Welhot leirillä

2 kommenttia

Kesän leiri nro 2 parhaillaan menossa Tahkolla. Aamupäivän töiden jälkeen otin suunnaksi Tahkovuoren, jossa Welhojen edustusjoukkue leireilee ja pistää pelikuvioita kuntoon. Aamutreeni jäi työpäivän vuoksi välistä, mutta illalla toisessa lajitreenissä jo mukana.

Aivan koko joukkue ei ole vielä muotoutunut, mutta pikkuhiljaa porukka kasassa. Hyvä, että tässä vaiheessa kautta jo reenataan. Toivottavasti ollaan kauden alussa hereillä.

Huomenna ohjelmassa vielä yksi lajiharjoitus, jossa 5vs5 pelaaminen pääosassa. Pelaaminen kyllä sytyttää, varsinkin kun ei ole aivan niin hyvin pystynyt harjoittelemaan kuin olisi halunnut. Tästä täytyy pyrkiä parantamaan, eikä antaa töiden olla tekosyynä.

Lapojen suoristus

6 kommenttia

Itse en enää käyristä lapoja, vaan minä suoristan niitä. Orcissa on tehdaskäyristys aika pyöreähkö, niinpä tykkään pistää siihen hieman suoruutta sekä rysty, että kämmen puolelle. Muutoin Orc-lapa on mielestäni tällä hetkellä Fat Pipen lavoista paras sen keveyden sekä tuntuman vuoksi.

Kuumennuksen teen vesikattilan avulla, jotten sulattaisi lapaa vahingossa pelkällä hellan levyllä. Jalka toimii suoristuksessa hyvin ja vesi jäähdyttää lavan nopeasti haluttuun muotoon.

Tavoite on mahdollisimman suora lapa, mikä ei täysin onnistunut. Käytössä lapa kuitenkin muokkautuu. Alla olevista kuvista voi nähdä suorennusoperaation, sekä vertailua tehdaskäyrän ja suorennetun välillä. Nyt pitäisi olla mailat viikonlopulle pikkuhiljaa kunnossa!

Fat Pipe Beat 27

Kommentoi

Odotettu uutuus löytyy vihdoin kauppojen hyllyiltä. Kuopion Sportiaan oli tullut jo Fat Pipen uusi mallisto, joka sisälsi myös heidän uutuusmailansa Beat 27:n.

Maila on sinänsi uudenlainen salibandyrintamalla, sillä varren muoto ei olekaan enää pyöreä tai ovaali, vaan kyseessä on kiekkomailoista tuttu suorakaiteen muotoinen otepinta. Maila tuntui käteen varsin hyvältä. Otepinta ei ollut liian paksu, eikä kulmikkuuskaan paistanut gripin takaa liikaa. Lapaliitos on mailassa myös mennyt uusiksi varren muodon takia.

Mahtava puoli mailassa on se, että enää ei tarvitse kikkailla ovaalinauhojen kanssa vaan varren muoto käy suoraa  käsiin. Myös lapakulmaa ei tarvitse arpoa, kun lapa ei mene varteen kuin tietyssä kulmassa. Toistaiseksi mailaa saa vain Jai-alai-lavalla, mikä kyllä tuntui varsin hyvältä kiekkomaisen varren kanssa.

Kokonaisuudessaan erittäin kelvollisen oloinen maila. Testisetin saapuessa joukkueellemme testiin täytyy testata mailaa ehdottomasti lisää!

Edit. Itseasiassa lattamallinen maila ei olekaan aivan uudenlainen salibandyrintamalla, sillä Exelillä ja Prostickillä on aikoinaan vastaavanlaisia ollut. Kiitti @Sihlmania korjauksesta!

Sorvin ääreen

Kommentoi

Palattu joukkueen kanssa reeneihin ja hyvälle maistuu. Äijiä on mukava nähdä pienen tauon jälkeen, sekä on mahtavaa päästä haastamaan taas itseään. Haastetta elämään on tuottanut jo aiemmin paljon blogissa käsitelty aihe: duunin ja reenin yhdistäminen.

Lajin helppous ja vaikeus on kiehtonut jälleen. Katusählytatsilla kun palaa Kuopiohallin matolle, on kulttuurishokki taattu. Toisaalta sisällä on helpompi hallita palloa, mutta kesätatsi näkyy vielä pahasti. Toisaalta täytyy ymmärtää, että on vasta heinäkuu ja duunia vielä tehdään ennen kuin tosipelit alkavat.

Blogin päivittelyn aika on myös ollut kortilla, mutta visioita ensikaudelle kyllä on suunnitteilla. Toivotaan, että jotain huikeaa saadaan aikaiseksi.

Rillausta

Kommentoi


Viimeinen lomaviikonloppu harjoituksista alkaa olla lopuillaan. Huomenna alkaa joukkueen kanssa yhteiset harjoitukset ja katse aletaan kääntämään pikkuhiljaa parin kuukauden päähän, jolloin kausi alkaa.

Viikonloppu meni hyvässä seurassa Joensuun takana eräällä erämökillä, jossa vietimme aikaa vanhojen pelikavereiden kanssa SB Savon ajoilta. Mukava oli nähdä äijiä. Nauroa riitti ja muistoja oli kiva verestää! 

Duuni jatkuu samaan tapaan kuin tähän astikin kesätöiden osalta. Harjoitus- ja reenipelilistat on toimitettu työnantajalle hyvissä ajoin. Toivottavasti työn ja harjoittelun yhdistäminen onnistuisi mahdollisimman hyvin. Kiva kyllä palata reenaamaan. Edessä on tärkeä reenijakso!

Hiljaista blogissa

Kommentoi

Kyllä, blogissa on ollut hiljaista näin kesän kiireissä. Duunia ollaan painettu kovasti ja reenattu siinä sivussa sen mitä ehditty. Reenit ovat lähinnä olleet maksimivoimapuntteja tai katusählyjä. Puntti on kyllä maistunut, sillä ehtii palautua hyvin kun harjoitusmäärät pienemmät.

Myös lukemisharrastus on otettu mukaan kuvioihin. Aloitin Steve Jobsin elämänkerran lukemisen lähinnä opiskeluiden vuoksi. Myös jos tulevaisuudessa aikaa, niin olisi mielenkiintoista lukea urheilijoiden elämänkertoja.

Reilun viikon päästä palataan yhteisharjoituksiin, toivottavasti työkuviot saan sumplittua mahdollisimman hyvin käymään yhteen harjoittelun kanssa.

Pelikaverit

Kommentoi

Hetken tauon jälkeen ehti näkemään pekikavereita. Lomaa ja omatoimijaksoa kun mennään, ei pelikavereita tule nähtyä joka ilta kuten kaudella. Tänään kuitenkin oli mattotalkoot, jossa pääsi näkemään pelikavereita. On se yksi tämän pelaamisen parhaita puolia kyllä nämä pelikaverit!

Vapaata kun oli töistä, niin ehti reenata hieman. Aamulla ulkona Väinölänniemen urheilukentällä ja illasta Kotkankallion punttisalilla. Reeni kyllä maistuu hyvälle, varsinkin kun ei ole niin paljon päässyt liikkumaan.