Oulussa part 2

Kommentoi

Oulun reissu loppusuoralla. Tänään tsekattiin Ols:n naisten peliä Erä III:sta vastaan. Mukava seurata millaista peliä naisilla on, pelinaiset kyllä erottuu tuossakin sarjassa massasta!

Oulun tytöt olivat parempia lukemin 11-5, mutta se ei tainnut Oululaisille riittää. He hankasivat syöttöreenejä pitkään pelin päättymisen jälkeenkin. Aika kovasti tehdään hommia Oulussa naisten puolella. Kova juttu!

Nyt kotimatkalla ja huomenna reenauksen pariin. Koulussa jakso vaihtuu ja onneksi maanantait ovat aika useasti vapaata, mikä helpottaa reenin sovittamista. Uuteen viikkoon ja ukot ja peli kuntoon. Katseet kahden viikon päähän!

Oulussa

Kommentoi

Oulussa viikonlopun vietossa. Ohjelmassa ollut salibandya katsomosta käsin, shoppailua, ruokailua ja hyvää seuraa. Huippua!

Salibandykatsomossa oli mukava olla pitkästä aikaa. Olssin ja Classicin kohtaamisesta ei kaikkein tiukin tullut, mutta silti huippua nähdä liigajoukkueiden tekemistä!

Toimisto

Kommentoi

Vähän toisenlainen toimisto kuin kentällä. Täällä syntyy niin Welhojen markkinointimateriaalia, kuin opiskelutöitä. Tällä hetkellä työn alla Welhojen kausijulkaisu, joka varmaan saadaan pian ulos myös painettuna versiona.

Tämä viikko on ollut vähän kevyempi joukkueen harjoituksista. Tehnyt varmasti hyvää niin henkisesti kuin fyysisestikin. Omatoimisesti on tullut reenailtua varsin hyvin, mutta nyt on aika ottaa vähän iisimmin. Illalla ohjelmassa joukkueen kanssa saunomista ja sen jälkeen lepoa loppuviikko. Viikonloppuna suuntana näillä näkymin Oulu ja Oulun salibandykatsomat. Mukavaa olla välillä kaukalon toisella puolella!


Juoksureeniä

6 kommenttia

Juoksutreeni meinaa jäädä tosi vähälle kauden aikana. On paljon lajitreenejä ja ylläpitävää punttia, mitta juoksuvetoja varsin vähän.

Siksipä lähdin 8:30 kohti Kuopio-Hallia haastamaan taas itseäni. Tyttökaverin innoittamana päätin juosta 2000m vetoja ja puhti riitti tänään kolmeen vetoon. Palautukset pidin reiluina 3-6min Ajat olivat 8:05, 8:00 ja 8:30. Viimeisessä alkoi jo mieli väsymään. Täysin tyytyväinen ei voi kuntoon olla, mutta siihen olen tyytyväinen, että tulokset eivät ole juurikaan huonontuneetkaan verrattuna niihin mitä juostiin kesällä.

Treenin jälkeen kuitenkin oli hyvä fiilis. Tällaista juoksua ei lajitreeneissä saa. Matkat mitä juostaan on paljon lyhempiä ja hengähdystaukoja on melkein kokoajan. Myös juoksuasento on täysin eri. Lajitreeneissä mennään matalana, eikä lennokkaita askelia juurikaan tule. Myös tämän vuoksi lennokas askel on vähän hukassa.

Fiilis siis hyvä ja reenin jälkeen rahkaa, banaania ja jogurttia naamariin. Kroppa vaan värisee hyvän olon tunnetta kun hieman koetteli itseään. Pian kohti koulua painamaan kouluhommia!

9-5

Kommentoi

Voittokantaan palaaminen tuntuu tosi hyvälle! Welhot olivat Lasbia parempia kotonaan lukemin 9-5.

Tekee ihmeitä mielelle. Edes fyysinen mattotalkoo pelin jälkeen ei tuntunut missään.

Nyt onkin aika pistää sitten pelimiehet kuntoon ja ladata akkuja. Kaksi vapaata viikonloppua tulee tarpeeseen. Myös pelitön jakso antaa mahdollisuuden treenata hieman paremmin fysiikkapuolta.

Huomenna syysloman jälkeen koulun penkkiin ja tarkoitus olisi hieman palauttavaa reeniä saada tehtyä. Töitä on vaan vielä tehtävä rutkasti pelihommissa. Sarja on pitkä ja tasainen. Peli on saatava paremmalle mallille!

6-10

2 kommenttia


Häviäminen ärsyttää. Sen kanssa täytyy vaan elää ja tehdä asiat vaan paremmin! Kurssi on saatava kääntymään!

Nyt varmaan moni huomannut, että Welhojen peli ollut suossa tarpomista sekä tuttu käsikirjoitus on ollut jo useassa viime pelissä. Jotain on keksittävä.

Palautuminen pyritty hoitamaan mahdollisimman hyvin, sillä huomenna mennään taas. Pelin jälkeen hyvät loppuverryttelyt, sekä sen jälkeen kylmä/lämpöhoidot Niiralan uimahallilla. Nyt maha täytetty ruoalla, jonka pääsi heti syömään! Kiitos Maria!

Nyt ajatuksia muualle, ettei mene märehtimiseksi, vaikka tappio lyö miestä ja kovasti.

Ennakot: ÅIF & LASB

4 kommenttia

Viimeistä tuplapeliviikonloppua putkeen viedään. Kuopio-Hallissa tarjolla taas viihdettä koko rahan edestä. Tässä ennakointia viikonlopun peleistä:

ÅIF
Sipoon salibandy-ylpeys ÅIF on aloittanut kauden varsin pirteästi. Plakkarissa 2 voittoa, 1 tappio ja 1 tasapeli. Blackbirds onnistui kukistamaan ÅIF:n, ja Steelerssin kanssa tuli tasapeli. Joukkue koki muutaman kovan menetyksen tälle kaudelle, jonka vuoksi mielestäni heidän peli lähtenyt varsin hyvin liikkeelle.

Åif:n pelityyli on aiemmin perustunut matalaan karvaukseen ja kovaan pallonhallintaan. Taitavasta joukkueesta löytyy käsiä nättiin peliin, mutta joukkue on myös varsin vahva kaksinkamppailussa, sillä kokeneita ratsuja löytyy yllin kyllin.

ÅIF:stä kannattaa seurata Atte Huovista, joka on aloittanut kauden tehokkaasti. Neljään otteluun pelimies on iskenyt kunnioitettavat 8+3 tehot. Myös salibandykenttien yksi puhutuimmista persoonista Tuomas Savukoski täytyy mainita. Viime kohtaamisessa "Safu" meinasi päästä ihon alle, saa nähdä kuinka nyt käy?

LASB
Sarjanuosija LASB onkin aivan uusi tuttavuus. Kolmen pelatun ottelun jälkeen LASBilla on plakkarissa 1 voitto, 1 tasapeli ja 1 tappio. LASB onnistui voittamaan paikallisvastustajan Steelerssin, mutta taipui Åif:lle. Tasapeli taas tuli toista nousijajoukkuetta FBC Turkua vastaan.,

LASBin mielenkiintoisin pelimies on ehdottomasti useamman vuoden liigaa tahkonnut Heikki Hätönen, joka on tällä hetkellä joukkueen paras pistemies tehoin 2+6.

SB Welhot
Welhojen alkukausi lähtenyt käyntiin hieman yskähdellen. Rankan otteluohjelman vuoksi Welhoilla pelattuja otteluja jo 6, joista 3 voittoa, 2 tappiota ja 1 tasuri. Welhojen peli on tökkinyt, joten ylimielisyyteen ei ole varaa.

Tuplaviikonloput ovat olleet Welhoille todella ongelmallisia. En muista varmaksi, mutta muistelisin, että tuplavoittoa ei tuplaviikonlopuista ole tainnut koskaan tulla? Niinpä viikonlopun tavoitetta ei ole vaikea arvata.

Welhoista kannattaa seurata Stadi-Savo-sanakirjaa ahkerasti käyttävää Niko Mäkistä. Kammottavan laukauksen omaava pelimies on lämmennyt lämpenemistään, vaikka ilmat kylmenevätkin. Myös seurattavien listaan kannattaa merkitä Aku Taira, joka nakutellut jo mukavat 6+4 tehot. Taitava ja arvaamaton Taira alkaa myös lämpenemään!

Kuopio-Hallissa nähdään!

Lepopäivä

4 kommenttia

Nämä ovat olleet harvassa.

Tänään lepopäivä harjoituksista. Viimeksi tuli pidettyä lepopäivä reilu 3 viikkoa sitten, eli eiköhän se ollut jo ihan ansaittu ja paikallaan. Tietenkin tässä ottelurumbassa on ollut kevyitä päiviä, mutta niiden ohjemana on ollut yleensä palauttava/huoltava harjoitus.

Tänään ei siis harjoiteltu. Tänään siivottiin, tehtiin Welhoille mainosmatskua ja talkoiltiin. Joka nurkasta tätä salibandykamaa kyllä löytyy, kuten kuvasta näkyy.

Huomenna reenin makuun taas. Aamupäivästä voisi tehdä kevyen reenin, että kroppa herää ja illalla on hereillä lajiharjoituksessa. Viikonlopun tuplapeleihin valmistautuminen voi siis alkaa!

5-5 ja.

Kommentoi

Yksi piste ei kyllä mahaa täytä, mutta on se enemmän kuin nolla.

Tärkeintä, että saatiin kolmen viime pelin aikana olleet ikävät hetket nollattua ja tekeminen miehekkäämmälle tasolla. Mutta kuten sanoin, tämä ei vielä tyydytä vaan nälkä on suurempi.

Oma peli ei aivan luistanut, mutta rankka jakso ollut takana. Mahtava tiimi kyllä syttyi pelaamaan ja siinä mielessä täytyy olla tyytyväinenkin joukkueena yhdestä pisteestä. Kausi on vielä pitkä!

Nyt matkustettu Nilsiään palautumaan ja lomailemaan pariksi päivää. Tekee hyvää olla kotona perheen luona välillä. Akut latautumaan ja ensi viikonloppuna taas mennään!

9-11

Kommentoi

Hävettää.

Huomenna uutta matoa koukkuun.

Ennakot: PSS & Salba

Kommentoi

Welhojen fyysinen kotiotteluputki sen kuin jatkuu. Tulevana viikonloppuna Welhot jatkavat otteitaan tuplaviikonlopun kanssa Kuopio-Hallilla PSS:ää ja Salbaa vastaan. Tässä ennakointia viikonlopun otteluista:

PSS
Porvoossa tapahtui suuria muutoksia viime kaudesta. Joukkue hajosi lähes kokonaan päävalmentajan Jukka Ruotsalaisen lähdettyä Porvoosta. Esitykset ovatkin olleet heikot, ja joukkue ei ole onnistunut saalistamaan vielä yhtään voittoa kolmesta pelatusta ottelusta. Toisaalta tästä on turha vetää isoja johtopäätöksiä, sillä PSS:n kohtaamat joukkueet ovat kaikki sarjan kärkipäähän veikkailtuja joukkueita: Salba, SB Vaasa ja Blue Fox.

PSS:n joukkueesta kannattaa seurata Kevin Nylundia, joka on tilastojen mukaan aloittanut kauden vakuuttavasti. Myös Oliver Järvinen ja Rein Kivi on seuraamisen arvoisia. Järvinen on nuori, pehmeät kädet omaava taituri, kun Rein Kivi on yksi Viron menestyneimpiä salibandyn pelaajia, jolla liigakokemusta Erästä ja SSV:stä.

SalBa
Salba on veikattu yhdestä sarjan kärkiporukoista. Raumassa on pelimiehiä saatu kuntoon viime vuosta, ja heillä on todella konkarimainen ja kova nippu kasassa. Yksinkertainen ja tehokas pelitapa höystettynä kivenkovalla puolustuksella on Salban ase. Ottelut ovatkin lähteneet todella hyvin käyntiin, sillä Salba on toistaiseksi sarjan ainoa joukkue, joka ei ole vielä ottanut tappiota tililleen. Salba on voittanut alkukaudella kaksi ottelua, PSS:n sekä Wirmon.

Salbasta kannattaa seurata Jani Lehtoniemeä, joka paukutellut kahteen peliin reilun 2p/peli keskiarvolla.

SB Welhot
Viime viikonloppuna Welhot ottivat ensimmäiset tappion sarakkeeseensa, joka on tuonut positiivista kiukkua tekemiseen. Tappio herätteli joukkuetta taas keskittymään olennaiseen: pelien voittamiseen. Onneksi uudet pelit ja mahdollisuudet tähän tulevat nopeasti jo huomenna. Hieman ketjukoostumuksia pyöritelty uuteen uskoon pienten poissaolojen vuoksi, mikä voi tuoda uutta puhtia hommaan.

Welhoilta kannattaa seurata Matti Turusta, joka pääsee pelaamaan lauantaina viime kauden seuraansa vastaan. Turunen on vanha tuttavuus itselleni jo junioriajoista, jolloin pelasimme SB Savon junioreissa samassa joukkueessa. Matti on kahteensuuntaan hyvin pelaava sentteri varustettuna raudanlujalla fysiikalla. Matin lisäksi kannattaa seurata myös toista nilsiäläislähtöistä pelimiestä Juha Airaksista. "Airi" sai maalitilin auki viime viikonloppuna, joten saa nähdä aletaanko näkemään samanlaista pistetehtailua, mitä viime kaudella SB Welhot Nilsiän paidassa nähtiin.

Viikonloppuna myös Kuopio-Hallissa lentopalloa tarjolla. Katso täältä lisää!

Tule paikalle!

8-9

Kommentoi

Tappio harmittaa. FCB Turku oli parempi lukemin 8-9. Koskaan ei opi häviämään.

Harmittaa, että itse hölmöillään aivan liikaa ja tehdään ottelut todella vaikeiksi itselle! Eilisestä ei vielä mennyt oppi perillä. Hävityistä pisteistä luulisi jo menevän.

Nyt vaan uutta sivua käännetään ja katseet kohti ensi viikonloppua. Nyt ei auta jäädä märehtimään, ei voittoja eikä tappioita. Ainut asia mikä ratkaisee on seuraava ottelu, seuraava vaihto ja seuraava tilanne. Tietenkin niitä ennen palauttelu ja kropan huolto, lukematon toistojen määrä reeneissä ja viisikkoreenaus äijien kanssa. Tässä ottelurumbassa ei mököttämisestä ole hyötyä, päätä pystyyn ja otetaan opiksi!

6-5

2 kommenttia

Vaikean kautta voittoon, mutta pääasia että voittoon! Viimeisessä erässä mentiin Wirmon ohi ja lopputulos oli 6-5 voitto.

Tehtiin peli itsellemme todella vaikeaksi turhien jäähyjen ja turhautumisten kautta. Kuitenkin miehekkäästi noustiin itsemme kaivamasta kuopasta, mikä kertoo joukkueen vahvuudesta. Nämä pelit herättelee ja antaa sopivan näpäytyksen. Tästä on otettava opiksi!

Kuitenkin nyt on massu syöty täyteen ja katseet suunnattu huomiselle. Huomenna taas mennään niin täytyy huolehtia, että saa maksimaalisen palautumisen, ja että huomenna on valmis.

Makkeeta

Kommentoi

Arvontoihin kannattaa osallistua! Lähikaupassani Eväskulmassa oli arvonta, jossa oli palkintona repullinen Fazerin makeisia ja tuotteita.

Tällä kertaa kävi näin! Huippua!

Ennakko: SBS Wirmo & FBC Turku

Kommentoi

Tuplaviikonloppu tulossa Welhoille. Nyt pelejä riittää kuopiolaisyleisölle, kun Welhot pelaavat kolme tuplaviikonloppua peräkkäin lähtien ensiviikonlopusta. Tässä hieman ennakointia, mitä viikonloppuna luvassa:

SBS Wirmo
Nousijajoukkue SBS Wirmo on pirteä tekemisen meininkiä täynnä oleva porukka. Alkukausi Wirmon osalta lähtenyt yllättävän hyvin, sillä he saivat yllätyspisteet Steelerssiltä ja kaatuivat Blackbirdsille vasta jatkoajalla. Salba vei pidemmän korren Wirmosta lukemin 7-2.

Muutoin joukkue todella tuntematon itselle. Alkukauden tilastojen perusteella kovassa iskussa olisi Juho Lehtonen ja Antti Vuorinen.

FBC Turku
Toinen joukkue, joka itselle varsin tuntematon. Wirmon tavoin nousijajoukkue, joka ulospäin näyttänyt pirteää tekemistä. Alkukausi ei aivan huonosti lähtenyt heiltäkään, kun taipuivat Steelerssille vasta jatkoajalla.

Turusta kannattaa seurata Aku Kuikkaa ja Juho Simoliniä, joilla ainakin pisteitä kertynyt ensimmäisen pelin perusteella. Myös Sami Tuominen napsinu K-Rautapörssissä arvostusta.

SB Welhot
Valmistautuminen viikonloppuun sujunut varsin hyvin. Duunia tehty kovasti ja monta iltaa hallilla vietetty. Welhoilla viime kaudella haasteita tuotti tuplaviikonloput, jolloin toisessa pelissä ei oikeanlaista taisteluilmettä tahtonut millään löytyvän. Joko kesällä juostu tarpeeksi, että sunnuntainakin tossu liikkuu?

Welhoilta kannattaa seurata flunssa-aaltojen jälkeen kokoonpanoon palaavaa Johannes Laakkosta. Myös pakkipari Tuononen-Koskinen ollut hyvällä ja ennenkaikkea tehokkaalla pelipäällä.

Viime viikonlopun ottelu oli hieman pettymys katsojamäärässä, toivottavasti yleisö löytää tiensä Kuopio-Hallille!

Videopalaveria

Kommentoi

Videopalaverit on meillä jokaviikkoista arkea. Tänäänkin ennen lajitreenejä kokoonnuttiin yhdessä tsekkaamaan, mitä sitä tulikaan tehtyä oikein ja mitä väärin viime viikonlopun pelissä. Huippua kyllä, että oikeasti paneudutaan pelin kehitykseen. Tykkään!