Kiitos yhteistyökumppanit kaudesta 2015-2016

2 kommenttia

Yhteistyökumppanit ovat minulle erittäin tärkeitä. Ne mahdollistavat urheilun kaiken muun ohessa. Jo useamman vuoden ajan olen halunnut muistaa yhteistyökumppaneitani kauden loputtua, ja se aika on taas käsillä.


Pidän tärkeänä kiittää kumppaneitani kuluneesta kaudesta. Pian lähtee kiitoskortit postiin ja kummiyritykselleni Nuortenilta.fi:lle tulee myös toimittaa viimekauden pelipaita. Hienoa, että Welhoilla on otettu tällainen käytäntö käyttöön. Oli muun muassa todella makeaa nähdä seuramme yhteistyökumppanin Radio Kuopion tiloissa Welhojen pelipaitoja.

Kiitos kuluneesta kaudesta yhteistyökumppanit:
Nuortenilta.fi
Nilsiän lukio
Funlus Oy
Puma
Fat Pipe

Toivottavasti jatketaan ensikaudella!

Welhot 2015-2016 pelaaja pelaajalta

Kommentoi

Vaikka kausi päättyi pettymykseen, niin silti on hyvä nostaa esille positiivisia tapauksia. Nämä ovat huiput joukkuekaverit, joiden kanssa jaksettiin painaa lähes 250 tapahtumaa ja lähes 500 tuntia töitä. Tuntimäärä saadaan nostettua vielä isommaksi jos lasketaan kaikki bussissa vietetty aika. Täytyy myöntää, että Welhoissa olen tykännyt pelata, sillä ympärillä on hieno joukko hienoja ihmisiä. Kiitos jätkät kaudesta! Tässä pelaaja pelaajalta Welhot kaudella  2015-2016!

MAALIVAHDIT
#32 Roni Tuononen 
Petri Leschin ja Joonas Kristianssonin lähdettyä Welhoista maalivahtiosaltolle jäi suuri lovi täytettäväksi. Nilsiän Lukion salibandylinjan kasvatti Roni Tuononen tarttui haasteeseen ja muodosti Allu Leinon kanssa väkevän maalivahtiparivaljakon. Olisi ansainnut monessa pelissä useamminkin palkintoja, sillä mies piti joukkuetta pystyssä monessa matsissa. Myös Ronilta löytyy kyky ottaa isoja torjuntoja tiukoissa paikoissa. Liekö Lesch tämän aikanaan opettanut? Itsevarmuus lisääntyi roolin myötä ja minusta Roni pelasi oikein kelpo kauden!

#66 Lauri Künnap 
Haistelemassa tunnelmaa. Lauri ei kerryttänyt pelattuja otteluita virallisissa otteluissa, mutta treenipeleissä ja harjoitusvahvuudessa vahvasti mukana. Suurikokoinen maalivahti on tulevaisuuden tekijöitä Welhoissa. Minusta sai ainakin useaan otteeseen yliotteen treeneissä. Juuri sellainen kisailu maalivahdin kanssa tekee arjen harjoittelusta todella hauskaa!

#90 Ari-Matti Leino
Faktoja en ole tarkastanut, mutta kuulin puhuttavan, että Allu Leino ei olisi hävinnyt matsin matsia kotona Kuopio Hallilla pelatessaan. Jos fakta pitää paikkansa, niin se on kova saavutus. Uusi tuttavuus Allu pisti vuoden tauon jälkeen pelikamat päälle ja lähti mukaan projektiin. Muodosti Tuonosen Ronin kanssa vahvan maalivahtikaksikon. Loppukauden voittopelien tärkeä palanen, kun maalivahtipelaaminen oli huippuluokkaa. Kaukalon ulkopuolella huipputyyppi.

PUOLUSTAJAT
#13 Joonas Toikkanen 
Kokenut "Ukki" on ollut mukana projektissa alusta alkaen. Itsekin jo pitkään projektissa olleena pidän siitä, että kokeneemmat haluavat lähteä kerta toisensa jälkeen uuteen kauteen. "Ukki" on taktisesti fiksu pelimies ja omaa kovan harjoitusmotivaation. Myös joukkueen voimakkaimpia jässiköitä punttisalin puolella.

#14 Niko Uurtio 
Vähemmän kokemusta omaava "Uki" taas on nuoremman kaartin miehiä. Ensimmäistä kauttaan ringissä mukana ollut tulevaisuuden pelimies sai haistella tunnelmaa ja myös jonkin treenipelin alleen. Hienoa, nähdä näiden kavereiden pääsevän vauhtiin mukaan. Toivottavasti nämä b-juniori-ikäiset kruunaavat kautensa oman ikäluokkansa peleissä!

#23 Riku Tuononen
Luottopuolustaja jo ties kuinka monetta vuotta. Vuodesta toiseen tehokas puolustaja koulutti pakkipariaan Roni Väänästä ja teki hänestä pelimiehen. Riku voittaa kaksinkamppailuja, sekä pystyy pallollisiin ratkaisuihin. Tärkeä palanen. Joukkueen herrasmiehiä. Alkulämpöjen futispelien managerin hommissa riittää parantamista ;). Aiemmin Rikun kanssa samassa kentässä pelanneena en ollut tajunnutkaan miten hankala häntä vastaan onkaan pelata. Nyt tajuan.

#24 Tomas Hoikkanen 
Alkukaudesta hyppi vähän kentästä toiseen, mutta loppukaudesta muodosti Manu Rytkösen kanssa vauhdikkaan pakkiparin. Tämä pakkipari roolitettiin useasti pelaamaan vastustajan ykkösnyrkkejä vastaan, minkä he yleensä hiljensivät. Loppukaudesta mukavia tehopisteitäkin. Kuulee usein vertailua liigassa pelaavaan veljeensä.

#27 Matti Turunen
"Mäti" pistettiin alkukaudesta puolustajan paikalle, ja mies kotiutui paikalle erittäin nopeasti. Löi itsensä läpi tällä kaudella puolustajana. "Mäti" raastaa, peittää ja riistää, mutta on hyvä pallonkin kanssa. Teki loppukaudella tärkeitä maaleja. Useamman vuoden vaivanneet ranneongelmat taitavat alkaa olla historiaa, sillä veto alkaa lentämään maalille puolustajankin paikalta. Itse olen jo useamman kauden pelannut Mätin kanssa samassa kentässä ja se sopii minulle. Mätin kanssa on mukava pelata. Osallistujatilaston kärkinimiä.

#31 Manu Rytkönen
"Mätin" tapaan ensimmäinen kausi puolustajana, ja ei voi kuin ihmetellä miten hyvin puolustajan paikka pelimiehelle sopi heti alusta alkaen. Alkukautta varjosti pitkät loukkaantumiset, mutta loppukausi onneksi sujui ongelmitta. Urheilullisen pelimiehen toinen kausi Welhoissa. Manu oli yksi niistä tärkeistä puuttuvista palasista, joilla kurssi käännettiin runkosarjan puolessa välissä voittoputkeen.

#36 Roni Väänänen 
Lihaskimppu. Jo useamman kauden ollut mukana, mutta tämä kausi oli oikeastaan ensimmäinen täysi kausi hyvällä roolilla. Pääsi Riku Tuonosen oppiin ja muodosti fyysisen pakkiparin, jolta löytyy myös taitoa pallon kanssa. Otti henkisesti isoja harppauksia. Roni oli minun valmennettavana, kun aikanaan valmensin Nilsiässä junioreita. Hienoa nähdä miten mies on kehittynyt ja hienoa saada pelata samassa joukkueessa. Hienoa, että miehelle maistuu harjoittelu. Arvostan.

#74 Jonni Koskinen 
Tuli mukaan ennen joulua, kun opinnot painoivat päälle alkukauden. Tyylikäs ja fyysinen puolustaja omaa hurjan laukauksen, sekä joukkueen parhaan rystysyötön. Äärimmäisen ikävä pelata miestä vastaan, onneksi hän olikin oman kentän pakkina. Vaikkei Jonni ollutkaan kapteenistossa, niin miehessä on johtaja-ainesta. Näyttää esimerkkiä ja ottaa kaikki huomioon. Arvostan. 

#82 Leevi Lahtinen
Haistelemassa tunnelmaa. Toivottavasti kruunaavat kauden oman ikäluokkansa peleissä!

#93 Aatu Suihkonen
Taitavakätisen puolustajan kautta sotki vuoden alusta alkanut valtion velvollisuus. Rento kaveri, niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Otteluita miehelle kertyi kuitenkin alkukauden aikana mukavasti, sekä jokunen tehopistekin.

HYÖKKÄÄJÄT
#7 Juha Rautiainen 
Uusi tuttavuus, mutta erittäin mieluisa sellainen. "Rautsin" muistan Kajaanin Papaksesta, kun kävin joskus heidän peliään katsovan. Mieleen jäi 29 numerolla taituroinut nopeajalkainen, sekä silkkikätinen pelimies. Treenipelikaudella tämä pelimies istutettiin samaan kenttään kanssani. Yhteinen sävel löytyi nopeasti, aika samantyylisiä pelimiehiä kun ollaan ja koko kausi samassa kentässä painettiinkin. Hieno pelimies ja mieluisa ketjukaveri!

#8 Joonas Makkonen 
"Jore" tuli tutuksi jo junioreissa, kun pelasin häntä vastaan. Myös aikanaan Joren muistan paukutelleen isoja pisteitä KSS:n paidassa SB Savoa vastaan, jossa itse pelasin. Yleisö huusi vain: "Makkonen on ykkönen". Loppukaudeksi vaihto-opiskeluiden jälkeen mukaan hypännyt pelimies toi joukkueeseen tarvittavaa leveyttä, ja täydensi Tairan ja Niivan kentän. Tärkeitä puuttuvia palasia. Taitava ja tehokas pelimies. Komea kentällä ja sen ulkopuolella.

#10 Olli Laukkanen
Olli hyppäsi täksi kaudeksi mukaan rinkiin muutamien alasarjoissa pelattujen kausien jälkeen. Muistan kaverin juniorivuosilta, kuinka mies oli varustettu silkkikäsillä ja fiksulla pelisilmällä. Kautta sotki hieman selkeä roolin puuttuminen. Täytyy kuitenkin nostaa isoa hattua siitä, että Olli joka kerta näytönpaikan saatuaan pelasi huikeita pelejä tehden tärkeitä osumia. Hienoa, että mies muutaman alasarjoissa vietetyn kauden jälkeen hyppäsi mukaan, sillä mieheltä löytyy sellaisia ominaisuuksia, joita ei Puijon mäkeä juoksemalla voi kehittää.

#11 Heikki Koivisto 
Täydensi muutama vuosi sitten ollutta Korhonen-Pitkänen-Koivisto-ketjua, joilta löytyi kuviot kuntoon vanhasta muististaan. Ketjun vastuulla vastustajan ykkösviisikkoa vastaan pelaaminen, mutta kyllähän tuo jokunen tehopistekin kertyi. Jalkoja löytyy tekemään duunia vastustajan avausta vastaan, tai alivoiman häiritsijänä. Kentän ulkopuolella viihdytti joukkuetta torstai-iltojen Snapchat-karaokessa.

#28 Topias Kokkonen 
Tunnelmaa haistelemassa, sekä muutama pelikin vyölle. Kautta sotki erinäiset loukkaantumiset, jonka vuoksi odoteltu läpilyönti jäi luomatta. Kaukana ei ollut pistetilin avaaminen Divarissa. Samassa kentässä pari matsia pelattiin, ja täytyy kehua, että fiksu poika tulossa. Toivottavasti kruunaavat kauden omassa ikäluokassaan. Tulevaisuuden Welhoja.

#41 Eero Vepsäläinen 
Pörssimeklari "Vepsä" oli Welhojen toiseksi paras pistemies ja selkeästi paras maalintekijä. Pisterikkaan kauden takana uskon olevan hyvin treenattu kesä, sekä hyvin treenattu kausi. Eero oli kauden aikana useasti kuluttamassa punttisalia sekä koppisählykoppeja. Maalinälän lisäksi mies kunnostautui sakkokirstun haltijana ja taidettiin sielläkin päästä ennätyslukemiin. 

#42 Tero Josse Korhonen 
Jossen harjoittelua sotki työkuviot, mutta siltikin mies paukutti mukavat lähes parikymmentä pistettä kaudella. Luonnonnopea pelimies osaa sijoittua kentällä fiksusti, sekä mieheltä löytyy taitoa ja röyhkeyttä haastaa hyökkäyspäässä. Mies, joka ei taida ikinä murehtia mistään? Tsemppaa joukkuetta ja pelaa aina pilke silmäkulmassa.

#44 Janne Pitkänen
Pitkän loukkaantumisen jälkeen kentälle vuoden vaihteen tienoilla ja heti suureen rooliin. Divarin aliarvostetuimpia pelimiehiä, sillä mies ei komeile pörssien kärjissä. Jannen vahvuus on se, että hän haluaa voittaa ja hän haluaa, että oma kenttä pelaa hyvin. Nostaa kanssapelaajien tasoa. Pystyy uskomattomiin suorituksiin pallon kanssa, ja omaa hyvän laukauksen vaikkei itse sitä uskokaan. Mielestäni Pitkänen jatkuvasti kärsii tuomarien vihellyksistä johtuen hänen nopeudestaan ja ketteryydestään.

#50 Mikko Niiva 
Niiva oli myös uusi tuttavuus tälle kaudelle. Nimenä mies oli tuttu, mutta ei sen tarkempaa tietämystä  löytynyt. Mikko toimi loppukauden tehoketjun moottorina ollen Welhojen paras pistemies. Tasaisesti syöttöjä ja maaleja nakutellut pelimies myös toimi ylivoimassa tarjoilijan roolissa, josta kelpasi itsekin naputtaa jonkun maalin. Hienoa, että tällainen tehomies saatiin Kuopioon, toivottavasti jää pidemmäksi aikaakin.

#56 Tero Korhonen 
Viime kauden Nilsiässä pelannut "Tertsi" kärsi alkukauden pienistä loukkaantumisista. Loppukaudella näytönpaikan saatuaan oli tehokas ja pirteä. Harmittavaa, että roolia ei löytynyt, vaikka pelatuissa otteluissa pystyi olemaan varsin tehokas. Junnuna ollut Teron valmentajana, joten mukavaa nähdä kehityksen tapahtuvan ja hienoa pelata samassa joukkueessa.

#68 Kalle Keränen
Voimahyökkääjämainen pelimies ei valitettavasti löytänyt selkeää roolia. Joukkueen voimakkaimpia jässiköitä olisi ehkä ansainnut paremman näytönpaikan rymistellä sekä iskeä powerforwardmaisia maaleja. Kentän ulkopuolella huipputyyppi.

#81 Aku Taira
Vehvessä vietetyn vuoden jälkeen Aku palasi Welhoihin. Aku on itselleni tuttu pelikaveri vuosien takaa ja Akun vahvuudet tiedettyäni oli mahtavaa kuulla hänen palaavan. Makkosen ja Niivan välissä loppukaudella aloimma nähdä sitä tuttua Tairaa: uskomattomia, ovelia ja näyttäviä maaleja. Vuosien saatossa mies on näköjään oppinut myös syöttämään. Hienoa, että Aku palasi Welhoihin!

TOIMIHENKILÖT
Jani Lipsanen, päävalmentaja
Pahalta näyttäneen alkukauden jälkeen sai käännettyä kurssin totaalisesti ja loppukaudella oli käsissä joukkue jolla olisi rahkeet voineet riittää päätyyn asti. Teki suuria valintoja kauden aikana esim. ottaessaa Makkosen pitkään pelaamattomana mukaan, joka koitui mielestäni oikeaksi. Kahtena Kuopiossa vietettynä kautena vei joukkueen playoffeihin ja vain kirkkain kruunu jäi puuttumaan. Jani vei parin vuoden aikana hommaa taas eteenpäin ja valotti monelle pelimiehelle uutta näkökulmaa ja ajatusmallia harjoitteluun ja joukkueena toimimiseen. Täytyy nostaa hattua ja kiittää "Dannya", itsekin tuli hänen alaisuudessaan mentyä taas pykälän eteenpäin, niin pelaajana ja varsinkin kapteenina. Tsemppiä tulevaan tehtävään Vaasassa, eiköhän sitä ensikaudella kohdata!

Pasi Purhonen, valmentaja
Kakkoskoutsin virkaa hoitanut "Mopsi" otti taas pykälän verran enemmän asioita haltuun. Taktisesti viisas valmentaja antoi sopivaa painetta itselle ja pelimiehille pelin ymmärtämisestä ja vastustajan lukemisesta. Mopsi osaa hyvin lukea vastustajia ja antaa avaimia pelin voittamiseen taktisesta näkökulmasta. Myös Mopsin pitkään pelihommien kautta tunteneena, on hienoa, että oman peliuran jälkeen on kipinää painaa duunia penkin takana!

Risto Tuononen, huoltaja
Tätä miestä ei voi kylliksi hehkuttaa ja kiitellä, sillä painaa jokaiseen otteluun sellaisen työmäärän, että monia hirvittää. Huolto on pelannut aiemmillakin kausilla moitteettomasti, mutta on huikeaa, että tälläkin saralla homma on kokoajan kehittynyt. Kopissa on pannu kuumana kahvia, kun saavutaan pelipaikalle, juomapullot on aina täynnä, pyyhettä löytyy samoin lääkettä. Iso duuni joukkueen eteen kaudesta kauteen. Hienoa että olet mukana!

Mika Murtorinne, joukkueenjohtaja
Uusi mies rosteriin taustajoukkoihin, muttei uusi mies minulle. "Murtsin" mukaantulon pääsyyllisenä voin pitää itseäni, kun houkuttelin appiukon mukaan toimintaan. Viime kausi vedettiin ilman joukkueenjohtajaa, mikä kuormitti valmennusta ja toimistoa jonkin verran. Täksi kaudeksi saatiin ylimääräistä taakkaa sieltä siirrettyä pois ja Murtsi otti homman haltuun. Pelireissut on suunniteltu viimesen päälle, hotellivaraukset on kunnossa sekä varusteet tulee ajallaan. Pieniä asioita, mutta näiden ollessa kunnossa voi muut keskittyä toisiin asioihin. Hienoa kun lähdit mukaan! Voidaan samalla viettää leppoisaa appiukko-aikaa, mikäs sen parempaa kuin pelihommien merkeissä!

Kiitos jätkät!

Kiitos kaudesta 2015-2016!

3 kommenttia

Kausi päättyi torstai-iltana pettymykseen. Lasb vei välieräsarjan ansaitusti 2-0 voitoin, emmekä saaneet kauden tärkeimmillä hetkillä irti joukkueesta sitä mitä olisi pitänyt. Tässä hieman ajatuksia kauden loppumisesta.

Tärkeimmissä peleissä pitäisi pystyä olemaan parhaimmillaan
Tämä kausi oli hieman erilainen kuin aiemmat. Alkukausi rämmittiin sarjan häntäpäässä, mutta loppukautta kohti palaset alkoivat loksahtelemaan kohdalleen. Runkosarjan lähestyessä loppuaan meillä tuntui olevan kasassa sellainen nippu, jolla olisi ollut mahdollisuudet mennä vaikka päätyyn asti. Tärkeitä palasia joukkueeseen oli loukkaantumisista parantuneet pelimiehet Manu Rytkönen ja Janne Pitkänen. Myös tarvittavaa kokemusta ja laajuutta materiaaliin toivat kesken kauden mukaan hypänneet Jonni Koskinen ja Joonas Makkonen. 

Karhut sarjassa saatiin jatkettua runkosarjassa löytynyttä virettä, mutta Lasbia vastaan eväät loppuivat. Lahdessa pelatussa ottelussa olimme hieman varpasillaan suuren kotiyleisön mökän edessä, eikä uskaltauduttu pelaamaan. Kotona päästiin jo osittain pelifiilikseen, mutta silti pienet virheet rankaisivat meitä kovalla kädellä. Rohkeasti pelatessa on hankala karsia virheet. Kypsyyttä ja kokemusta kerryteltiin...

Kaikki kunnia kuitenkin Lasbille. Huikea joukkue täynnä hienoja pelimiehiä. Ottelusarjassamme lisämaustetta antoi tietenkin tämän kauden tiukat kohtaamiset, sekä viime vuonna pelattu pudotuspelisarja. Joukkueet tunsivat toisensa hyvin, niin todella hauska oli pelata. Lammin joukkueesta on nostettava esille tietenkin Heikki Hätönen, joka taitaa pelata elämänsä kevättä. Myös Kainulaisen Rasmus ja Justus oikein hyviä poikia. Meidän kenttä pelasi pääasiassa heidän kenttää vastaa, joten hereillä sai olla poikien ovelien ratkaisujen kanssa. Tsemppiä jatkoon Lasb, menkäähän päätyyn asti!

Vältimme loukkaantumiset
En tiedä mitä tänä vuonna tehtiin oikein, mutta pelimiehet pysyivät kasassa. Kolmena viime kautena olemme olleet jatkopeleissä enemmän tai vähemmän rikki. Tänä keväänä ei juurikaan sairasteluja tai loukkaantumisia tullut. Toisaalta kausi ei ihan niin pitkälle jatkunut kuin aiemmempina vuosina. Syitä kunnossa pysymiseen hankala lähteä analysoimaan, mutta kyllähän tuossa alkukausi paria loukkaantunutta kuntoutettiin, Jannea ja Manua.

Itsestäni sain irti yllättävän hyvin jatkopeleissä
Itselleni kausi oli hieman erilainen muihin Kuopiossa vietettyihin kausiin verrattuna. Kausi oli ensimmäinen kun en ollut opiskelija, vaan työelämässä. Työelämä toi omat kuvionsa, joiden sopeuttaminen urheiluun ei ollut arjessa aina niin helppoa.

Vaikka päällimmäisenä kaudesta on mielessä pettymys, niin koen pelanneeni ihan hyvän kauden. Monena aiempana kautena olen "sulanut" ja pelannut huonosti kauden tärkeimmissä peleissä. Nyt koin, että sain itsestäni irti ainakin jotain. Runkosarjassa on tullut oltua tehokkaampikin, mutta mielestäni oli hyvä, että tälläkaudella tehokkuutta löytyi joukkueesta useasta kentällisestä.

Nyt on aika vetää henkeä. Virtaa kauden jatkamiseen olisi ollut, mutta toisaalta tulevaisuutta ajatellen voi olla hyväkin että pääsee "aikaisin kesälomille". Kahtena viime kautena kun olemme pelanneet todella pitkälle kevääseen. Pettymykset kuitenkin ottavat omat aikansa.

Kiitos kaudesta 2015-2016 ystäväville, vastustajille, tuomareille, talkoolaisille, taustoille ja  perheelle. Ensi kaudella nähdään, katsotaan missä merkeissä!