisimme ”yllättäen” Norjalle, joten salibandyn mahtimaa Ruotsi tuli jo välierissä vastaan. Ruotsia emme olleet aikaisemmin voittaneet, joten välierävoitto oli ensimmäinen voitto Ruotsista. Tasainen oli peli ja se ratkesikin vasta rankkukisassa. Sveitsi tuli vastaan finaalissa ja se peli voitettiin normaalilla peliajalla.

Pitääkö paikkansa, että sinut valittiin MM-turnauksen all stars -viisikkoon ja turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi?
Näin on.

Kerro lyhyesti salibandyurastasi?
Aloitin salibandyn vuonna 1990 Joensuun Josbassa. Josbassa pelasin kevääseen 1998 asti, jonka jälkeen siirryin Ruotsiin Balrog-nimiseen seuraan kaudeksi 1998-1999. Balrogista siirryin Erään vuodeksi, jonka jälkeen pidin välivuoden. Välivuoden jälkeen pelasin pari kautta VFT:ssä, jonka jälkeen ripustin salibandymailat naulaan. Maajoukkueessa pelasin sen perustamisesta lähtien vuoteen 1999 saakka.

Josbassa saavutin 4 hopeaa ja kaksi pronssia. Erässä voitin suomen mestaruuden ja eurooppa cupin mestaruuden. VFT:ssä tuli hopeaa. Maajoukkueessa saavutin MM-kullan, MM-hopean (1997) ja EM-pronssin (1995).

Juuri päättynyt salibandyn naisten MM-turnaus ratkesi rangaistuslaukauskisaan. Minkälaisia ajatuksia tämä sinussa herättää?
Mielestäni paras tapa ratkaista pelit olisi pelata ratkaisuun asti. Rankkukisa on raaka tapa ratkaista esim. MM-kulta.

Muistatko omalta pelaajauraltasi mitään vastaavaa?
Vuonna 1999 MM-välierä Ruotsia vastaan ratkaistiin rankkukisassa. Suomi voitti rankut 2-1. Olin Suomen viimeisenä vetäjänä ja onnistuin.

Miten naisten salibandy on muuttunut niistä ajoista, kun itse olit aktiivipelaaja?
Laji kehittyy koko ajan eteenpäin ja on mahtava seurata pelaajia, jotka ovat aloittaneet salibandyn juniorina. Mailatekniikka on kaunista katseltavaa. Peli on tällä hetkellä fyysisempää kuin 20 vuotta sitten.

Millainen on suhteesi salibandyyn tällä hetkellä? Pelaatko tai valmennatko?
Salibandysta pidin noin 10 vuoden tauon ja nyt käyn pelailemassa yli 35-v SM-sarjaa ja 2-divari -pelejä vanhojen seurakavereiden kanssa. Nautin kovasti pelaamisesta edelleen. Valmentaminen on ollut pitkään haave, mutta tällä hetkellä siihen ei ole aikaa.

Reenipäiväkirja80 kiittää.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti