Testissä Fat Pipe Orc PP

2 kommenttia

Fat Pipen uusi lapamateriaali on varmasti todella tervetullut monelle pelimiehelle. Fat Pipe toi hiljattain markkinoille polypropeeni-muovista valmistetut Orc- ja Jab -lavat. Tässä jutussa on esitelty lähinnä uutta lapamateriaalia, sekä kuinka se toimii Orc- ja Jab -lavoissa.



Fat Pipella on aiemmin ollut lapamateriaaleina PE, sekä hieman jäykempi PE-h. Uusi lapamateriaali PP tarjoaa aiempiin materiaaleihin verrattuna huomattavasti pehmeämmän kosketuksen, mikä helpottaa pallon käsittelyä. Kosketus on mielestäni pehmeämpi ja ehkä "kumisempi", mikä kuvaa mielestäni lavan tuntumaa hyvin. Kosketuksen lisäksi lavan huikeiksi ominaisuuksiksi näen lavan keveyden. Orc PP lavan paino pyörii 70 gramman hujakoilla PE lavan ollessa noin 72 grammaa. Lapa on siis pari grammaa keveympi verrattuna PE lapoihin.

PP Orcin tehdaskäyrä on ihanteellinen suoran lavan ystävälle

Näin suoran lavan ystävälle lapa tarjoaa myös täydellisen tehdaskäyrän. PP -muovi ilmeisesti tulee muovimuotista ulos siten, että jäähtyessä lapa ei elä niin voimakkaasti kuin PE muovi(näin olen ainakin itse päätellyt?). Orc lapa on siis PP-muovisena todella suora pienellä kantapeilillä varustettu lapa, kun taas Jab tarjoaa enemmän suuremman käyrän ystävälle. Itselläni toimii ajatus, että PP Orcin tehdaskäyrä on täydellinen, ilman että tarvitsee sitä erikseen käyristellä. Kauden aikana kun lapoja joutuu vaihtamaan tiuhaan tahtiin, niin aina samanlaisen käyristyksen saaminen on työlästä ja aikaa vievää touhua. Tämän vuoksi on hienoa, että lapa on hetivalmis kunhan vain laittaa varteen kiinni.

Materiaalin ominaisuuksiin kuuluu myös se, että se on liukumisominaisuuksiltaan hieman nihkeämpi. Tämä voi olla ongelma joillain alustoilla, mutta henkilökohtaisesti pidän siitä, että kitkaa on hieman enemmän. Tämä voi myös tietenkin johtua jopa siitäkin, että Kuopio-Hallin matto on esimerkiksi Salibandyliigan mattoa huomattavasti nihkeämpi alusta pelata ja siksi tottunut nihkeämpään alustaan.

Myös Jab -lapaa saa PP versiona, joka tarjoaa hieman enemmän käyrää.

Kaiken kaikkiaan tämä on henkilökohtaisesti todella odotettu uutuus. Tuntuma on jotain sellaista, mitä ei PE- tai PE-h -lavoista löydä. Materiaali antaa anteeksi hieman puisempia käsiä, antaen pehmeän ensikosketuksen kuitenkaan lavan jäykkyydestä tinkimättä.

Vaikka hieman jäävi olenkin, niin silti. Suosittelen!

2 kommenttia:

  1. Menny kolme pp jabia rikki 4 kk aikana. Ennen joutunut vain pari lapaa vaihtamaan 8v aikana

    VastaaPoista