Vehmersalmen katusähly: hopeaa!

Kommentoi
Suomen huikein katusählyturnaus takana ja hopea ei ole häpeä.

Vehmersalmen hienosti järkätty katusählyturnaus ei pettänyt tänäkään vuonna. Itse olin tänä kesänä lainassa Tmi Maaliruiskusta, sellaisessa joukkueessa kuin Nebbailijat. Helpon alkulohkon jälkeen sijoitus lopulta hopea. Finaalissa oli paikkamme, mutta kulta meni oikeaan osoitteeseen.

Kaiken kaikkiaan hieno turnaus! Kiitos pelikavereille, järjestäjille ja mukana olleille!

Tarkemmat tilastot peleistä Vehven sivuilta.

Uutta putkea: Fat Pipe Beat27 & G29

13 kommenttia

Kesän aikana olisi tarkoitus oppia laukomaan ja siispä otettiin tuntumaa uusiin Fat Pipen putkiin. Tulevan kauden mailoista testiin valitsin Beat-varren sekä G-series-varren 29 flexillä. 

Beat-varren paras puoli on se, että varsi on ovaalin muotoinen ilman ovaalipalojen kanssa venkslaamista. Viime kaudella Beatin lapavalikoima oli varsin kehno, mutta tulevalla kaudella Beattia saa jo kolmella lavalla. Itseäni lähinnä kiinnostavat tietenkin Orc ja Jab. Jai-alaista kun ei saa riittävän suoraa minulle tekemälläkään. Aiemmin 29 taipuisilla varsilla pelanneena mietin, että onko Beatin 27 jäykkyys minulle liikaa, mutta varsi taipuukin eritavalla eri suuntiin. Näin varsi taipuu ja tuntuu löysemmällä sivuttaissuuntaan. Saa nähdä olisiko tästä varresta ensikauden varreksi.

Toinen todella odotettu uutuus on G-series varren tuleminen 29 jäykkyytenä. Olen useamman kauden ajan pelannut 28-29 jäykkyisillä varsilla, mutta ne varret ovat olleet painoltaan varsin uusia. Siksipä tämä varsi on erittäin mieluinen uutuus tulevalle kaudelle!

Myös testiin tuli otettua uusi Jab-lapa. Todella kevyt, hyvä käyrä ja varsin pehmeä kosketus lavassa saa lavan nousemaan varmasti ensikauden huipputuotteeksi! Saa nähdä vaihtuuko monta kautta luotettavana kumppanina ollut Orc nyt tulevalla Jabiksi. 

Testaillaan!


Watch and learn!

Kommentoi

Pavel Datsyukin videot on suosikkilistallani korkealla

Juttelimme pikkuveljeni kanssa taidosta. Olen ollut hyvällä tavalla kateellinen hänen taidolleen, ja joskus pihapelit hävinneenä myös huonommallakin tavalla. Kysyin pikkuveljeltä suoraan, että miten hänestä on tullut niin taitava, niin hän sanoi yksinkertaisen ohjeen: watch and learn.

Pikkuveljeni on viime vuodet istunut ahkerasti Youtuben ääressä katsoen jääkiekko-, salibandy- ja korisvideoita, jonka jälkeen lähtenyt pihalle treenaamaan. Varsinkin jääkiekossa ja koriksessa tarjolla on runsaasti highlight-videoita, joista pääsee katsomaan huippupelaajien taitoja. Pikkuveljeni oli sitä mieltä, että liikkeiden kopioiminen videoista ja niiden treenaaminen on yksi suurin syy hänen taitoihinsa. Pystyn samaistumaan ajatukseen, näinhän minäkin tein pienenä! VHS-videolta löytyi Janne Tähkän ilmaveivipätkiä, sekä salibandyn MM-finaaleja, joita tuli kelattua päivittäin.

Nyt kesällä minulla on mahtavat tilat minulla kehittää taitoja. Kotipihan salibandymaalille ja laukaisualustalle on matkaa noin 20 metriä. Täytyy vielä yrittää ehtiä katsoa pari videota Youtubestakin inspiraation löytämiseksi!

Puuhaviikko takana

Kommentoi
Tämäpä viikko oli kaikin puolin kiireinen. Tässä viikon tärkeimmät otannat:

-Tiistaina vääntyi nilkka, kuten aiemmassa blogipostauksessa kerroin. Kiitos suuresta tuesta, jota silloin sain. Tuki tuotti tulosta, sillä tänään pääsin jo kokeilemaan jalkaa hissuttelujuoksulla. Jalkaan ei juurikaan enää satu ja turvotuskin on lähes kokonaan hävinnyt. Toisaalta oli myös hyvää vaihtelua harjoittelulle, kun tuli kuntopyörällä tehtyä intervalleja sekä peruskestävyyttä vesijuosten.

-Tällä viikolla päivät menivät SB Welhojen kesäleirillä. Olin ohjaajana lasten salibandyleirillä, jossa lapsille oli tarjolla monipuolisesti liikuntaa. Kaikin puolin huippu leiri. Säät suosivat meitä ulkona, ja sisälläkin päästiin monipuolisesti liikkumaan.

-Tämä viikko oli myös muutenkin viimeinen viikko Kuopiossa. Ensiviikosta lähtien tämä poika viettää aikaa Nilsiässä työharjoittelun parissa. Tarkoitus olisi koittaa järjestää treenikuviotkin sen verran hyvään kuntoon, että kesästä tulisi kehittävä siltäkin osin!

-Katriina Manninen valittiin tällä viikolla meidän seuramme ensimmäiseksi kunniapuheenjohtajaksemme. Katriina on ollut suuressa roolissa kehittäessämme seuraamme kohti salibandyn huippua. Myös arvostan kovasti Katriinan tekemää työtä ja panosta meidän edustusjoukkuettamme kohtaan. Kiitos Katriina!

-Tällä viikolla torstaina kirjotin sopimuksen ensi kaudesta. Ensi kaudella jatkan pelaamistani SB Welhojen miesten edustusjoukkueessa. Kaikin puolin hyvä fiilis sopimuksesta. Joukkue tuskin on näillä näkymillä heikkenemässä, päinvastoin. Myös uudistunut valmennus tuo varmasti uutta puhtia jokapäiväiseen tekemiseen.

-Pitkäaikanen älypuhelimeni kohtasi kovemman ja näin palasin kymmenen vuotta taaksepäin kehityksessä ja otin vanhan Nokialaisen käyttöön. Toisaalta vapauttavaa olla ilman nettiä puhelimessä, mutta toisaalta tuntuu olevan ulkopuolinen kun ei ole mukana aiemmin olleissä ryhmäkeskusteluissa. Myös blogin ja sosiaalisen median päivittäminen on askeleen hankalampaa. Noh, saa nähdä koska saa hankittua uuden puhelimen.

Viikko ollut raskas. Työpäivien ja treenien kanssa on ollut kiireistä ja henkisesti loukkaantumiset ovat aina raskaita. Nilsiässä hyvä puoli on se, että kaikki on lähellä ja siten aikaa ei mene paikasta toiseen kulkemiseen. Toivottavasti saa järjestettyä kuviot kuntoon, jotta kokonaispaketti työharjoittelun, harjoittelun ja levon suhde olisi optimaalinen!

Jäätä nilkkaan!

2 kommenttia

Pitkään sain olla ilman loukkaantumisia. Kuopiossa olon aikana ei juurikaan loukkaantumisia ole tullut. Olen saanut ja pystynyt harjoittelemaan hyvin ja se on tuottanut tulosta.

Tänään kuitenkin pitkästä aikaa sai kokea nurjaa puolta pelihommista. Nilkka pyörähti reenien peliosuuden viimeisillä minuuteilla ja mukavaa turpoamista ja suurta kipua havaittavissa. Nuorempana oli ongelmia nilkkojen kanssa mutta hyvän huoltavan ja ehkäisevän treenin ansiosta olen niiltä saanut vältyttyä.

No tilanteelle ei voi mitään ja eteenpäin on mentävä. Toivotaan että nilkka ei pahemmin pyörähtänyt ja että ei tarvitse pahemmin huilailla. Aika näyttää.

Nyt ei muuta kuin jäätä nilkkaan!