Ennakko: Steelers - SB Welhot

Kommentoi
Viimeistä viedään runkosarjan osalta. Welhot matkaavat tulevana lauantaina "kauhujen taloon", eli Iittalaan kohtaamaan Hämeenlinnan Steelers. Tässä hieman ennakointia lauantain väännöstä.

Steelerssillä takana vaikea kausi
Steelers menetti paljon pelimiehiä täksi kaudeksi ja monet odottivatkin tuskaista kautta joukkueelle. Tuskainen kausi olikin peliesityksien suhteen, mutta eilen joukkue sai kokea hieman iloa ja helpotusta. Steelers vei voiton M-teamista ja varmisti näin ollen ettei ole enää putoamisvaarassa. Joukkue pystyy kuitenkin pelaamaan varsin vapautuneesti kauden viimeisessä ottelussaan.

Steelers on pelannut todella epätasaisesti. Kauden keskivaiheilla joukkue otti todella isoja voittoja raudanlujilta joukkueilta kuten Blue Foxilta, Vaasalta ja Salbalta. Takki auki on siis turha lähteä Hämeenlinnan reissuun. Toisaalta joukkue myös hävisi pahoja tappioita sarjataulukon häntäpään porukoille, mikä selittää loppukaudelle asti kestänyttä taistelua sarjapaikan varmistamisesta.

Joukkueesta kannattaa seurata hyvää kautta pelannutta Aleksanteri Ihalaista. Kaveri löytyy sisäisen pistepörssin kärjestä tehoilla 11+14. Myös joukkueen maalitykki ja konkari Risto Parikka on seuraamisen arvoinen pelimies.

Welhojen nälkä kasvaa syödessä
Loppukauden hyvät otteet ja muiden kärkijoukkueiden huonommat otteet ovat aukaisseet ovia mahdollisia jatkopelejä ajatellen. Kuitenkin viikonlopun lähes kaikki pelit vaikuttavat kaikkeen, niin on turha vielä liikaa spekuloida.

Welhojen leirissä valmistautuminen runkosarjan viimeiseen otteluun on sujunut nöyrästi töitä tehden. Harjoituksissa ollut miehiä hyvin, ja intoa riittää kun alkaa tajuamaan miten lopussa kautta jo ollaan.

Welhojen joukkueesta kannattaa seurata viime viikonloppuna SBS Wirmon verkkoja pöllytellyttä Tero "Josse" Korhosta. Josse heitti hattutempun ja oli muutenkin joukkueen pirteimpiä pelimiehiä. Myös Aleksi Viinikainen sai karistettua apinan selästään viime viikonloppuna. Joko nähdään ketsuppipulloilmiö? Pelien koventuessa on hyvä nostaa myös esille Pitkäsen veljekset, joiden tulenarat hermot sekä peliesiteykset ovat kuin rautaa, kun tiedetään peleissä olevan panosta.


6-10 voitto

2 kommenttia

Tuplapeliviikonlopusta kunnialla läpi ja neljä pistettä plakkariin. Mahtava fiilis.

FBC Turku tarjosi tiukan vastuksen, mutta onneksi pisteet lähtivät Kuopioon.

Tältä päivältä voisi nostaa esille Aleksi Viinikaisen, joka alkaa lämpenemään pelien koventuessa!

Nyt taas uuteen viikkoon ja keskittyminen pian seuraavaan viikonloppuun. Hienoa, että pelit pysyvät tiukkoina loppuun asti!

5-6 ja. voitto

Kommentoi

Huikea fiilis. Kuten ennakossa enteilin, niin kuopiolaisille tilastoniiloille tarjottiin kyllä tilastopalvelun kautta kunnon viihdettä. Ottelu ratkesi vasta jatkoajalla Tero "Josse" Korhosen viimeistelyyn maalivahti Petri Leschin heitosta. Josse oli muutenki todella tehokas kolmella maalillaan.
Muita tehokkaita ja hyviä vieraista oli tänää  Iiro lankinen, sekä Aleksi Viinikainen. Pelistä teki erikoisen varsin suuri jäähyilyn määrä, joka antoi jännitystä varmaan kotikatsomoihinkin. Onneksi lopulta näin.

Oma peli vähä  hukassa, mutta onneksi joukkueena mennään. Nyt evästä suuhun ja lepoa. Huomenna jatkuu!

Ennakot: SBS Wirmo & FBC Turku

Kommentoi
Kuopiolaisille salibandyn ystäville divari ei tarjoa enää viihdettä paikan päällä runkosarjan osalta, mutta sitäkin enemmän jännitystä tilastoseurantaa seuraaville. Tässä hieman lähtöasetelmia Welhojen viimeiselle tuplapeliviikonlopulle:

SBS Wirmo
Kauden kovin yllättäjä. Ehdottomasti! Viime kaudella kakkosdivarista noussut joukkue on yllättänyt kaikki taistellessaan tosissaan karsinnasta ylöspäin, sekä jopa mahdollisesti suorastakin noususta. Täytyy nostaa hattua kyllä pojille aivan täysin. Joukku on varsin samantyylinen joukkue kuin mitä me olimme viime kaudella, ja siinä mielessä osaa arvostaa joukkuetta.

Mitä sieltä sitten tulee vastaan? Wirmo on vastaiskujoukkue. Erittäin tiiviiseen viisikkopuolustukseen panostava joukkue kääntää erittäin myrkyllisesti vastaan paikan tullen. Heidän tukensa on myös Divarin runsain kotiyleisö. Pieni halli vetää todella hyvin väkeä ja yleisökeskiarvo joukkueella on lähes 400 katsojaa per ottelu.

Wirmosta kannattaa seurata Matti Alivuotilaa, joka on joukkueen paras pistemies, sekä maalitykki Keni Kivilää. Myös seuraamisen arvoinen on tolppien välissä häärivä Tomi Aaltonen.


FBC Turku
Alkukauden yksi kirvelevimmistä tappioista oli ehdottomasti tiukka 8-9 tappio Kuopio Hallissa FBC Turulle. Silloin yksi mies, Jaakko Hautamäki pisti Welhot nippuun 6+2 tehoillaan.

Viikonloppuna Turku taistelee elintärkeistä pisteistä, kuten Welhotkin. Turku on sijoittunut sarjataulukossa juuri ja juuri putoamisviivan yläpuolelle ja loppukauden pelit ovatkin äärimmäisen tärkeitä turkulaisjoukkueelle. Panosta ei siis ottelusta puutu!

FBC Turun joukkueesta kannattaa siis ehdottomasti seurata viimeksi Welhot kaatanutta Jaakko Hautamäkeä, joka on joukkueensa pisteleaderi.


SB Welhot
Viime viikonlopun levänneet Welhot palaavat jälleen kovan haasteen eteen. Mikäli karkeloissa haluaa pysyä mukana, on pisteitä tultava! Myös viimeisiä runkosarjan matseja aletaan pikkuhiljaa vääntämään, joten nyt alkaa kausi huipentumaan. Mahtavaa, että haastetta vielä löytyy tässä vaiheessa kautta. Parempi näin.

Welhot ovat käyneet hakemassa vähän vieraspeliviikonloppuun tuntumaa vieraalla harjoistuspaikalla, kun Tahko Span liikuntahalli on ollut Welhojen käytössä. Kuopio Hallin messutilanteen vuoksi myös matkustusta on siis tullut harjoiteltua, joten se ei tule ongelmaksi viikonloppuna.

Welhoista kannattaa seurata kokoonpanoon palaavaa Aku Tairaa. Kovien pelien maalintekijää kaivataan viikonloppuna. Myös Riku "Bondi" Tuononen oli viime vieraspelireissulla varsin hyvällä pelipäällä, toivottavasti sama vauhti jatkuu. Myös joukkueen sisäinen syöttöpörssin leader Iiro Lankisen panos joukkueelle on äärimmäisen tärkeä.


Höntsyt

Kommentoi

Pitkästä aikaa höntsyt Nilsiän parketilla. Oi niitä aikoja.

Pian kiekkokisakatsomiin ja illalla SB Welhot Nilsiän peliin katsomoon. Hieno urheiluilta tulossa!

Mikä minusta tulee isona?

Kommentoi
Koulussa alkavat puhumaan jo opinnäytetöistä ja työharjoitteluista tarkoittaen sitä, että opinnot alkavat olla loppusuoralla. Seuraava vuosi on viimeinen vuosi opinnoissani Kuopion Muotoiluakatemialla teollisen muotoilun opinnoissa, mikäli valmistun aikataulussa.  Tässä hieman pohdittu tilannetta, joka on pistänyt mietityttämään viimeaikoina.

Salibandy + muotoilija
Joku voisi sanoa, että en ole välttämättä kaikkein fiksuinta reittiä valinnut itselleni. Tulevaisuutta ajatellen täytyy jotain työtä löytää itselleni. Salibandystä löytyy kyllä muutama ammattilainen, mutta tänäkin päivänä heidän täytyy keksiä jotain muuta työtä peliuran jälkeen. Toisaalta vielähän tuo Mika Kohonenkin pelaa, vaikka ikää onkin jo päälle 35 vuotta.

Salibandyyn panostaminen amatöörinä taas on varsin rankka valinta siinä mielessä, että harjoitellaan lähes ammattimaisesti, mutta sen ohessa täytyy painaa töitä tai opiskella, kuten kaikki muutkin. Yhtälö on äärimmäisen raskas, kuten viime viikonlopun jälkeen sai huomata. Pään sai painaa tyynyyn hieman ennen aamuneljää maanantai aamuna, kun saavuimme pelireissulta. Univelka on näkynyt koko viikon tekemisessä.

Tällä hetkellä opiskelun ja salibandyn lisäksi täytyy tehdä töitä. Opintotuet pelkästään eivät kata kaikkea, niin kesätöitä on pakko tehdä. Olen tehnyt myös graafisen, sekä muotoilun töitä pieninä projekteina kauden aikanakin, joihin kuluu aika paljon aikaa. Toisaalta osa näistä projekteista auttaa rahallisesti. Onneksi yhteistyökumppaneiden tuet ovat tuoneet helpotusta taloudellisesti!

Ensimmäisillä kausilla Kuopiossa tein vähemmän koulun ohella töitä, mikä mahdollisti todella hyvän treenauksen, mutta kukkaro ei liiemmin pullistellut. Nyttemmin koulun ja treenauksen ohelle kun on töitä tehnyt, niin kaupassa ei tarvitse jokaista senttiä laskea. Toisaalta kuitenkin lisääntynyt työmäärä syö aikaa ja paukkuja treenaamiselta, mikä kismittää kovasti!


Muotoilija?!
Opintojen kautta minusta pitäisi valmistua vuoden päästä keväällä muotoilija, jonka suuntautuminen on teollinen muotoilu. Muotoilu Suomessa vielä varsin vaikeassa asemassa. Jos haluat työllistyä, tulee sinun olla todella hyvä. Tämä taas vaatii panostamista muotoiluun, joka taas yhdistettynä paljon aikaa vievään amatöörisalibandärin uraan on erittäin haastava yhdistelmä!

Myös oma suuntautuminen teollisen muotoilun saralla on varsin hämärän peitossa. Olemme varsin laajasti käyneet läpi eri suuntautumisvaihtoehtoja teollisen muotoilun alueelta niin peliteollisuudesta autoteollisuuteen, kuin graafisesta suunnittelusta käyttöesinesuunnitteluun. Hankala sanoa mikä minua kiehtoo, kaikissa on mielenkiintoiset puolensa. Toisaalta urheiluvälineisiin liittyvä muotoilu voisi olla myös mielenkiintoista.


Rakkaudesta lajiin
Rakkaus lajia kohtaan kyllä löytyy. Pikkupojan innolla jokainen kerta ottaa jalansijat aloituksissa, leikkien ja fiilistellen suuria yleisöjä. Jokainen kerta kun tarjoaa itsensäkin yllättävän luovan ratkaisun selkärangasta, niin kyllähän sitä nauttii, kuin pikkupoika konsanaan. Toivottavasti löydän mahdollisimman hyvän kokonaisuuden kaiken kannalta. Siinä riittää haastetta.

Luovuus kiehtoo myös muotoilussa. Kekseliään ja kauniin ratkaisun löytäessä fiilikset ovat samankaltaiset kuin pelikentän luovissa ratkaisuissa.

Kokonaispakettia etsiessä täytyy ratkoa ensin työharjoittelupaikat ja katsoa minne elämä johdattaa. Sitä ennen kuitenkin on muutama äärimmäisen tärkeä ottelu jäljellä vielä tälläkin kaudella ennenkuin alkaa liikaa hypätä tulevaisuuteen!

Hyvää ystävänpäivää!

Kommentoi

Reenipäiväkirja80 haluaa toivottaa kaikille lukijoilleen, sekä ystävilleen niin kentällä, katsomossa, kuin pelikentän ulkopuolellakin!

Olette tärkeitä!

4-5 ja. voitto

Kommentoi

Huh. Porvoossa toisen kerran peräkkäin jatkoajalle ja onneksi päättyi hyvin päin! 4-5 voitto jatkoajan Niko Mäkisen pommin päätteeksi. Maistuu!

Nyt vasta päästiin liikenteeseen, sillä bussin kanssa oli ongelmia. Onneksi ei ole aikaiseen meno huomen aamulla. Mahtava oli päästä kuitenkin voittojen tielle eilisen pelin jälkeen, eikä siksi odottelukaan tuntunut niin pahalle!

Nyt kohti ruokapaikkaa ja Kuopiota. Turvallista matkaa meille!

5-2 tappio

Kommentoi

Kaveri ÅIF oli tänään parempi. He pystyivät omalla passiivisella pelitavallaan viemään pelin. Puolustus toimi vastustajalla hyvin eikä oltu tehokkaita.

Nyt jätetään todella pettynyt ja huono fiilis tähän ja lähdetään ruoan ja majoittumisen kautta valmistautumaan huomiseen. Seuraavaa vaihtoa kohti duunia!

Reenipäiväkirjakin vielä onnittelee syntymäpäiviä viettävää "Peten mutsia"! Onnea!

Vehven pelissä

Kommentoi

Viikonloppuun lataus tapahtuu tällä kertaa kakkosdivariottelun katsojana. Vehve isännöi sarjan kärkiporukkaa Coach Teamia. Täältä fiilistä peliviikonloppuun Etelä-Suomessa!

Ennakot: ÅIF & PSS

Kommentoi
Kotipelit loppui, mutta pelit jatkuvat. Ensiviikonloppuna Welhot matkaavat Etelä-Suomeen, jossa pelataan jälleen erittäin tärkeät ottelut Welhojen kannalta. Tässä hieman ennakointia tulevaan viikonloppuun. 

ÅIF
Alkukaudesta Welhot saivat kunnon lumipesun, vaikka lunta ei vielä lokakuussa Kuopiossa ollutkaan. Åif kävi pyyhkimässä Welhoilla lattiaa ja lopputulos oli karmea 6-10 tappio. Alkukaudesta toiset erät olivat meidän kohtalomme, jonka hävisimme Kuopiossa Åif:lle 0-3. Joukkue on aina syttynyt pelaamaan meitä vastaan, joten nöyränä on oltava.

Sipoolaisten peliesitykset on olleet varsin odotettuja. Joukkue löytyy keskikastista, ja tältä kaudelta löytyy niin huippusuorituksia, kuin hieman heikompiakin. Joukkue kellisti alkukaudesta sarjajohtaja Salban, mutta on ottanut nokkiinsa muun muassa PSS:ltä ja FBC Turulta. 

Joukkueesta kannattaa seurata joukkuen sisäisen pistepörssin johtajaa Atte Huovista, joka viimeksi Welhoja vastaan paukutteli tehot 4+0. Myös +/- -pörssin johtaja Jan Qvickström on seuraamisen arvoinen pelimies. Sekä tietenkin aina kuopiolaisia vastaan syttyvä Tuomas Savukoski. 

PSS
Åif:n tavoin PSS oli Welhoja vahvempi Kuopiossa. Loppulukemiksi kirjattiin lopulta 9-11. Turmaksi tuolloinkin koitui meidän todella luokaton toinen erämme, jonka hävisimme jopa 1-7. Vaikka joukkue onkin sarjataulukossa meitä alempana, niin ei ole kyllä syksyn pelin jälkeen mitään varaan ylimielisyyteen.

PSS:n esitykset ovat olleet varsin hyvät. Ennen joulua PSS kellisti kärkiporukka SB Vaasan, eikä pahoja tappioita ole juurikaan tullut ennalta heikommille. Loppukauden ohjelma on PSS:lle varsin hyvännäköinen, sillä kärkiporukoita vastaan ei juurikaan otteluita ole.

PSS:stä kannattaa seurata Syöttökone Oliver Järvistä. Taitava, nopea ja hyvä peliäly. Myös pistenikkarit Kevin Nylund ja Artis Raitums kannattaa painaa mieleen. Entinen SB Savon ja Viron maajoukkue pelimies Kivi Rein on myös saapunut kokoonpanoon ja ollut varsin tehokaskin. Mahtava päästä pelaamaan sellaista pelimiestä vastaan, jota on nuorempana fanittanut!

SB Welhot
Welhot pelasivat jälleen viime viikonloppuna hyvät ottelut yhtä erää vaille. Ilves hoitua mallikkaasti, mutta yksi erä M-Teamia vastaan oli varsin katastrofaalinen, jossa päästimme jopa kahdeksan maalia. Onneksi kuitenkin pisteet jäivät Kuopioon, mutta tässä vaiheessa kautta olisi aika jo kypsyä pelaamaan täysiä 60 minuutin esityksiä.

Viikko on harjoiteltu varsin laadukkaasti. Treeneissä on ollut oikeanlainen nälkä, ja tunteet ovat olleet positiivisella kiukulla pinnassa. Toivotaan, että samanlainen tekemisen meininki jatkuu ensiviikonloppuna.

Welhoista kannattaa seurata hyvin pelin makuun viikonloppuna päässyt Jussi Hiltusta. Myös pelien koventuessa kannattaa katseet kääntää ratkaisupelaajiin, kuten Aleksi "Leksi" Viinikaiseen, Aku Tairaan ja Jarno "Jarppi" Nikulaiseen. Unohtamatta tietenkään supertehokasta puolustajaparia Mäkinen-Koskinen. Leksi paranee pelien koventuessa ja Aku Taira pääsi maalien makuun viime viikonloppuna pienen loukkaantumisen jälkeen. Jarpin loukkaantuminen oli hieman isompi, mutta mies pääsee kokoajan paremmin ja paremmin mukaan peliin.

Vaikka meillä on todella mahtava yleisö kotona Kuopiossa, niin ei pidä unohtaa myös mahtavia faneja vieraskentillä! Hienoa, että löydätte katsomoon Etelä-Suomessaki!

Fiiliksia Flavon Max-hillosta

Kommentoi

Kohta kuukauden ajan ollut käytössä Flavon Max hillo.

Aamuin ja illoin lusikallinen hilloa on maistunut, ja makuunkin on alkanut tottumaan. Tuote on tarkoitettu ihmisille, jotka eivät syö tarpeeksi vihanneksia sisältäen luonnon omia terveysaineita. Hillo onkin ollut hyvä näin urheilevalle nuorelle täydentääkseen ruokaympyrää. 

Vaikka koittaa terveellisesti syödä, niin etenkin marjoja näin talvisaikaan tulee syötyä valitettavan vähän. Hillo sisältääkin tyrniä, tummaa rypälettä, mustaseljaa, ginsengiä, mustikkaa, punajuurta sekä mustaherukkaa. Ja tietenkin näiden mukana tärkeitä antioksidantteja ja flavonoideja hyvinvointiin!

Kiitos Huippukeho ja Flavon Max! Hillo on maistunut!


11-3 Voitto

Kommentoi
Juuri niinkuin pitikin. Pitkään odoteltiin neljän pisteen viikonloppua ja viimein se tuli.

Hieman pelailun makua ottelussa tietysti oli, mutta ero kasvoi niin suureksi, että vähän ehkä jännitys loppui katsojiltakin. Tietysti katsojillekin kivempi ettei tarvitse jännittää viime sekunneille, kuten eilen.

Mitä muuta mainittavaa ottelusta, niin Iiro Lankinen oli varsin viekas hyökkääjänäkin. Myös blogin ennakoissa hehkutettu Jussi Hiltunen pelasin hyvän viikonlopun ja pääsikin pisteiden ja palkintojenkin makuun. Loistava homma! Kuuma lapaisia pelimiehiä tarvitaankin vielä loppukaudella. Myös Nilsiän farmivahvistus Roni Väänänen pelasi miehekkään pelin päästen pisteiden makuun. Komea soolomaali!

Onnistumisista hyvä kaivaa intoa ensiviikon reenaamiseen, sillä viikonpäästä mennään jälleen!

Vielä lopuksi suuri kiitos kaikille faneille, katsojille, sekä toimihenkilöille tämän kauden runkosarjan kotiotteluista! Ilman teitä homma ei toimisi!

10-9 voitto

Kommentoi
Ei kannata unohtaa mailoja hallille, muuten saattaa mailoissa odottaa pientä yllätystä. Tämän sai kokea Jani Liimatta.

Kylläpä tarjottiin taas aikamoinen trilleri. Täyden 60minuuttisen saavuttaminen taitaa olla kovasti kiven alla. Hallitsimme peliä varsin hyvin pari erää, jonka jälkeen peli hajosi varsin palasiksi. Onneksi kaveri ei päässyt rinnalle, kiitos muun muassa maalivahti Peten! Niinpä Petrin ja Mäkisen Nikon entinen joukkue joutui lähtemään tyhjin käsiin kotiin.

Pakko sanoa, että vastustajan Riku Reunamäki on varsin kovan luokan pelimies. Tänään teho 5+2, eikä kaveri turhaan korjannut palkintopöytää. Huikea pelimies. Vaikea saada kuriin, kuten tänään nähtiin. Myöskin aika uskomattomalta kuulostaa hänen ketjukaverinsa Antti Itkosen 0+6 tehot. Kunnia pelimiehille.

Nyt akkuja lataamaan huomista varten. Huomenna nähdään viimeisen kerran hallilla runkosarjapelien osalta!

Alkulämpöfutikset vaihtui tänään alkulämpösählyihin. Joonas "Toke" Toikkanen varustautunut peleihin.