Joulu Tahkolla

Kommentoi
Tämä joulu oli hieman erilainen kuin aiemmat. Yleensä vietän joulun ja joulun välipäivät vanhempieni luona Nilsiässä, mutta tänä vuonna perinteeseen tuli muutos. Olimme vuokranneet vaimon ja hänen perheensä kanssa mökin Tahkolta, jossa joulua tuli vietettyä. 

Jouluaatto kuitenkin mentiin vanhojen perinteiden mukaan omien vanhempien luona. Joulun perinteiset ulkopelailut jäi pelaamatta, mutta muutoin joulun kohokohdat oli mukana: loistava ruoka, loistava seura ja loistava jouluinen tunnelma. Parasta on viettää joulua hyvässä seurassa!

Jouluaattoillasta lähtien joulua vietettiinkin sitten Tahkon mökillä. Ohjelmassa oli lautapelejä, treenejä ja syömistä. Oli erikoista asustella Tahkolla mökillä, kun Nilsiässä asuessa ei ole tarvetta ollut mökin vuokraamiseen. 

Nyt hidasta paluuta arkeen, kun ensiviikolla alamme treenaamaan, jotta olemme viikon päästä hereillä Steelerssiä vastaan. Alkukauden peliesitysten jälkeen ei ole varaa käyttää sitä peliä enää kinkunsulatteluun. 

Hyvää joulunaikaa kaikille!






 


 




Nilsiän lukion rehtori Anna-Maija Tiilikainen on salibandyn maailmanmestari 1999

Kommentoi

Reilu viikko sitten pelattiin salibandyn mm-kisat Tampereella, jotka sai mediassakin aika mukavasti huomiota. Suomi hävisi finaalin rangaistuslaukauksilla ja kulta meni näin ollen Ruotsiin. Tulikin otettua selvää, että onko Suomella mm-tasolta kultaa. 

Löytyi oikein mukava yhteys, kun Nilsiän lukiosta löytyy rehtorin paikalta Anna-Maija Tiilikainen, Salibandyn maailmanmestari vuodelta 1999. Päätin ottaa salibandykentillä aiemmin "Mandy" Keränen nimeä kantaneen pelaajan haastatteluun. 

Anna-Maija Tiilikainen, olet Nilsiän lukion rehtori. Pitääkö paikkansa, että olet myös salibandyn maailmanmestari vuodelta 1999?

Pitää paikkaansa. Alkusarjan peleissä hävisimme ”yllättäen” Norjalle, joten salibandyn mahtimaa Ruotsi tuli jo välierissä vastaan. Ruotsia emme olleet aikaisemmin voittaneet, joten välierävoitto oli ensimmäinen voitto Ruotsista. Tasainen oli peli ja se ratkesikin vasta rankkukisassa. Sveitsi tuli vastaan finaalissa ja se peli voitettiin normaalilla peliajalla.

Pitääkö paikkansa, että sinut valittiin MM-turnauksen all stars -viisikkoon ja turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi?
Näin on.

Kerro lyhyesti salibandyurastasi?
Aloitin salibandyn vuonna 1990 Joensuun Josbassa. Josbassa pelasin kevääseen 1998 asti, jonka jälkeen siirryin Ruotsiin Balrog-nimiseen seuraan kaudeksi 1998-1999. Balrogista siirryin Erään vuodeksi, jonka jälkeen pidin välivuoden. Välivuoden jälkeen pelasin pari kautta VFT:ssä, jonka jälkeen ripustin salibandymailat naulaan. Maajoukkueessa pelasin sen perustamisesta lähtien vuoteen 1999 saakka.

Josbassa saavutin 4 hopeaa ja kaksi pronssia. Erässä voitin suomen mestaruuden ja eurooppa cupin mestaruuden. VFT:ssä tuli hopeaa. Maajoukkueessa saavutin MM-kullan, MM-hopean (1997) ja EM-pronssin (1995).

Juuri päättynyt salibandyn naisten MM-turnaus ratkesi rangaistuslaukauskisaan. Minkälaisia ajatuksia tämä sinussa herättää?
Mielestäni paras tapa ratkaista pelit olisi pelata ratkaisuun asti. Rankkukisa on raaka tapa ratkaista esim. MM-kulta.

Muistatko omalta pelaajauraltasi mitään vastaavaa?
Vuonna 1999 MM-välierä Ruotsia vastaan ratkaistiin rankkukisassa. Suomi voitti rankut 2-1. Olin Suomen viimeisenä vetäjänä ja onnistuin.

Miten naisten salibandy on muuttunut niistä ajoista, kun itse olit aktiivipelaaja?
Laji kehittyy koko ajan eteenpäin ja on mahtava seurata pelaajia, jotka ovat aloittaneet salibandyn juniorina. Mailatekniikka on kaunista katseltavaa. Peli on tällä hetkellä fyysisempää kuin 20 vuotta sitten.

Millainen on suhteesi salibandyyn tällä hetkellä? Pelaatko tai valmennatko?
Salibandysta pidin noin 10 vuoden tauon ja nyt käyn pelailemassa yli 35-v SM-sarjaa ja 2-divari -pelejä vanhojen seurakavereiden kanssa. Nautin kovasti pelaamisesta edelleen. Valmentaminen on ollut pitkään haave, mutta tällä hetkellä siihen ei ole aikaa.

Reenipäiväkirja80 kiittää.

Joulu pari viikkoa etuajassa

Kommentoi

Joulu tuli pari viikkoa etuajassa, kun Fat Pipelta saapui torstaina paketti. Odotetuinpana tuotteena oli tietenkin vastikään julkaistu maailman kevein maila: Fat Pipe Raw Concept. Loppuviikolla pääsin myös testaamaan mailaa ihan tositoimissa harjoituksissa.

Ensituntumat mailasta oli oikein positiiviset. Tai oikeastaan puhutaan nyt varresta. Tein mailan itselleni Orc PP-lavalla ja Sticky-gripillä ovaaleilla, joten maila on hieman painavampi, kuin myynnissä oleva versio. Kuitenkin mailan kokonaispaino on noin 50 grammaa kevyempi kuin maila, jolla olen pelannut. Maila jolla olen pelannut on painanut noin 250g, Raw Concept varteen tehdyn mailan ollessa noin 200g. Pelaan siis täysimittaisella varrella.

Maila on kevyt kuin mikä, ja tuntumaltaan hyvä. Täytyy kirjoittaa pitempää tarinaa, kunhan saa testikertoja enemmän alle. Itse olen tykännyt pelata löysillä flex 29 varsilla, mutta todellakin annan tälle uudelle varrelle mahdollisuuden. Varsinkin laukauksissa ero oli huomattava.

Kiitti Fat Pipe!




Welhojen alkukauden yhteenveto

Kommentoi
Hitusen yli puolet matseista runkosarjasta jo pelattu ja vähäisten blogimerkintöjen vuoksikin hyvä vähän niputtaa pelihommia yhteen. Tässä alkukauden yhteenvetoa toppien ja floppien muodossa. Aloitetaan flopeista, niin on mukavampi lopettaa toppeihin. Ei tule vaivuttua vielä synkkyyteen tämän kauden osalta. Täältä noustaan vielä.

FLOPIT
Welhojen puolustus
Vaikka tällä kaudella maalinteko on toiminut varsin hyvin (sarjan kolmanneksi eniten tehtyjä maaleja tällä hetkellä), niin oma puolustuspää saa runsaasti risuja. Welhot ovat päästäneet tällä hetkellä kolmanneksi eniten maaleja, 98 maalia 15 otteluun. Tämä tekee ottelua kohden yli 6,5 maalia per ottelu. Toisaalta pelitapamme ei ole jarrutteleminen, mutta silti otteluiden voittaminen helpottuisi huomattavasti paremmalla puolustamisella. Ehkä puolustuksesta tulee Jonnin verran parempi, kun Jonni Koskinen saatiin takaisin puolustukseen. Heh.

Henkinen voittajuus?
Maalin ja kahden maalin tappiota meillä on ollut tällä kaudella 6, kun taas maalin tai kahden maalin voittoja 3. Tiukkojen otteluiden kääntäminen voitoksi ei ole ollut tällä kaudella meidän vahvuus. Liekö ongelma henkisellä puolella vaiko kuntopuolella? Kuitenkin joukkue nuorentui viime vuodesta ja siltä osin vähän voi antaa anteeksi, mutta kasvua tällä osastolla tulisi olla. Myös pitäisi konkarikavereiden pystyä tiukemmissa tilanteissa ottamaan pykälää suurempaa saapasta jalkaan ja ratkoa ottelut. 

Yleisömäärät
Tästä aiheesta ei faktatietoa ole pöydässä, mutta fiilistuntuma yleisömäärien suhteen on se, ettei ne ole ainakaan nousseet dramaattisesti. Parhaimmat salibandykokemukset minulta on viime ja toissa keväältä, kun sai pelata täpötäysien areenoiden edessä. Tämän eteen pitäisi tehdä enemmän töitä, että yleisö löytäisi lehtereille jo runkosarjassa. Taitaa olla ikuisuusongelma, mutta ehkä tämäkään seura ei vielä kaikkea yleisön houkuttelemiseksi lehtereille ole tehnyt. 

TOPIT
Maalintekovoima
Kuten jo hieman aiemmin alustin, niin Welhojen maalintekovoima on ollut varsin tehokas. En tiedä olemmeko menneet hieman puolustuksen kustannuksella, mutta maaleja on syntynyt. Welhojen maalipörssiä hallitsee Eero Vepsäläinen, joka hiljaisen alkukauden jälkeen on löytänyt maalijyvän. Eero komppaa varsin hyvin Mikko Niiva ja Aku Taira. Puolustupään tehomies taas on ollut Riku Tuononen. 

Rooleja tarjolla
Lähteneet pelimiehet ovat jättäneet aukkoja paikattavaksi. Alkukauden aikana uusista kavereista onnistujiin voisi nostaa hyökkäyspuolelta Mikko Niivan ja Juha Rautiaisen. Tehokkaita ja viekkaita pelimiehiä. Puolustajista erityisesti Roni Väänänen on näyttänyt, että kuka puolustuspäässä määrää, tehden fiksuja valintoja koko ajan myös pallon kanssa. Myös on pakko mainita Matti Turunen, joka siirtyi hyökkääjästä puolustajaksi. Mies on puolustajan paikalla kuin kotonaan!

Taustat vahvistuu
Täksi kaudeksi joukkueenjohtajaksi saatiin itselleni tuttu mies Mika Murtorinne. Viime kaudella joukkueen johto hoidettiin seuran työntekijöiden kautta, mutta hienoa, että taustoille saadaan tekijöitä. Welhojen tulevaisuutta rakentaessa on vain pakollista, että taustoja saadaan rakennettua paremmiksi, että pelaajat voivat keskittyä olennaiseen: pelaamiseen ja harjoitteluun. 

Tämän vuoden puolella painellaan vielä pari matsia, jonka jälkeen hiljennytään joulun viettoon. Nyt on kuitenkin saatu huilata tiukan alkukauden rutistuksen jälkeen reilu viikko, eikä vielä ensikään viikonloppuna pelata. Tekee hyvää välillä ottaa iisimmin.