Seurani kaudella 2016-2017: SB Welhot

Kommentoi

Matka jatkuu! Tänään kävin allekirjoittamassa pelaajasopimuksen kaudelle 2016-2017. Tulevalla kaudella jatkan pelaamista SB Welhojen edustusjoukkueessa. Tässä hieman fiiliksiä sopimuksesta.

Valinta oli loppujen lopuksi aika helppo. Welhot olivat olleet alusta asti ykkösvaihtoehto, varsinkin kun joukkueen runko tuntuu säilyvän hyvin, sekä työkuviot järjestyivät Kuopiosta käsin. Alkukesästä tuli kyllä leikiteltyä ajatuksella, että mitäs muita vaihtoehtoja sitä pelikuvioiden suhteen olisi, mutta ei ne sen pidemmälle edenneet. Myös vaimon työkuviot ovat toistaiseksi ainakin Kuopiossa, joten sekin puoli on kunnossa.

Resurssit ja reaaliteetit tuntien seuraava iso projekti on yhteistyökuvioden rakentaminen, jotta saa keskittyä mahdollisimman hyvin itse harjoitteluun ja pelaamiseen. Toivotaan, että saadaan rakennettua taas pykälän parempi kokonaisuus yhteistyökuvioiden ja tukiverkoston suhteenkin. Pakko olla kyllä tyytyväinen kuinka hyvin yhteistyökumppanit ovat pystyneet tukemaan jo aiempien kausien aikana! Olette parhaita!

Kesäpihdeissä: SB Welhojen päävalmentaja Janne Kainulainen

Kommentoi

Welhojen miesten edustusjoukkueen kesätreenit ovat pyörineet jo hyvän aikaa, siispä on aika kertoa vähän joukkueen kuulumisia. Joukkueen kuulumisia kertoo tällä kertaa joukkueen tuore päävalmentaja Janne Kainulainen. Alla olevan haastattelun kautta saa vähän kuvaa mikä tämä uusi päävalmentaja on miehiään, sekä miten Welhojen valmistautuminen seuraavaan Divarikauteen etenee. Olkaa hyvät.

Janne Kainulainen, kuka olet ja mistä tulet?
- Olen 32 -vuotias Kuopiossa syntynyt nuori mies, joka tulee Jyväskylästä.

Kuinka päädyit Kuopioon? Miksi Welhot?
- Welhoihin päädyin siten, että näin Welhojen hakevan päävalmentajaa ja laitoin haun vetämään. Tiesin Welhot todella kovaksi organisaatioksi ja koin, että pystyisin kehittymään valmentajana hienossa ympäristössä, joten olen onnellinen että minut valittiin vaativaan tehtävään.

Laitoit pelaajauran pakettiin ja vaihdoit valmentajaksi. Miksi näin? Onko ajatus valmentamisesta ollut pitkäänkin?
- Valmentaminen on kiehtonut minua pienestä pitäen ja se on kulkenut käytännössä 16 -vuotiaasta asti pelaajaurani rinnalla, joko käytännön valmentamisena tai valmentajaksi opiskellessa. Olen onnekas, että minä olen saanut olla useammassa lajissa mahtavien valmentajien alaisuudessa - kiitos tässä vaiheessa kaikille heille - ja olen pyrkinyt imemään oppia heiltä jatkuvasti.

Welhojen valmennustiimi on tulevalla kaudella hieman laajempi. Ketä valmennustiimistä löytyy ja millainen on valmennustiimin työnjako?
- Meillä on loistava valmennustiimi johon kuuluu kokenut Welho Pasi Purhonen ja uutena naamana Pasi Huhtinen. Pojat ovat alkuun ollut minulle suuri apu Welhojen kulttuuriin, nykyiseen joukkueeseen ja Kuopioon kouluttamisessa. Työjako meillä rakentuu koko ajan selkeämmäksi ja selkeämmäksi. Itse uskon vahvasti jaettuun johtatuuteen, jossa kaikkien valmentajien vahvuudet saadaan esiin maksimaalisella tavalla ja vastuuta jaetaan.

Kuopion torilta kuulunut huhua että Kainulaisen haaviin olisi jäämässä hyviä vonkaleita siirtomarkkinoilta? Pitääkö huhut paikkansa ja onko ensikaudella kasassa "kaikkien aikojen Welhot"?
- Toivottavasti olemme kentällä se "kaikkien aikojen Welhot", on pelaajisto sitten mikä tahansa. Paljon on vielä töitä tehtävänä, jotta tähän tavoitteeseen pääsemme.

Kuinka kesätreenit ovat sujuneet? Kuinka Welhot harjoittelevat kesän?
- Kesäreenit ovat sujuneet mallikkaasti, koska suurin osa pelaajista on sisäistänyt urheilun ytimen eli työnteon tärkeyden. Tietysti amatöörilajin haasteet ovat läsnä, koska tässä lajissa ihmisten on vielä tienattava elanto muita töitä tekemällä, joten joka harjoituksiin emme saa aivan kaikkia miehiä paikalle. Täytyy tässä vaiheessa mainita, että Welhoilla on kasvamassa todella lahjakkaita junioreita, jotka ovat jo nyt haastamassa nykyisiä konkareita, joten laatu reeneissä on ollut hyvä.

Nyt Welhot jäävät 2½ viikon omatoimisellejaksolle. Tähän mennessä ollaan tuotu pelaajien tietoisuuteen teorian ja käytännön kautta tulevan kauden pelisysteemiä, jolla haluamme lähteä haastamaan muita joukkueita. Lisäksi punttisali ja juoksupolut ovat tulleet tutuksi.

Mitkä koet vahvuuksiksi valmentajana? Missä koet olevan kehitettävää?
- Kyllä tässä on nuorella valmentajalla vielä kaikilla osa-alueilla todella paljon kehitettävää, mutta kuten jo todettua, onneksi ympäristö täällä on todella rikas oppimisen kannalta. Ehkä kaikista eniten kehitettävää on johtajuusominaisuuksissa ja vahvuutena näen varmasti pelaajien ja pelin ymmärtämisen.

Millainen joukkueen ilmapiiri on? Ovatko savolaiset olleet kieroja tai onko ollut vaikeuksia sopeutua joukkueeseen?
- Ilmapiiri on ollut mielestäni hyvä. Pelaajat tuntevat suurimmaksi osaksi toisensa jo entuudestaan, joten sen suhteen ei ole tarvinnut hirveästi joukkuetta valmentaa. Onneksi savolaiset ihmiset ovat sukujuurieni takia tuttuja, ja pidän paljon savolaisesta lupsakasta elämäntavasta, joten suuria vaikeuksia ei ole ollut sopeutua joukkueeseen tai uuteen seuraan ja kaupunkiin.

Terveiset kuopiolaiselle yleisölle?
- Tavoitteenamme on tehdä kuopiolaista salibandyhistoriaa, joten meidän viihdyttävvää ja voittavvaa salibandyä voi suositella kaikille!

Kiitos!

Welhot-tennisturnaus

Kommentoi

Eilen pidettiin kauden 2016-2017 ensimmäinen joukkueen puuhapäivä. Ohjelmassa oli vesisateesta huolimatta tennisturnaus, joka pelattiin pareina nelinpelinä. Menestystä ei minulle tullut. Putosimme ensimmäisessä ottelussa parini Roni Väänäsen kanssa. 

Turnauksen voittoon pelasi vakuuttavalla pelillä muuan Kalle ja Pauno. Ykköseksi rankattu valmentajista koostunut kolmikko tuli hopealle. 

Päivän päätteeksi ohjelmassa oli yhteistä aikaa ja saunomista. Vaikka kaikki ei päässeet paikalle, niin mukava tämän jengin kanssa touhuta kyllä!


 

Jyväskylän Katusähly 2016: Hopeaa

2 kommenttia


Viikonloppuna avattiin Katusählykausi, kun kävimme Jyväskylässä Katusähly-kiertueen osaturnauksessa. Welhojen edustusjoukkueen pelimiehistä koostunut Corneri-niminen joukkue lähti suurin odotuksin taistelemaan kirkkaimmasta mitalista, mutta toisin kävi. Finaalissa koimme katkeran 4-2 tappion Lämylle, joka koostui jyväskyläläisistä pelimiehistä.

O2 oli näköjään laittanut finaalimatsin Youtubeen, jonka voitte katsoa yltä. Hienoa! Täytyy nostaa myös hattua järjestäjille. Turnaus oli hieno ja varsinkin selostus pitkin päivää oli oikein hauska lisä peleihin. Meidän joukkueessa turnauksessa oli Welhoista tuttuja pelimiehiä allekirjoittaneen lisäksi: Juha Rautiainen, Tuomas Rautiainen, Jonni Koskinen, Olli Laukkanen, Aatu Suihkonen sekä Joonas Toikkanen.

Hieno turnaus, kiitti jätkät!

SB Welhot kesäleiri 2016

Kommentoi

SB Welhojen kesäleiri 2016 saatiin tänään päätökseen. Viikon kestänyt kesäleiri tarjosi 2004-2009 syntyneille tytöille ja pojille viikon pituisen liikuntaa täynnä olevan leirin. Päivät sisälsivät kolme 1h 30min kestävää liikuntatuokiota, joiden välissä syötiin lounasta ja välipalaa.

Itse lähdin leirille pyynnöstä, kun seuran työntekijät tiesivät työkuvioideni olleen hieman levällään. Näin lähdin mukaan ohjaajaksi. Olin aiemminkin ollut leirillä ohjaajana muutama vuosi takaperin. Toisaalta oli hauskaa nähdä, kun leiriltä löytyi paljon tuttuja naamoja aiemmilta leiriltä. Silloin pojat olivat leirillä nuorimpien joukossa, kun taas nyt vanhimpien.

Hieno leiri takana ja toivottavasti nuoret pelimiehen alut tykkäsivät kans menosta. Toivottavasti moni näistä löytää katsomoonkin tulevalla kaudella. Minusta on mukavaa olla mukana näyttämässä esimerkkiä nuorille ja olla rakentamassa yhtenäistä Welhokulttuuria. Tällaista menoa kaivataan!


 

Sählysynttäreillä!

Kommentoi

Tänään pääsimme Tuonosen Rikun kanssa mukaan Jonin 8v säbäsynttäreille. Jonin isä oli soitellut meille aiemmin ja tahtoi että pääsisimme mukaan hänen poikansa säbäsynttäreille. Meillehän se Rikun kanssa passasi, sillä yhteisiä harjoituksiakaan ei tälle illalle ollut merkittynä. 

Ohjelmassa synttäreillä oli tunnin säbävuoro, jonka jälkeen herkuttelua. Hienoa, että pelimiehiä kysytään mukaan ja oli oikein hauska olla edustamassa. Nämä ovat kuitenkin pelimiehen aluille isoja juttuja. 

Tuliaisina ja lahjana Jonille vietiin pelipaidat nimikirjoituksilla sekä Fat Pipe-lippis. Toivottavasti kelpasivat! Lisää näitä! Nämä kuitenkin kasvattavat yhteisöllisyyttä ja Welhokulttuuria!