Treenipelit ja seuraristeily

Kommentoi
Eilen pelattiin reenipelit Kuopio-hallilla liigajoukkueita Josbaa ja OLS:sia vastaan. Peli ei vielä Welhoilla ollut kovinkaan valmista, mutta onneksi kauden alkuun on aikaa. 

Josbaa vastaan pelasimme mielestäni kelpo ottelun loppua lukuunottamatta. Lopussa kaveri tuli ohi osittain omaa tyhmyyttämme. 

OLS oli mielestäni kovempi vastus ja mielestäni heitä vastaan olimme pahemmin pesukoneessa. Myös oululaiset kääntivät peliä todella nopeasti. 

Loppujen lopuksi viikonlopusta jäi varmasti tärkeää dataa valmennukselle koskien lopullista joukkueen muodostumista. Ensi viikosta lähtien valmentaja Jani Lipsanen pääsee kunnolla työnteon makuun joukkueen kanssa, kun muuttaa paikkakunnalle. Hienoa saada viimein joukkue kasaan. 

Lauantaipäivä huipentui seuratyöntekijöiden ja edustusjoukkueiden yhteiseen risteilyyn Kallavedellä. Hieno tapahtuma täynnä mahtavia ihmisiä. Mielestäni tällaiset tapahtumat yhdistävät ja näitä tulisi olla ehdottomasti lisää. Kiitos järjestäjille ja mukana olleille.

Ensi viikolla taistellaan Welhojen kuninkuudesta, kun harjoituksissa on ohjelmassa testejä, sekä Welho-kunkku skabat. Viikko huipentuu lauantaina pidettävään finaalipäivään, jonka jälkeen on luvassa saunomista ja joukkueen yhdessäoloa. Hieno viikko tulossa!

C - Kapteenin rooli

Kommentoi
Ensi kaudella vasenta käsivartta puristaa kapteeninnauha. Tai toivottavasti se ei purista, mutta toisin sanoen suurta vastuuta on luvassa johtamisessa. Minut valittiin tulevaksi kaudeksi Welhojen kapteeniksi ja olen todella otettu, että kanssapelaajat olivat äänestäneet minua. Myös arvostan sitä, että valmennustiimi antoi luottoa minuun valitessaan kapteeniksi. Tämä on suuri kunnia.

Statuksen lisäksi Welhojen kapteenin roolissa riittää tekemistä. Joukkue on omanlaisessa murroksessa valmennuksen vaihduttua. Mikko Tiihonen vaihtui kesän aikana Kajaanista saapuneeseen Jani Lipsaseen, mikä toi valmennuspuoleenkin uusia tuulia. Lipsasen ollessa kesän vielä Kajaanissa töissä, on kapteenin rooli ehkä korostunut entisestään, kun päävalmentaja ei ole niin paljon päässyt olemaan paikalla. Toisaalta tämä on voinut tehdä hyvää niin joukkueelle, kuin minullekin.

Mikko piti valmentajana tiukasti ohjaksia, kun taas Lipsanen pyrkii tuomaan enemmän pelaajalähtöistä filosofiaa. Kapteenin rooli korostuu tällaisessa tavassa ollen esimerkkinä muille. Pyrin treeneissä tekemään hommat hyvin, sekä pitämään hauskaa. Minulle on tärkeää, että meillä on joukkueena hauskaa. Kukaan ei saa tästä leikistä rahaa, niinpä on tärkeää, että viihdymme joukkueena. Silloin jaksamme tehdä töitä yhteisen menestyksen eteen.

Aiemmilla kausilla Welhoille on esimerkkiä näyttänyt kapteenin roolissa Jarno Nikulainen. Arvostan "Jarppia" kovasti, ja minun on pakko myöntää, että parempaa kapteenia ei minun uralleni ole sattunut. Heikkoina hetkinä myös kapteenin rooli korostuu ja toivon, että pystyn olemaan johtamaan joukkuetta niin hyvin vaikeiden aikojen yli, kuten Jarppi hoiti.

Joukkue myös nuorentui hieman uusien junnujen hypättyä rinkiin. Itsekin olen kokenut nuorempana Divarijoukkueeseen nousun, ja muistan ja tiedän kuinka vaikeaa on tulla miesten joukkueeseen pojankloppina. Samoin muistan kuinka vaikea oli sopeutua Tampereelle miesten liigajoukkueeseen, jossa pukukopissa istuneet kaverit olivat sellaisia, joita oli nähnyt aiemmin vain telkkarista. Ei ollut helppo suorittaa rennosti, ja olin todella pelkääväinen palautetta kohtaan, jos sitä tuli voimakkaasti. Ei ollut ympärillä kavereita, jotka ottivat mukaan ja tsemppasivat tosissaan.

Tämän kaiken kokeneena toivon olevani nuoremmille niin esimerkki, kuin kannustava pelimies. Isähahmosta ei nyt vielä tarvitse puhua. Koen, että meillä joukkueena on paljon enemmän hyötyä virkeistä nuorista pelimiehistä, kun he saavat itsestään irti ja pelaavat taitojensa mukaan, jos verrataan siihen, että he jännittävät ja tärisevät kun eivät uskalla pelata. Tämän ei tarvitse tietenkään koskea pelkästään nuoria kavereita, vaan ihan kaikkia. Toivon, että voidaan joukkueena suorittaa rennosti.

Yksin en kuitenkaan koko kapteenin taakkaa kanna. Kapteenistossa meillä on mahtavia kavereita. Minun lisäkseni kapteenistoon kuuluvat Iiro Lankinen ja Aleksi Viinikainen. Hauskaa huomata, että sama kolmikko oli jokunen vuosi sitten Tampereella Kooveen A-junioreissa vääntämässä SM-sarjaa, ja nyt Welhojen kapteenisto. Iiro Lankinen johtaa ennenkaikkea peliesityksillään ja Aleksi Viinikainen johtaa esimerkillään, sekä onhan tuo aika monta tiukkojen tilanteiden maalia iskenyt peliesityksilläänkin. Hienoa jätkät olla kapteenisto Teidän kanssanne!

Samoin kaikki kanssapelaajat. Hienoa jätkät olla Meidän joukkueen kapteeni! Ja muistakaa, en ole teidän yläpuolella, enkä halua olla. Haluan olla teidän mukana, ja teidän kanssa, mutta Meidän joukkueessa.


Tule tulevana viikonloppuna tsekkaamaan meidän kunto Liigajoukkueita vastaan:
Klo 10 SB Welhot-Josba.
Klo 14 OLS-Josba
Klo 18 SB Welhot-OLS.

Otteluihin ilmainen sisäänpääsy.

Treeniviikko 34

Kommentoi

Blogin uudistuksen myötä kommenttipalsta on ollut varsin aktiivinen, ja mahtava näin. Paljon on tullut kyselyitä koskien mailojani, sekä reenaamistani. Molemmat ovat sen takia mielenkiintoisia aiheita, että mailoissa pyrin yleensä löytämään parhaimman, omaan käteen sopivimman. Ja harjoituksissa pyrin reenaamaan aina paremmin ja paremmin. Kuitenkin harjoittelussa on otettava huomioon myös siviilielämän realiteetit, jotka tietysti vaikuttavat ja vaikeuttavat pelaamista. Pyrkimys kohti parempaa on kuitenkin kova!

Tässä kuitenkin esiteltynä viime viikon treeniviikko, joka oli mielestäni varsin hyvä reenien osalta. Huomioitavaa viikossa oli se, että olin aiemmalla viikolla ollut flunssassa, mikä teki treeniviikosta varsin rankan. Kroppa ei vielä ollut valmis kovaan reeniin.

MAANANTAI
-Aamutreenit: jumppa&laji 1h30min
Urheiluakatemian aamutreenit, joissa alkulämpöjumpan jälkeen lajille.
-Puntti: Nopeusvoima + maitohapoton nopeuskesto 1h 30min
Welhojen iltatreeneissä maanantaina oli ohjelmassa puntti, jossa hiottiin nopeusominaisuuksia kuntoon. 
-Palauttava vesijuoksu 40min
Illan lopuksi vielä palauttelua vesijuoksun merkeissä. Vesijuoksu+kuuma/kylmähoito on todella hyvä treenien jälkeen. Tällä kerralla kylmähoito jäi pois, sillä Lippumäen uimahallissa ei kylmäallasta ole.

------------------------------------------------------------------------------------------

TIISTAI
-Höntsy 1h 30min
iltapäivällä käytiin parin pelikaverin kanssa hakemassa vähän tuntumaa lajiin ja mailoihin Kuopio-hallilla. Laukauksia, mailojen viritystä & käsien taidon hiomista.
-Laji 2h
Lajitreenit joukkueen kanssa. 
-venyttely/lihashuolto
Illalla myöhään vielä huoltoa lihaksille.

------------------------------------------------------------------------------------------

KESKIVIIKKO
-Aamutreenit: lämmöt, huoltavaa + laji 1h 30min
Aamutreeneissä kuminauhoilla jumppaa polven linjauksen lihaksiin. Tämän jälkeen lajitreenit. Tässä vaiheessa hieman jaloissa alkoi tuntumaan väsyä. 
-Laji 1h 30min

------------------------------------------------------------------------------------------

TORSTAI
-Höntsy 30min
Ennen lajitreenejä menin ottamaan tuntumaa mailoihin.
-Laji 1h 45min
Viikon viimeinen laji ennen viikonlopun pelejä. Jalat vähän väsyneet.

------------------------------------------------------------------------------------------

PERJANTAI
-Aamutreenit: palauttava 45min
Väsyneen kropan vuoksi kevyt palauttava, jossa juoksentelua ja venyttelyjä.

------------------------------------------------------------------------------------------

LAUANTAI
-Treenipeli: Limingan Niittomiehet - SB Welhot 3h 30min
Kevyen päivän jälkeen peli tuntui hyvälle. Hieman lämmittelyt meni kiireiseksi kiireisen aikataulun vuoksi, jonka takia ei kroppa ollut aivan valmis pelin alussa. Neljän erän pelissä ehti kyllä loppua kohden lämminkin tulemaan. Suurimmat ongelmat tuntuvat olevan kordinaation kanssa. On liian kömpelö olo kentällä. Sen eteen täytyykin tehdä hommia nyt jatkossa.

------------------------------------------------------------------------------------------

SUNNUNTAI 
-Lepo

------------------------------------------------------------------------------------------

Kokonaisuudessa olen tyytyväinen viikkoon. Sain nostettua treenimääriä, mutta nosto tapahtui ehkä turhan nopeasti flunssaisen viikon jälkeen, minkä huomasi kropassa. Väsymystä oli ilmassa. Myös nopeustreenit tuntuvat kropassa todella kovilta, en osaa sanoa miksi, vaikka kesällä pyrähteli vaikka kuinka paljon. 


Viikossa liikuntamäärät oli mielestäni hyvällä tasolla: 17h/viikko. Tähän päälle tulee sitten hyötyliikunta, esimerkiksi treenimatkat tai muut matkat jotka pääasiassa liikun kävellen. Kesän aikana treenimäärät oli hieman päälle kymmenen tuntia, tehojen ollessa varsin kovia. Kuitenkin haluaisin saada liikuntamäärien nousevan ja pysyvän tuossa 15-20 tunnin välissä.

Lihasten väsymisen ja jumien vuoksi tällä viikolla on otettu käyttöön foam rolleria ja golf-palloa paikkojen avaamiseen. Liikkuvuus on aina ollut itselläni varsin hyvä, mutta lihakset tuntuvat silti silloin tällöin pääsevän jumiin. Hieronta ja rullat ovatkin minun lääke tähän. Foam rollerilla tulee hierottua reisiä ja golf-pallo on mainio vempain jalkapohjien hieromiseen. Myös salibandypallo toimii. Varsinkin Kuopio-hallissa betonin ja ohuen maton päällä pelattaessa jalkapohjat ja pohkeet ovat varsin kovilla. Pohkeiden vuoksi tuli ostettua myös aivan uusi kapistus: kaulimen näköinen tanko jolla voi hieroa. Tässä vielä video kuinka laitetta käytetään. Täytyy testailla kuinka laite toimii, toivottavasti pohkeiden jumit aukeaa. 


Kausi avattu 9-13 voitolla

2 kommenttia
Kausi polkaistiin käyntiin Kempeleellä pelatussa treenipelissä, jossa Divariin noussut Limingan Niittomiehet isännöivät Welhoja. Neljän erän pelissä olimme lopulta vahvempia lukemin 9-13.

Todella mukavaa oli päästä jälleen pelaamaan, vaikka peli ja tuntuma vielä aika hukassa molemmilla joukkueilla. Myös molemmilla joukkueilla oli ilmeisesti mukanaan aika testikokoonpanot. Itselleni ottelu oli ensimmäinen peli Welhojen kapteeninnauha kädessä, mikä toi hieman uusia juttuja peliin.

Kuitenkin pelit nyt polkaistu käyntiin ja paljon on duunia vielä edessä! Welholeiristä maininnan arvoinen pelimies tältä päivältä ehdottomasti seitsemällä pisteellä juhlinut Joonas Virta.

Saanko esitellä: uudistunut Reenipäiväkirja80

6 kommenttia
Tässä sitä ollaan.

Miltäs näyttää?

Uudistunut Reenipäiväkirja80:n ulkoasu vihdoin julki. Täytyy lähipäivät tunnustella onko ongelmia vai vikoja, joita voi hioa vielä kuntoon. Toivotaan, että blogin runko toimii ja palvelee mahdollisimman hyvin itse sisältöä. Sponsorisopimukset mahdollisesti päivittyy tässä syksyn mittaan.

Tervetuloa, viihtykää!

Reenipäiväkirja uudistuu

Kommentoi

Pian on aika päivittää ulkoasu uuteen uskoon, sillä uudella kaudella täytyy olla uudet kujeet. Blogipohja päivittyy responsiiviseen ulkoasuun, mikä tulee muokkautumaan paremmin myös mobiilikäyttöön.

Lähiaikoina tapahtuu. Pysy hereillä.

Loppukesän kuulumiset

Kommentoi
Pahoittelen!

Blogissa on ollut hiljasta, mutta nyt olisi aika herätellä blogia jälleen eloon. Syyt hiljaiseloon on olleet seuraavat:

1. Kesä on ollut todella kiireinen. Työharjoittelun loppuessa Nilsiässä oli muuttohässäkkää, sekä toisen työharjoittelun sumpliminen elokuun ajaksi.

2. Älypuhelimeni rikki. Olin tottunut kuvaamaan ja päivittämään nopeasti puhelimen kautta. Nyt täytyy mennä aina läppärille, kun vanha Nokialainen ei oikein tue tuota nykyaikaa.

Kuitenkin täällä Kuopiossa ollaan ja treenin makuun ollaan päästy. Treenaamisen ohella teen päivisin työharjoittelua freelancerina muutamassa projektissa. On ollut hauskaa suunnitella itse päivän menot, mutta toisaalta myös kiireistä.

Harjoitukset ovat täydessä käynnissä. Ensiviikonloppuna alkaa treenipelit ja piakkoin sitä pitäisi olla kunnossa. Viime viikolla oli pientä flunssaa, jonka vuoksi tuntui, että puhti on poikki. Tänäänkään ei tossu liian herkkänä ollut, mutta toivottavasti se tästä lähtee kulkemaan!

Kuitenkin täytyy myöntää, että reenaaminen joukkueen kanssa on kyllä mielettömän mukavaa. Kilpaileminen, voittaminen ja pelaaminen. Se on se juttu!

Tässä kuitenkin loppukesän kuulumisia myös kuvina: