Ennakko: SB Welhot - Steelers

Kommentoi

Ensi viikonloppuna kuopiolaisille on tarjolla taas salibandyviihdettä, kun Welhot kohtaavat kotonaan sarjajohtaja Steelerssin. Tässä hieman ennakointia lauantai-illan kamppailuun:

Daavid kohtaa Goljatin
Steelers on sarjakärki, ja hävinnyt kauden aikana vain kolme ottelua. Hämeenlinnalaisjoukkue sai kovat vahvistukset tälle kaudelle ja se on näkynyt otteissa. Myös joukkue on onnistunut saamaan irti omista nuorukaisistaa äärettömän hyvin. Steelers johtaa sarjaa kirjoitushetkellä kuudella pisteellä, joten voidaan puhua jo selvästä johtoasemasta. Myös Steelerssin otteet ovat varsin Goljat-maisia, sillä joukkueelta löytyy fyysisyyttä ja nopeutta.

Welhot taistelee pudotuspeleihin pääsystä. Otteet ovat olleet epätasaisia, eikä joukkue ole onnistunut saamaan pitkiä voittoputkia aikaiseksi. Sarjan alussa Welhot voittivat kolme ottelua putkeen, jonka jälkeen on tullut vain yksi kahden ottelun voittoputki. Otteet ovat olleet siis erittäin epätasaisia.

Iiro Lankinen vs. Ville Lastikka
Pääkallon kommenttipalstalla joku kommentoija hehkutti kahden Divarin parhaan pelaajan kohtaamista. Steelerssin Ville Lastikka on ollut tällä kaudella sensaatio. Nuorukainen on iskenyt 20:n ottelun aikana peräti 64 pistettä, mikä tarkoittaa 3,2 pistettä per ottelu. Pakko nostaa hattua!

Welhojen Iiro Lankinen on ehdottomasti yksi Divarin taitavimmista puolustajista. Pallovarma, nopea ja ovela puolustaja on nakutellut tällä kaudella 28 pistettä 17 ottelun aikana, mikä on puolustajaksi kiitettävästi. Mielenkiintoista nähdä kumpi vie pidemmän korren huomisen kamppailussa.

Seuraa heitä:
Äsken mainittujen pelaajien lisäksi kannattaa Steelerssistä seurata Nico Jonaesonia, joka on hyvin kompannut Lastikkaa. Myös kokeneemmat Iiro Nurminen, Sami Saarinen ja Timo Johansson on kovia pelimiehiä.

Welhoista kannattaa seurata ehdottomasti nuorta Jesper Kauhasta. Nuorukainen paukutti viime viikonloppuna neljä pistettä, ja oli ehdottomasti Welhojen parhaimmistoa Blackbirdsiä vastaan. Mielenkiintoinen nähdä kuinka vuoden Lastikkaa nuorempi kaveri antaa näyttöjä kärkijoukkuetta vastaan. Myös Welhoista seuraamisen arvoinen kaveri on "Muurinmurtaja" Jonni Koskinen, joka on varmasti mies paikallaan fyysisessä kamppailussa.

Tuoreet kengät peliin

Kommentoi

Nyt kun kausi alkaa kääntyä kevääseen, oli aika ottaa tuoreet tossut peliin. Tälle kaudelle lähdin kahden tossun taktiikalla, ja oli tarkoituskin, että kevääksi saa laitettua uudet kengät. Hienoa, että yhteistyökumppanit ovat mukana tukemassa näin varusteiden muodossa pelihommia! Kiitos Puma!

Tänään oli uudet kengät käytössä. Tuon tyylisissä löysissä kengissä varsinkin uuden ja vanhan kengän eron huomaa välittömästi. Varsinkin sivusuunnassa uusi kenkä oli mukavan tukeva!

Toivotaan, että nämä kengät siivittävät pelit mahdollisimman pitkälle kevääseen!

Instagramin kuvat nyt myös blogin laidalla

Kommentoi
Suuri osa lukijoista varmasti seuraa jo minua Instagramissa, mutta nyt myös muut pääsevät näkemään uudet kuvani suoraan täältä blogistani. Lisäsin Instagram-widgetin sivuilleni, josta suoraan pääset katsomaan uusimmat kuvani.

Tietokoneella ja suurilla näytöillä katsottaessa kuvat löytyvät sivuston oikeasta laidasta. Mobiililaitteilla löydät Instagram-kuvat sivuston alalaidasta.

Pysykäähän linjoilla!

Pisteet kotiin Blackbirdseiltä

3 kommenttia
Mahtava palata voittojen tielle. Tässä illan pelin kommentit:

- Me onnistuttiin laajalla rintamalla ja saatiin vastustajan tähtipelaajat kiinni. Kolmella ketjulla saimme peliä hyökkäyspäähän ja saimme mukavia onnistumisia monelle pelimiehelle!

- Mielestäni maininnan arvoisia pelimiehiä löytyi Welhoista useampi. Superlupaus Jesper Kauhanen paukutteli mukavat 3+1 tehot, eikä kotiin unohtuneet pelikengät näyttäneet menoa haittaavan. Myös maalivahti Roni Tuononen otti ensimmäisen Divarivoittonsa hyvällä pelillään. Kolmosketjun Manu Rytkönen taas avasi maalitilinsä Divarissa. Mahtavaa kun tulee laajalta rintamalta onnistumisia.

Duuni jatkuu. Ensiviikonloppuna ei pelit helppone, kun vastaan saapuu sarjakärki Steelers. Työnteko sitä kohti alkakoon!

Kiireyksien kautta Mustarastas jahtiin

Kommentoi
Elämä on ollut todella kiireistä. Olen pyrkinyt kovasti minimoimaan pelikentän ulkopuolella olevaa toimintaa, jotta saisin enemmän paukkuja harjoitteluun, pelaamiseen ja joukkueen eteen toimimiseen. Toisaalta olen jopa vähän potenut huonoa omatuntoa, että kapteenina en ole pystynyt syvemmin olemaan joukkueen mukana.

Tietenkin harjoituksissa olen käynyt hyvällä prosentilla ja omatoimiset harjoitukset tehnyt, mutta kuitenkin focus on liian usein ollut kadoksissa pitkien työpäivien jälkeen. Myös kapteenin ja kapteeniston pitäisi mielestäni enemmän innostaa, keskustella, viritellä toimintaa ja kuulestella joukkueen tilaa. Tässä en ole onnistunut ja paukut tähän ovat olleet vähissä. Kuitenkaan ei onneksi ole vielä liian myöhäistä. Kevään pelit ratkaisevat.

Kuitenkin nyt on aika suunnata ajatuksia Blackbirds peliin ja asioihin mitä sitä ennen pystyn tekemään ja asioihin mitä siinä pelissä pystyn tekemään. Nämä vain merkkaavat seuraavaksi.

Blackbirds
Mustarastaat taistelevat viivojen tuntumassa kuten mekin. Heillä voittoja peräpään joukkueilta, sekä muun muassa tasapeli Erä Akatemiaa vastaan viime vuoden lopulta. Joukkue luottaa kovaan ykköskenttäänsä, joka kääntää peliä terävästi. Myös joukkueen tähtihyökkääjät ovat kylmänviileitä viimeistelijöitä.

Seuraa heitä:
Mikko Piippo
Isokokoinen pelimies, joka käyttää kroppaa hyväkseen. Laukoo pitkiä kantteja, tai kääntää niistä ovelasti maagiseksi syötöksi. Tänä vuonna namutellut tehot 14+19=33. Savoon kantautuneiden huhupuheiden mukaan kova Cheek-fani

SB Welhot ärsytettynä heti vuoden alusta
Welhojen uusi vuosi ei lähtenyt miellyttävästi käyntiin. Takaiskuja tuli ykkössentterin pienestä loukkaantumisesta, sekä tappiosta ÅIF:ää vastaan vieraissa. Viikko tässä ollaan haavoja paranneltu ja tarkoitus nousta peleihin entistä vahvempana.

Tällä viikolla kävimme hakemassa terävyyttä myös punttisalilta nopeusharjoitteiden muodossa. Uskoisin tämän tuovan pientä lisäpotkua myös peleihin.

Seuraa heitä:
Jesper Benjamin Kauhanen
Ykkössentterin viittaa sovitellaan huomenna nuorukaiselle nimeltään Jesper Kauhanen. Vehvestä täksi kaudeksi Welhoihin napattu lahjakkuus on päässyt joukkueeseen hyvin sisään. Häneltä löytyy hyvä käsitys pelistä, ja samalla vikkelyyttä niin pallon kanssa kuin ilmankin. Onko tässä yksi tärkeä palanen ajatellen kevään pelejä?

Heikki Koivisto
Mies palasi armeijan leivistä ja on jälleen iskukykyisenä. En tiedä tekeekö armeija pojista miehiä, mutta pakko myöntää, että Heikki on ollut treeneissä järkyttävän hyvä. Mies on painanut treeneissä palloja maaliin, olipa istutettu kenen vierelle tahansa. Maalintekijöitä tämä joukkue kaipaa.

Matti Turunen
Koko kauden olen "Mätin" kanssa pelannut samassa ketjussa, mutta nyt on tapahtumassa jotain. Rakennushommissa töissä oleva "Mäti" on kaivanut viimeaikoina viimeistelynaulaimen esille, sillä sen verran tehokkaasti ketjumme sentteri on alkanut viimeistelemään maaleja. Mäti on aina ollut kevään miehiä, ja näyttää hyvälle, jos mies alkaa olemaan iskussa!

Huomenna startataan kohti Vantaan Campollaa kova taistelutahto mukava!

Tappio Sipoossa

Kommentoi
Tappio harmittaa aina.

Sipoolaiset olivat tänään parempia lukemin 11-8. Tiesimme vastustajan vahvuuden olevan todella myrkyllinen kääntöpelaaminen, johon kaaduimme tänään. Myös ylivoima heillä oli tehokasta.

Myös ehkä joulutauko näkyi, emmekä olleet tänään niin valmiita kuin mitä olisi pitänyt.

Nyt katseet kohti ensiviikonloppua. Töitä riittää. Omat pleijarit taitavat alkaa jo ennen kuin viralliset pudotuspelit alkaa. Voittoja täytyy kaivaa! Nyt levätään ja ensiviikolla duuni jatkuu!

Ennakko: ÅIF - SB Welhot

Kommentoi
Welhot palaavat tänään joulutauolta pelien pariin, kun bussi kuljettaa pelimiehet Sipooseen. Kuopiolaisjoukkueella oli tällä kertaa harvinaisen pitkä joulutauko, johon mahtui mukava lomakin yhteistreeneistä. Nyt parin viikon ajan olemme harjoitelleet jo yhdessä ja katsetta on alettu suuntaamaan kevääseen. Kevätkauden ensimmäinen ennakko tässä:

ÅIF
ÅIF:ää vastaan meillä on ollut aina erittäin tiukkoja vääntöjä. Kumpi tahansa joukkueista on ollutkin ennakkosuosikki, niin aina ollaan saatu pelattua varsin tiukka vääntö. Myös pelit ovat olleet usein varsin vähämaalisia, sillä sipoolaisjoukkue on tunnettu tiukasta puolustuksestaan. Syksyllä kohdatessamme emme saaneet tehtyä kuin kaksi maalia ja nekin vasta ylivoimalla ja ilman maalivahtia. Siinä onkin haastetta, että saamme maalihanat auki tänään.


ÅIF aloitti kevätkauden jo viime viikonloppuna voittaen Blackbirdsin lukemin 2-9. Myös muutoin peli on joukkueella kulkenut monien odotuksien yli, sillä huhut kehnosti harjoitelleesta kesästä taisi olla vain huhuja. Joukkue painii pudotuspeliviivan tuntumassa kuten Welhotkin.

Sipoolaisjoukkueesta kannattaa ehdottomasti seurata 37:n pisteen pienikokoista taituria Miro Herliniä. Häntä on erittäin hyvin kompannut vähän isommat pelimiehet Matias Kuisma ja Atte Huovinen. Varsinkin Huovinen on mielestäni erittäin viihdyttävä pelimies. Myös kannattaa seurata puolustuksen luottomiehiä Keni Rautiota ja Rando Krammia.

SB Welhot
Welhot ovat palanneet treenin pariin. Joukkueeseen saatiin lisää leveyttä kun Nilsiästä saatiin paluumuuttaja Juha "Airi" Airaksinen, joka esiintyi jo ennen joulua. Myös leveyttä tuo Heikki Koiviston paluu armeijasta, sekä Manu Rytkösen paluu sairastuvalta.

Welhoista kannattaa seurata ykkösketjun sentteriksi noussutta Iiro Lankista. Silkkikätinen tehokas puolustaja pääsee näyttämään taitojaan hyökkäyspäässä. Liekkö tehokasta jälkeä luvassa?

Taistelu plantaarifaskiittia vastaan!

9 kommenttia


Vuosi on aloitettu taistelulla plantaarifaskiittia vastaan. Plantaarifaskiittia eli kantapääkipua vastaan taistelin jo oikeastaan lähes koko syyskauden, mutta voittoa ei ollut syksyllä nähtävissä. Tässä postauksessa selvitän omaa tilannettani vaivan suhteen ja kuinka olen koittanut päästä kuntoon.

Ongelmani
Syyskauden aikana seuraavat ongelmat johtivat todennäköisesti kantapään ja jalkapohjan kipeytymiseen.

- Kuopio-Hallin kova lattia. Pelaamme Kuopio-Hallilla betonin päällä, johon on laitettu salibandymatto. Monella pelimiehellä on alustalla tullut erilaisia rasitusvammoja, sillä alusta on äärimmäisen kova pelata. Mekin treenaamme monta kertaa viikossa kovalla alustalla, mikä varmasti rasittaa kroppaa.

- Kiire ja luistaminen huoltavasti harjoittelusta. Syyskausi oli todella kiireistä osaltani ja tällöin lihashuolto jäi vähemmälle kuin normaalisti. Oli päiviä, jolloin treeneistä juoksi duunihommien pariin ja tällöin ei aikaa jäänyt lihashuolloille. Myös kevyempien ja huoltavien harjoitteiden määrä laski huomattavasti, joten kropalle tuli vain "kovia" harjoituksia. Kroppa ei saanut palauttavaa harjoitusta riittävästi.



- Matalapohjaiset kengät. Pelaan Puman matalapohjaisilla futsal-tyyppisillä kengillä, missä on minimaaliset vaimennukset. Toisaalta kengät ovat hyvät siinä mielessä, että ne eivät ole kovin korkeapohjaiset ja jalkapohjan lihakset joutuvat erilailla hommiin sisäpelikengissäni. Kuitenkin yhdistettynä aiempana mainitsemiin syihin kengät ilman vaimennusta kuormittivat jalkapohjiani ja kantapäätä entisestään.

Mitä olen koittanut - tuloksetta
-Kiireen keskellä koitin levätä. Ei auttanut. Lepo oli sen verran lyhyttä, että se ei auttanut. Pelejä oli lähes joka viikonloppu, ja peleihin piti päästä tietenkin pelaamaan.

- Lyhyitä buranakuureja. Koitin lyhyttä hieman alle viikon pituista buranakuuria, mutta tuloksetta. Todennäköisesti kuurini olivat liian lyhyitä ja buranamäärät liian alhaisia.

- Lihashuollon lisäämistä. Koitin lisätä lihashuollon määrää, mutta jalkojen takaketju kokonaisuudessaan oli sen verran jumissa, että siihen ei pelkät venyttelyt auttaneet.

Mikä on auttanut?
Viime päivinä olen saanut hyviä tuloksia seuraavien asioiden kautta. Toisaalta olen kerennyt tämän vuoden puolella panostaa asiaan hieman aiempaa enemmän, mikä varmasti yksi syy. Syksyllä vaikka ongelma jo oli, niin siihen ei ehtinyt sen kummemmin panostamaan.

- Kova buranakuuri. Luin netistä buranakuureista ja kokemuksista. Siellä oli selkeät ohjeet, että särkylääkettä tulee ottaa reippaasti. Nyt olen ottanut muutaman päivän ajan 1200-1600mg buranaa, ja ainakin kipu on kaikonnut. Toivottavasti tämän kautta tulehdukset kantapäässä häviää lopullisesti.



-Hierontarulla käyttöön. Varsinkin pohkeeni ovat olleet jumissa mikä varmasti jumittanut myös kantapäätä ja jalkapohjaani. Hierontarulla tai "hierontakaulin" on loistava keksintö pohkeiden hieromiseen ja otin sen jälleen käyttöön. Hierominen tekee äärimmäisen kipeää, mutta se on varsin tehokasta. Parissa päivässä tapahtuu jo ihmeitä. Myös pohkeiden treenaaminen hieman auttanut pohkeiden avautumiseen. Hieronnan lisäksi olen lisännyt foamrollailua. Näiden kautta myös lihashuollosta ja venyttelystä on tullut hyödyllisempää, kun lihakset ovat vetreämmät.



- Kompressiosukat palautumiseen. Näistä en ole kokenut olevan niin kamalasti hyötyä, mutta ainakin henkistä apua näistä on ollut. Normitreeneissä kompressiosukat kyllä kuormittavat jalkoja enemmän(?), ja siihen niistä on hyötyä. Kuitenkin jalkojen kuormittamisen lisääminen ei ollut tietenkään tarpeellista kohdallani. Palautumiseen sukat ovat kyllä olleet ainakin miellyttävät. Iltaisin tykkään laittaa kompressiosukat jalkaan ja ainakin kuvitella, että palautumista tapahtuu.


-Koroke jalan alla. Myös sain vihiä, että tällainen jalkapohjan alle laitettava koroke voisi auttaa. Tein pahvista itse tekemän korokkeen, jota olen käyttänyt sisäpelikengissä ja lenkkikengissä. Tämän olen myös ottanut käyttöön samaan aikaan kuin aiemmin keinot, joten paha sanoa, miten suuri merkitys tällä on ollut. Vanhan pelikaverini Arttu Mäkitörmän vinkki asiaan oli geelikorokkeet, jotka ovat pelastus vaivaan. Kiitti Arttu vinkistä! Täytyy varmaankin lähteä sellaiset ostamaan, mikäli ei vaiva nyt parannu!
edit. tämä kappale lisätty jälkeenpäin

Näiden kautta toivon pääseväni kuntoon. Toivottavasti buranakuuri puree ja lihasten hieronta ja lihashuolto auttaa. Muutama päivä kuuria takana ja hyvä fiilis on ainakin nyt. Tänään lajitreenit pystyin vetämään pitkästä aikaa ilman kipuja jalassa. Eteenpäin mennään!

Jutun julkaisemisen jälkeen tuli usealta taholta erilaisia vinkkejä vaivan hoitoon! Kiitos kaikille. On kiitollinen olo, että juttujani luetaan ja on kavereita, jotka tarjoaa vinkkejään minulle. Mahtavaa! Kiitos!