Ennakko: LNM - SB Welhot

Kommentoi
Pelipäivän aattoilta sujui tyttökaverin muuton parissa.


Tulevana viikonloppuna SB Welhot matkaavat Pohjoiseen Limingan Niittomiesten vieraaksi. Tässä hieman ennakointia lauantain kamppailuun.

- Niittomiehet ovat saalistaneet tähän mennessä 4 pistettä 7:stä ottelusta. Nousijajoukkueen arvokkaat päänahat ovat tulleet SBS Wirmolta ja Erä Akatemialta. Nekin kotonaan. Näin ollen Welhojen tulee nöyränä lähteä taistelemaan pisteistä Niittomiesten vieraiksi.

- Welhot saivat katkaistua muutaman ottelun tappioputken toissaviikonloppuna. Helpottava voitto Vaasasta tuli juuri oikeaan paikkaan ja Welhot pääsivät vapaan viikonlopun viettoon hieman huojentuneena. Tappiot palauttivat jollain tasolla maanpinnalle ja opettivat sitä kuuluisaa nöyryyttä. Myös työnteko ja nöyryys ovat olleet läsnä tämän viikon treeneissä, kun painettiin itseä ja kroppaa vastaan Kotkankalliolla Crossfit-tyylisessä treenissä.

- Limingan joukkueesta kannattaa seurata joukkueen kapteenia ja parasta pistemiestä Olli Tornbergia. OLS taustainen pelimies on paukutellut pisteitä reilu 1,5p/peli. Myös Marko Latvalehto ja Tero Tikkala ovat osuneet kiitettävästi. Welhoista kannattaa seurata tulikuumia Jonni Koskista ja Eero Vepsäläistä. Molemmat kaverit olivat suuressa roolissa viimeisimmässä vieraspelireissussa Vaasassa. Myös ykkösketjuun nostettu suurta King Kongia selästään karisteleva Aleksi Viinikainen on lämpenemään päin.

Pelimailani 2014-2015

3 kommenttia
Kommenteissa tuli toiveita siitä, että kertoisin kuinka pistän mailani kuntoon ja millaisella mailalla pelaan. Tässä postauksessa paljastan kaikki salaisuudet, mitä mailoihini teen ja mistä tavat laittaa mailani juontaa juurensa. Olkaa hyvät. 



Varsi
Tämän kauden varsivalintani on edellisen kauden tapaan Fat Pipe Wiz29. Tähän varteen olen kovasti tykästynyt. Kuopioon tullessani vaihdoin normaalia löysempiin varsiin ja se on toiminut. Aluksi pelasin John Doe 28 varrella, joka matkan varrella vaihtui vielä löysempään ja löysin Wiz29 varren. Sen kanssa homma on toiminut oikein hyvin.



Ennen pelasin liiankin jäykillä varsilla. Parhaimmillaan oli käytössä jopa 23 flexillä varustettu varsi. Ne olivat kevyitä ja niillä oli nopea ampua, mutta ihmettelin miksi pallo pomppi. Löysempi varsi antaa hieman anteeksi, jos kädet eivät ole silkkisen pehmeät. Tietenkin omanlainen tottuminen löysempään varteen oli. Laukaisu- ja syöttötekniikkaa piti hieman muuttaa, sillä alussa tuntui, että varsi juostaa laukauksissa ja syötöissä alta "läpi". Nyt kuitenkin jo useamman kauden löysällä putkella pelattuani olo on oikein kotoinen.

Mailan pituuden kanssa olen viime vuosina hieman venkslannut, mutta nyt olen pari kautta jo mennyt samanmittaisella varrella. Tällä hetkellä varren pituus on itselläni 99cm, joka ylettää reilun nyrkin verran yli navan. Siihen olen nyt tottunut ja sillä mennään. Ainakin toistaiseksi. Tietenkin on käynyt mielessä vaihtaa suoraan 101cm varteen joita ei tarvitsisi sahailla, mutta se veisi taas oman aikansa totutella.






Gripit&ovaalit 
Fat Pipen paksummat varret, kuten Wiz29-varteni on 25,5mm paksu halkaisijaltaan. Tähän laitettuna normaalit ovaalit, mailasta tulee mielestäni hieman liian paksu pieniin käsiini. Tämän olen ratkaissut puolittamalla Fat Pipen ovaalinauhan kahtia ja laittamalla toisen puolen ylös ja toisen puolen alas. Tämä on toiminut oikein hyvin viime kauden lopusta lähtien. Tätä ennen tein ovaalit itse urheiluteipistä, mutta Fat Pipen ovaalinauha on hieman kevyempää ja korkeampaa. Tämä tekee mailasta ovaalimman.

Grippinäni on toiminut jo useamman kauden ajan Fat Pipen Sticky Grip mustana. Erittäin toimiva perusgrippi. Musta väri ei värjäänny kuten vaaleammat värit ja grippi pysyy pitävänä erittäin pitkään. Myöskään en tykkää vaihdella grippiä liian usein, sillä tuntuu, että mailan tuntuma muuttuu huomattavasti uuden gripin myötä. Kuitenkin muutamia kertoja kauden aikana grippi vaihtuu. Gripin pituus on itselläni varsin lyhyt, sillä en ammu juurikaan lämäreitä ja se tuo turhaa painoa mailan alaosaan.



Teipit
Käytän mailassani urheiluteippiä. Teippaan yleensä reilun yhden kierroksen jokaiseen kohtaan. Kohdat ovat yläkäden alle, gripin loppuun ja ohut suikale lavan ja varren kiinnityskohtaan.

Yläkäden alle aloin laittaa teippiä aikoinani kun otin mallia Mika Kohoselta. Myöhemmin myös kovasti seuraamallani pelimiehellä Henrik Stenbergillä huomasin olevan samanlainen teippaus mailassa. Heillä teippi on varmaan yläkäden gripin vaihtamista varten, mutta itselläni se on vaan jäänyt tavaksi. Myös aiemmin tasapainotin hieman mailan painopistettä ylemmäksi laittamalla yläkäden alle useamman kierroksen urheiluteippiä, mutta nykyään mailan paino on ilman teippiäkin oikein hyvä. Mailani kokonaispaino on nykyisiin superkevyisiin mailoihin verrattuna painava n. 250g, mutta koen sen itselleni varsin sopivaksi. Täytyy vaan hieman enemmän hommata jerkkua ranteisiin.

Gripin kiinnityksen teen myös urheiluteipillä ja yleensä se on reilu kierros. Joskus myös käytän gripin loppuun hieman ohuempaa teippisuikaletta. Lavan ja varren liitokseen olen tottunut laittamaan myös teippisuikaleen pitämään liitosta hieman tukevampana. Käytän lavan kiinnitykseen vain yhtä ruuvia, säästän siten hieman painossa ja vaivassa.



Lapa
Jo useamman kauden ajan olen pelannut Fat Pipen Orc-lavalla. Lapa on kevyt, suora ja sopii monipuoliseen pelaamiseen. Vuosien varrella olen testaillut erilaisia lapoja, mutta suora lapa sopii minulle. Myös Orcin keveys n. 72grammaa viehättää. 

Tykkään lähes suorasta lavasta ja hieman suoristan tehdaskäyristystä varsinkin lavan kannasta. Tykkään, että lavan kanta on suora ja että lavassa ei ole "peliä" liikaa. Tietenkin lavan suoruus vaikuttaa negatiivisesti laukaukseen, joka ei itselläni niin kamala pommi ole. Kuitenkin suoralla lavalla pystyn ampumaan nopeasti pienestä tilasta ilman suurempaa vedon virittämistä. Varsin suoralla lavalla pelaa esimerkiksi Ruotsin Karl-Johan Iraeus(entinen Nilsson) ja Emil Julkunen. Heidän pelityylinsä viehättää. Kiekkopuolella Sidney Crosby pelaa myös hieman samansuuntaisella pelityylillä, kuten edellä mainitut pelaajat. 

Myös konkaripelaajien niksin, lavan hiomisen olen ottanut käyttöön välillä. Hion hieman lapaa kämmenpuolelta ja rystypuolelta karhealla hiomapaperilla, joka tuo lapaan karheutta ja kitkaa. Tämä antaa hieman paremman kosketuksen palloon.

Kuten huomasitte. Olen aika tarkka mailojen kanssa ja mailat tulee olla viimeisen päälle kunnossa. Fat Pipe tarjoaa seurallemme mailat ja olen erittäin tyytyväinen heidän tarjontaansa. Mailat on minulle suuri osa pelaamista ja sitä kautta tulee itseluottamus peliin. Uusia vaihtoehtoja testailen myös usein lapojen ja varsien suhteen, mutta toistaiseksi nämä ovat osuneet parhaimmiksi vaihtoehdoiksi. Näillä mennään!

Voitto Vaasasta!

2 kommenttia


Putki pistettiin poikki. Nimittäin tappioputki! Fiilis on aivan mahtava, sillä viimeiset pari viikkoa olivat aika rankkoja olla tappioputkessa.

Hienoa nähdä myös oman pelimme kehittymistä. Uskalsimme pelata tänään varsin rohkeasti, mutta päästämättä kaveria käyttämään heidän tehokasta asettaan, vastahyökkäyksiä. Olimme paljon pallossa ja hyökkäyspäässä saimme kaivattuja onnistumisia.

Maininnan arvoisia pelimiehiä mielestäni kahden maalin pelimies Jonni Koskinen sekä tärkeän yv-maalin viimeistellyt Eero Vepsäläinen. Pienet kenttämuutokset toivat nyt positiivista säpinää kaikkien kolmen ketjun peliin!

Nyt kohti Kuopiota hyvillä mielin!

Ennakko: SB Vaasa - SB Welhot

Kommentoi
Pelikassi valmiina huomista varten.

Viikonloppuna mennään taas Divaria kun Welhot matkustaa rannikolle hyvin kauden aloittaneen SB Vaasan vieraaksi. Tässä nopeat ennakoinnit sunnuntain alkuillan kamppailuun:

SB Vaasa
- Vaasa aloittanut kauden ennakoidun vahvasti. Yksi suosikkijoukkueista on saalistanut tähän mennessä kolme voittoa, yhden tasurin ja yhden tappion. Tappio tuli Vaasalla Loviisassa vieraskentällä jatkoajalla, joka tiedetään äärimmäisen haastavaksi paikaksi pelata.

- Vaasan kotikenttä on äärimmäisen paha paikka pelata. Joukkue ei ole hävinnyt kotonaan kertaakaan tällä kaudella. Myöskään Welhot eivät ole koskaan palanneet Vaasasta pisteiden kanssa takaisin. Paikka tiedetään siis ennakkoon äärimmäisen pahaksi kotiareenaksi juoksuratamaisine viivoineen.

- Kuumia pelaajia Vaasan joukkueesta on ehdottomasti 2 pistettä / peli vauhtia pisteitä nakuttanut Kari-Matti Viinamäki. Häntä on hyvin tukenut Janne Karvonen. Myös mainitsemisen arvoisia pelimiehiä on Joona Kukko ja Niko Mäkelä. 

SB Welhot
- Alkukausi lähti käsikirjoituksen mukaan, mutta sen jälkeen tie on kääntynyt tappioiden tielle. Kolme viimeisintä ottelua ovat olleet Welhoille erittäin vaikeita, joista ei ole kotiintuomisia Kuopioon jäänyt. Nyt olisikin sitten kasvojen pesun ja näytön paikka siltäkin osin, että näytettäisiin mikä meidän oikea tasomme on. 

- Pitkän ottelurupeaman päätteeksi Welholauma haki kiukkua pienen tauon jälkeen punttisalilta. Kroppaa on vähän herätelty sitä kautta valmiiksi viikonloppua varten. Kiukkua riittää.

- Welhoista kannattaa seurata erittäin tehokkaasti kauden aloittanutta Riku Tuonosta. Pisteitä mies on paukutellut 5+5 kuudessa ottelussa. Myös hänen pakkiparinsa Jonni Koskinen on päässyt mukavasti pisteiden makuun. Näiden lisäksi mielenkiinnolla odotan erittäin suurta gorillaa selästään karistelevaa Aleksi Viinikaista, että milloin mies pääsee pisteiden makuun. Aleksin tuntien kovasta duunistaan tunnettu kaveri syttyy usein silloin kun etsitään voittomaalille tekijää. Joko nyt viikonloppuna?

Tiukka pelirupeama saa hienon päätöksen huomenna, kun vastassa yksi sarjan pahimmista vastustajista. Mikäs sen mukavampaa kun päästä haastamaan heidät kotonaan. Nälkäinen Welhoryhmä odottaa reissua vesikielellä!

Minä muotoilijana: Portfolio

Kommentoi


Muotoilijanakin olen koittanut kehittyä tässä syksyn mittaan ja päätin pistää nettiin muotoiluportfolioni pystyyn. Käykäähän tutustumassa:

http://ollitaskinen.blogspot.fi

Selviytymistaistelua

2 kommenttia


Syksy on ollut selviytymistaistelua. Nyt en tarkoita pelikenttien tapahtumia, vaan omaa arkeani. Koulun alkaessa arki on ollut todella kiireistä koulun, salibandyn ja muutamien työhommien kanssa. Paljon on ollut rautoja tulessa. Tämän vuoksi vapaa-aika ja itsensä kehittäminen on jäänyt vähemmälle. Itsensä kehittäminen niin pelikentillä kuin opinnoissakin...

Ihminen tarvitsee rauhallisempiakin aikoja. Kiireessä jokaisesta tapahtumasta tulee suorittamista ja on vaikea olla läsnä. Ajatus on jo seuraavassa asiassa, vaikka siinä hetkessäkin riittäisi pohtimista. Kyllä, tämä kiireinen elämä on tietenkin äärimmäisen tehokasta ja pidän itseäni varsin tomerana työntekijänä. Kuitenkin luova työ ja salibandy kaipaavat rinnalleen myös lepoa. Lepopäivien pyhittäminen syksyn kiireissä on välillä jäänyt vähälle. Sitä täytyy vaalia enemmän jatkossa!

Olen aika tavoitteellinen, niin helposti tulee tavoiteltua kuita taivaalta. Kunhan kuut pysyvät tulevaisuudessa maltillisissa määrissä, niin niiden tavoitteleminen on helpompaa. Nyt opinnot alkavat pikkuhiljaa loppumaan, niin toivoisin, että saisin elämäänikin sopivaa järjestystä sitä kautta. Myös siviilielämän puolella myllertää, ja siellä riittää töitä. Positiivisessa mielessä kylläkin. Siitä ehkä lisää tuonnempana...

Tappiollinen viikko tuo kiukkua!

Kommentoi

Olen huono häviämään. Otan tappiot vähän liiankin tosissaan, kuten myös koko joukkue. Tappiot ovat näkyneet joukkueen ilmapiirissä.

Meidän joukkueemme on täynnä kilpailuhenkisiä pelimiehiä ja kolme tappiota, jotka olemme ottaneet putkeen ovat kouluttaneet joukkuetta kovalla kädellä. Häviäminen ei miellytä. Ilmapiirissä on ollut aistittavissa se äkäisyys, joka tappioiden kautta on tullut.

Toisaalta kiukku on antanut lisäpuhtia tekemiseen. Alkukauden pari ensimmäistä voittoa tulivat ehkä liiankin helposti. Rallateltiin perustekemisellä voitot, ja nyt tappiot palauttivat hieman maanpinnalle. Kylmät faktat löytiin tiskiin: töitä on tehtävä paremmin, jotta pärjätään. Tänä vuonna rinkimme on hieman laajempi harjoituksissa. Meidän on käytettävä paremmin hyväksemme sitä, että saamme lähes jokaiseen harjoitukseen 4 ketjullista kenttäpelaajia. On ollut mahtavaa, kun pääsee pelaamaan viisikkopelejä illasta toiseen hyvällä temmolla.


Myös perustekemisen tasoa tulee nostaa. Meidän on pystyttävä tekemään pienet asiat vieläkin paremmin: palauttavat harjoitukset, huoltavat harjoitukset, alku- ja loppuverryttelyt... Pienet asiat tuovat täytettä ja tukea rungon ympärille. Jokapäiväistä tekemistä ei saa päästää lipsumaan. Välillä aitaa on ehkä hieman madallettu ennemmin kuin nostettu. Tämä suunta täytyy muuttaa. Askel kerrallaa kohti ensikevättä.

Pudotuspelien myötä onneksi yksittäisen pelin merkitys pienenee. Riittää, että on keväällä tikissä. Tätä ei kuitenkaan saa käyttää tippaakaan tekosyynä päivittäisen tekemisen ollessa heikkoa. Päinvastoin. Tehdään nyt töitä, että nimenomaan ollaan keväällä tikissä. Paljon riittää petrattavaa. Nyt on tartuttava kiinni, jos meinaa tähän junaan ehtiä.


Voitto ja voittamisen vaikeus

4 kommenttia
Kauden ensimmäinen tuplapeliviikonloppu on takana ja fiilikset ovat pikkuhiljaa tasoittuneet. Fiiliksistä puhun lähinnä siksi, että otimme kauden ensimmäisen tappion sunnuntaina. Lauantaina rallateltiin voittoon kevyesti, mutta sunnuntaina oli meidän vuoromme maistaa tappion karvasta kalkkia.

Tappiot ovat itselleni vaikeita. Häviäminen suututtaa minua. Kapteenin roolissa tappioita en osannut käsitellä heti pelin jälkeen samallalailla kuin aiemmin käsittelin. Ennen olin pelin jälkeen erittäin suuttunut ja pettynyt, nyt kapteenin roolissa tuli hillittyä tunteita ja suurin pettymys tuli vasta jälkeenpäin. Nyt kuitenkin homma käsitelty ja pian pääsee jälleen reeneihin ja suuntaamaan ajatuksia ensi viikonloppuun.

Kukaan ei sunnuntaina varmasti halunnut hävitä ja mielestäni tulimme otteluun erittäin hyvällä ilmeellä. Kuitenkin lauantaipäivän pelailut saattoivat painaa suuria minuutteja pelanneita kavereita, joka saattoi vaikuttaa ratkaisutehokkuuteen. Paikat meillä oli ratkaista ottelu moneen kertaan. Tästä kuitenkin on otettava opiksi ja mentävä eteenpäin. En esimerkiksi omaan peliin ole ollenkaan tyytyväinen.

Voittamisessa on muistettava samat asiat jokainen kerta kuin astuu kaukaloon. Aina ottelut lähtevät nollista ja aina on uusi mahdollisuus. Sama nälkä tehdä maaleja ja sama halu todistaa olevansa kentän paras tulee säilyttää kerta toisensa jälkeen. Väsyneenä ja kylläisenä ei ole samaa halua ja samaa nälkää. Siksi pitää harjoitella, että pysyy nälkäisenä ja pirteänä.

Katseet siis ensiviikonloppuun, jolloin vieraillaan Uusikaarlepyyssä ja sunnuntaina tarjoillaan taas viihdettä Kuopio-Hallilla. Toivon, että voimme tarjota onnellisempaa loppua kuin viime sunnuntaina!

Viikonlopun ennakointia, Savon Mafiaa ja fanitusta

2 kommenttia
Salibandyn täytteinen viikonloppu taas tulossa. Tässä hieman ennakointia tulevan viikonlopun vastustajista:

SBS Masku
-Masku aloitti kauden voittamalla Wirmon vieraille, mutta sitä seurasi tappio Erä akatemialle. Kahden pelin perusteella ei hyvin suuria johtopäätöksiä voi joukkueesta kuitenkaan vetää. Molemmat pelit ovat olleet tiukkoja ja olleet vain parin maalin erolla.

-Maskulla Jari Kaksonen on aloittanut syksyn pirteästi tehojen(4+1=5) valossa ja joukkueesta löytyy myös Rami Lehtola jota kannattaa seurata.

PSS
-Sunnuntaina vastaan asettuu PSS Porvoosta. Alkukausi on heillä lähtenyt varsin nihkeästi liikkelle kahdella tappiolla. Kuitenkin aliarviointiin ei ole varaa, sillä ensimmäinen ottelu heillä oli aivan sarjan kärkeen veikattua M-Teamia vastaan ja toinen keskikastin Blackbirdsiä vastaan. Myös historia PSS:ää vastaan muistuttaa, että sarjassa ei ole varaa lähteä otteluihin puolivaloilla.

-Kevin Nylund on ollut vireessä tehojen valoissa, samoin Miro Anttila.

SB Welhot
-Alkukausi pyörähtänyt kivasti käyntiin jatkoaikavoittojen kautta. Tietenkin pitää olla onnellinen, että tiukat pelit olemme saaneet käännettyä omaksi voitoksemme. Jatkoajalle kun mennään, niin siinä erot eivät ole aina kovin suuret.

-Alkukauden Welhoista ovat vahvasti aloittaneet ainakin Jonni Koskinen, joka viimeksi kotipelissä ratkaisi pelin jatkoajalla. Myös muuten Jonni on ollut puolustuspään kulmakivi. Myös pallotaituri Iiro Lankinen on ottanut pallollisen pelin tuttuun tapaan haltuun ja päässyt mukavasti nakuttelemaan pisteitäkin. Viime pelin jatkoaikamaalin niitannut Eero Vepsäläinen on myös lämpenemään päin.

Welhot mediassa aktiivisena
Welhot ovat olleet alkukaudesta mukavasti esillä. Myös Savon Mafia-blogi on ottanut Welhot käsittelyyn jutussaan. Käykäähän lukemassa, mukavaa juttua.

Tänään vaikka on lepopäivä treeneistä, niin ei salibandya pääse karkuun. Tarkoitus olisi lähteä fanimatkalle Pieksämäelle seuraamaan kun kakkosdivarin kamppailussa ottavat yhteen Pisaba ja Vehve. Paljon on entisiä pelikavereita kentällä varsinkin Vehven joukkueessa ja mukava on seurata pelejä myös katsomon puolelta. Viikonloppuna sitten mennään taas itse!


Welhot-SBS Masku lauantaina 4.10. klo 18.
Welhot-PSS sunnuntaina 5.10. klo 18.
Ottelut pelataan Kuopiohallilla.
Normaalihintainen lippu 10 €. Alennusryhmät 5 €. S-etukortilla 2 euron alennus normaalihintaisesti lipusta.