Ennakko: SB Welhot-KLC

Kommentoi

SB Welhojen pelit jatkuvat. KLC Polvijärveltä tulee koittamaan Welhojen päivän kuntoa huomenna torstaina 1.12. Kuopiohallille klo 18.30. Tässä hieman joulukuun ensimmäisen pelin lähtökohtia otteluun:

-KLC:n pelit eivät ole kulkeneet alkukaudella.Tuloksena vain kaksi voittoa FBI:tä sekä Cremasterssia vastaan. Muutoin meno on ollut välillä todella kylmää.

-Polvijärveläisten parhaimmistoa tilastojen perusteella ovat olleet Hallikainen Mikko ja Vainikainen Toni. Åke Henri sen sijaan on joukkueen sisäisen jäähypörssin johtaja.

-SB Welhojen pelaajatilanne on hyvällä mallilla. Johannes "Jopi" Laakkonen palaa kokoonpanoon sairastelun jälkeen. Jopi esitti alkukaudella erittäin pirteitä otteita ja muutamat onnistumiset sytytti Jopin hetkittäin aivan huikealla tasolle. Myös viime pelissä parhaaksi pelaajaksi valittu Aleksi Viinikainen on ollut hyvässä iskussaan "kevään väri mailalla".

Welhojen ennakko

KLC:n ennakko

Tule paikalle katsomaan Kuopiohallille torstaina 1.12.2011 klo 18.30!

Piristystä tiistai-iltaan

Kommentoi
Pikkuveljeni näkemys minusta Welhojen paidassa. Täältä löytyy myös pikkuveljeni rangaistuslaukaus b-junioripelissä.

Takaisin arkeen..

Kommentoi
Hieman kuulumisia viikonlopulta kuvien muodossa. Nyt palattu treenailun pariin, ja pikkuhiljaa katseet kohti torstain kotiottelua.

Nilsiän joulumarkkinoilla näytösottelussa mukana.

Vanhoja lapoja lähdössä kirpputorille...

...kuin myös vanhoja mailojakin. Ihan hävettää kertyneitten mailojen määrä. 
Pihapelimailoja löydät Kuopion keskustan kirpputori City Pörssistä! Käy hakee oma maila pihapeleihin! 

Lepo viikonloppua odotellessa...

Kommentoi
Viikonlopusta on tulossa vähän kevyempi harjoitusten suhteen, kun joukkueella on yhteenmenoon 3 perättäistä vapaapäivää. Perjantaista sunnuntaihin pelkkää lepoa. Kuitenkin vielä huomenna on tarkoitus saada jokin harjoitus tehtyä, sekä mahdollisesti Nilsiässä jotain kevyttä ulkoilua kun sinne menossa viettämään perheen luo vapaata viikonloppua.

Eilinen peli päättyi meidän 3-9 vierasvoittoon, kuten monet jo lukeneet. Hieman nihkeää, varsinkin ylivoiman osalta, mutta saatiin käännettyä peli kotiin kuitenkin. Tässä linkkejä otteluraportteihin:

Iisalmen sanomien juttu pelistä, jossa mm. allekirjoittaneen kuva.

Welhojen sivujen juttu

FBI:n juttu

Ottelun pöytäkirja

Ennakko: FBI - SB WELHOT

Kommentoi
Welhot matkaavat keskiviikkoiltana Iisalmeen kohtaamaan Iisalmen salibandy ylpeyden FBI:n. Welhojen yskähdellen käyntiin lähtenyt kone on alkanu hyvin puksuttaa eteenpäin kohti kärkeä, kun taas Iisalmelaiset ovat ehkä hieman ennakoidusti keskikastin alapuolella sarjataulukossa. Yhden erittäin suuren pommin FBI kuitenkin puotti voitettuaan yhden sarjan kovimmista joukkueista, SB Welhot Nilsiän, ja näin ollen FBI:llä mahdollisuudet haastaa kuka vaan kotonaan. Tässä hieman pointteja keskiviikko illan kohtaamiseen.

Joukkueet kohtasivat viimeksi kauden alussa Suomen Cupin turnauksessa, jossa Welhot olivat parempia lukemin 7-0. Jännitystä peliin toi FBI:n tekemä Jukka Pellisen mailan mittautus ja Pellisen saama punainen kortti ottelussa. Valitettavasti pitkäaikaispotilas J. Pellinen ei vielä ole Welhojen kokoonpanossa, ja näin ollen vastaavaa tapahtumaa tuskin tulossa keskiviikon peliin.

Huhujen mukaan Iisalmessa on kovassa buumissa viiksien kasvatus Movemberin vuoksi. Welhoilla nuorilla pojilla viiksien kasvu luultavasti jäänyt haituvien tasolle, mutta toivottavasti kotijoukkue tarjoaa muhkeata viiksiä katsojille.

FBI:llä vahvasti alkukauden on aloittanu Esko Seppälä, Jukka Kainulainen sekä Pauli Aaltokoski. Myös sähäkkä ihmiskuulamainen Pyry Maksimainen tulee varmaankin aiheuttamaan hämminkiä pelin tiimellyksessä.

Welhojen ykkösnyrkki on edellisten otteluiden tapaan ollut murhaavan tehokas Jarno Nikulaisen ja Pasi Purhosen johdolla. Myös katseita kannattaa kääntää hieman kokeneempaan pelimieheen, Asko Väänäseen. Asko palasi kokoonpanoon viime ottelussa, pienten loukkaantumisten jälkeen ja tuttuja kovia otteita tullaan varmasti näkemään Welhojen puolustuksessa.  Myös viimeottelussa poissaollut ja alkukaudesta hyvällä kiertolaukauksella näyttäviä maaleja iskenyt Joonas Toikkanen palaa viimeisten tietojen mukaan kokoonpanoon.

FBI:n ennakko

Keskiviikkona 23.11. klo 18.30 Iisalmen liikuntahalli FBI - SB Welhot!

Reenipäiväkirja haastattelee: Tuomo Rissanen

2 kommenttia
Tupe ja mikki - toimiva yhdistelmä!

Nilsiän kaikkien kaveri, entinen SB Savon juniori ja nykyinen Welhojen salibandykuuluttaja Tuomo Rissanen Reenipäiväkirja80:n haastattelussa.

Kuka olet, mistä tulet ja missä tekemisissä salibandyn kanssa?
- Olen siis Tupe Rissanen, 21 vuotias ikuinen lapsi Nilsiän perukoilta. Pelasin itsekkin sählypalloa monia vuosia, mutta lopulta huomasin, että eniten minusta on kuitenkin hyötyä nilsiäläisellä salibandyilylle kuuluttamon puolella.


Nilsiän Welhot aloittivat kauden varsin vahvasti. Millä mielin olet seuraillut heidän otteitaan? Ketä pelaajia nostaisit joukkueesta esille?
-No onhan se kiva nähdä, että oman kylän pojat pelaa noinkin hienosti. Koko joukkue on pelannut tosi hienoa ja ennen kaikkea vapautunutta peliä. Eritoten itse olen tykästynyt nuoren Roni Väänäsen peliin. Kaverissa on valtavasti potentiaalia ja vain taivas on rajana! Toivottavasti Ronista kasvaa lähivuosina Welhojen puolustuksen tukipilari. Tietenkin vanha kunnon Juha Turunen on taas tehtaillut mielettömät tehopisteet ja osoittanut sen, että pelisilmällä pääsee pitkälle. Kolmanneksi nostaisin esille maalivahtitilanteen; Miettisen Jomppe on taas ollut näkemissäni peleissä huikaiseva, Tuonosen Roni kehittyy kovaa vauhtia huippuluokan maalivahdiksi ja Toivasen Miika, kunhan vain saa paikkansa taas kuntoon, tulee ottamaan vedon kuin vedon kiinni!!


Mitä haasteita on salibandykuuluttajalla? Malttaako toimitsijat pysyä puolueettomina tiukoissa peleissä?
- No ei malta! Aina tekee mieli huutaa kentälle ohjeita ja kannustaa! Salaa aina välillä sitä tuulettaakin maaleja ja jonkun kommentin heittää kentälle. Taisihan se tuomarikin kerran mainita minulle, että eipäs huudella kentälle. Jännä, että miten sitä näkee pelin aina paremmin kuuluttajanpöydän takaa kuin tuomarit kentällä. Kuitenkin kovin haaste minulle kuuluttajana on se, että kuinka saada asia esitettyä asiallisesti ilman mitään kikkailuita. Aina tekisi mieli verbaalisesti taituroida, mutta kun pitää olla puolueeton ja asiallinen. Kuuluttaminen ei kuitenkaa saa koskaan olla pääasia, vaan sen tehtävänä on palvella yleisöä.


Ennen kauden alkua huhuiltiin Tuomo Rissasen palaamista salibandykaukaloihin? Mikä on nyt tilanne ja nähdäänkö "Nilsiän JP Lehtonen" tosi peleissä vielä jokupäivä?
- Lähdetäänpäs erittelemään kysymystä: Maailmassa ei ole kuin yksi JP Lehtonen, eikä toista niin maagista sankaria tulekkaan. Minulle on suuri kunnia, että minua kutsutaan Nilsiän JP:ksi. Ainut vaan, että nimitys taitaa johtua pikemminkin entisestä hiusmallista kuin jumalaisesta pallotaituruudesta.

Ja mitä come backiin tulee, koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, mutta tällä hetkellä se vaikutta hieman epätodennäköiseltä mihinkään tosipeleihin. Mutta sanotaan näin, että tollanen 40 vuotta, niin taas maaginen pakkipari Tuomo Rissanen- Jani Happonen tulee dominoimaan veteraanisarjoja, kuten vanhoina hyvinä aikoina! Ja tämä on lupaus, vai mitä Toimitusjohtaja!


Salibandykuuluttajan terveiset katsojille?
- Tulukeehan kattomaan sählypelejä, ettei tartte yksin kuulutella ja sitten se, että antakaa Ollille anteeksi, ettei se osaa vielkää tehdä maaleja!


Kiitos Tuomo haastattelusta ja tsemppiä kuulutteluhommiin!

KYMMENENTUHANNEN KATSELUN RAJA RIKKI!

Kommentoi


Tänä aamuna odotti iloinen yllätys kun aukaisin blogin kävijätilastot. Kymmenentuhannen katselun raja oli mennyt rikki. Aloitin blogikirjoittelun 10.5.2011 ja nyt reilun 6kk:n jälkeen oli 10 000 täynnä. Keskiarvoltaan pitkälle toista tuhatta kuukaudessa. Myös oli mielenkiintoista huomata, että katselut eivät olleet pelkästään Suomesta, vaan katseluita löytyi myös Britanniasta, Saksasta, Venäjältä sekä Alankomaista muunmuassa.

Suuret kiitokset kaikille blogin lukijoille!

Leipomista

Kommentoi
 Torstai, vapaa ilta joukkueen harjoituksista ja aikaa jää vähän muullekin. Omatoimisten treenien jälkeen oli ohjelmassa vähän leipomista tyttökaverini kanssa. Lopputulos oli onnistuneita ruiskuoria ja vähemmän onnistunutta rahkapiirakkaa. Ehkä ensikerralla osaa paremmin!

 Leipuri hommissa.
 
Ruiskuoria

"Hieman" löysäksi jäänyt rahkapiirakka. Kannattaa ahnehtia rahkan määrän kanssa!?

Fiiliksiä Cremasters pelistä...

1 kommentti
Yön yli on nukuttu Cremasters pelin jälkeen ja tässä hieman omia henkilökohtaisia fiiliksiä pelistä ja tilanteesta:

-Pelihän päättyi 11-3 Welhojen voittoon. Cremasterssin otteluraportin ensimmäiset lauseet kertovat paljon pelistä: "Cremujen vaikeaksi ennustettu retki Kuopioon osoittautui vähintään hankalaksi. Vastustajalla oli liian paljon liian nopeita kavereita. Mailajako olisi tuottanut jännemmän pelin." Tossulla oltiin Cremasterssia paljon edellä. Kuitenkin vastustajan taktiikka oli melko puolustava, ja yrittivät iskeä vastaan. Vaikeammalla alulla peli olisi voinut olla meille vaikeampi.

-Pistetehtailu maistuu tällähetkelle meidän kavereille. Pasi "Mopsi" Purhonen pelasi mielettömän pelin pakin tontilta jälleen kerran. Helpottaa ketjun hyökkäyspeliä kovin jos puolustaja iskee itsestään 3 maalia. Myös kapteenimme Jarno "Jarppi" Nikulainen on ilmiliekeissä. 1+3 tehot ja nousu koko sarjan pistepörssin johtoon kertoo miehen kunnosta! Myös tyylikkäästi pelasi ensimmäisen 2divarimaalin tehnyt Kalle Mikkonen.

-Joukkueessa on tällähetkellä hyvä tekemisen meininki alun käynnistymisvaikeuksien jälkeen. Treeneissä tehty asiat hyvin, ja pieniä viimeaikojen flunssa-aaltoja lukuunottamatta osallistumisprosentti hyvä.

-Pelit jatkuvat A-junioreilla jo viikonloppuna, kun taas miehet pystyvät ottamaan vähän kevyemmän tai kovemman viikonlopun treenien suhteen riippuen väsymystilastaan. Miesten pelit jatkuvat ensi keskiviikkona viikkovieraspelillä Iisalmessa. Nilsiän Welhot kokivat Iisalmen reissun vaikeaksi häviämällä FBI:lle.

-Omat peliesitykset eivät ole olleet parissa viime ottelussa aivan sitä, mitä tahtoisin. Flunssa sekä uuden lavan vaihtaminen tuonot pientä epävarmuutta itseluottamukselle. Mies kuntoon, mailat kuntoon ja sitä kautta peli kuntoon!

Ennakko: SB Welhot - Cremasters

Kommentoi
SB Welhot saavat huomenna keskiviikkona vieraita Joensuun suunnalta, kun vanhoja liigapelaajia pursuava Cremasters saapuu Kuopiohallille. SB Welhot pääsevät palaamaan mattokentälle yhden parkettipelin jälkeen. Tässä pointteja huomisen peliin:

- Lähtötilanne sarjataulukossa peliin on seuraava. Welhot ovat toisella sijalla heti Nilsiän Welhojen jälkeen, kuitenkin samoista pisteistä löytyy muitakin joukkueita. Cremasters taas lähtee otteluun seitsemänneltä sijalta.

- Kauden alussa Welhot kohtasivat Cremasterssin Suomen Cupin turnauksessa. Siellä tulos oli 5-2 Welhoille. Kyseessä oli kuitenkin lyhyen peliajan peli, jossa Welhot saivat johtoasemassa juoksennella ja jäähdyttää peliä siten, että kaveri ei enää jaksanut nousta mukaan. Täysimittaisissa peleissä Cremasterssit voivat olla vanhoja kettuja.

- Cremasterssin joukkueesta kannattaa ehdottomasti seurata entistä liigapakkia Sami Matikaista, joka on erittäin sähäkkä ja pienikokoinen puolustaja. Äärimmäisen ärsyttävä kärkikarvaajille hitaalla pelityylillään. Myös Koivulan Anssi ja Salmelan sakari näyttää olevan kovia pistemiehiä.

SB Welhoista kuumana on tällähetkellä hyökkääjäksi nostettu Aleksi Viinikainen, joka nautiskeli viime ottelussa 4:llä maalilla. Myös kokonaisuudessaan Welhojen ykkösnyrkki kapteenin Jarno Nikulaisen johdolla on ollut tehokkaana. Yleisön kannattaa myös seurata Tero JA Korhosta, joka on säväytellyt taitojaan treeneissä, sekä Kalle Mikkosta, joka depytoi huomenna miesten joukkueessa.


SB Welhojen ennakko


Cremasterssin ennakko

Huomenna kaikki Kuopiohallille klo 18.30 SB Welhot - Cremasters!

Äänestyksen tulokset

Kommentoi
Blogitekstien toive äänestys on päättynyt. Äänestäjiä oli 53 henkilöä. Mukava kun lukijoita kiinnostaa vaikuttaa blogin sisältöön. Tässä tulokset:

Haastatteluja  27 (50%)
Kuvia ja videoita  26 (49%)
Otteluennakoita ja raportteja 23 (43%)
Yleisia blogimerkintöjä harjoittelustani 18 (33%)
Blogimerkintöjä muusta elämästäni 18 (33%)
Blogimerkintöjä joukkueen tapahtumista 16 (30%)
Otteita harjoituspäiväkirjastani  14 (26%)

Haastattelut, kuvat, videot sekä otteluraportit ja ennakot taitavat olla suisituimpia aiheita lukijoiden mielestä. Pyrin panostamaan tulevaisuudessa juuri näihin aiheisiin!

Arkistojen kätköistä: siivoilua

1 kommentti
Siivoilin kotonani Nilsiässä kaappeja, kaikenlaista sitä kertyy...

Lisenssikortteja vuosien varrelta.

Kohosen vierailukausi Suomessa ja Happee välierissä ja finaaleissa.

Esitteitä, gripin pätkiä ja mm. rovastikunnan turnauksen kunniakirjaa.

SB Savon miesten tilastot kaudelta 2003-2004. Listalta löytyy mm. Antti Kurosta, Leo Lyytistä, Juhani Tuomaista, Rein Kiveä.

SB Savon kausikorttej.

Kausikortti Nilsiän Apassien peleihin.

Lauantaipäivän linkit

Kommentoi
-Viktor Klintsten Innbandymagazinetin haastattelussa:

"Nu leder ni serien. Siktar ni på att vinna grundserien den här säsongen?
- Vi vill vinna alla matcher, så är det."



- Jari Turusen kuvat eilisestä E-KI - SB Welhot pelistä


Kotiin Nilsiään matka vie viikonlopuksi, ja pian tarkoitus lähteä katsastamaan SB Welhot Nilsiän kuntoa. Herättelikö FBI pelin tappio joukkuetta ja onko tänään uusi ilme kotikentällä?

Nannaa!

Kommentoi
Aleksi "Leksi" Viinikainen sai pudotettua apinan selästään. Illan nimi!

Mahtavaa äijät!

Ottelutilastoon

Ennakko: EKI - SB Welhot

Kommentoi
Welhot kohtaavat tänään paikallispelissä hyvin kauden aloittaneen Etelä-Kuopion Ilveksen. Pohjantien pomppuparketti tuo omat haasteensa peliin ja tässä kuumat aiheet illan peliin:


-Sarjataulukossa molemmat ovat samoissa pisteissä ja samoissa ottelumäärissä, joten ennakkoon asetelma on herkullinen.


-Pohjantien todella liukas ja hieman normaalia kenttää pienempi parketti alusta on ennenkaikkea mielenkiintoinen alusta pelata salibandya. Pallolla on usein oma elämä ja kenkä ei tahdo pitää suunnanmuutoksissa. Pelaajille vaikea alusta.


-Maalivahtien tilastoissa on huomattavia eroja. E-KIn maalivahtien torjuntaprosentit ovat huomattavasti huonommat verrattuna Welhojen:

E-KI:
TIUSANEN Veli-Pekka 58.14 %
AALTO Jussi 51.61 %

SB Welhot
IIVANAINEN Riku 80.00 %
LESCH Petri 70.97 %  

Tiedä sitten, miten paljon näihin tilastoihin voi luottaa, mutta kertooko myös jotain puolustuspelin tiiviydestä?

- Kuumat pelaajat: E-KIn kuumimpia pelaajia on ollut alkukaudesta odotetusti Perttu Kankkunen, Pekka Heikkinen ja Raine Pirinen. Kaikki taitavia ja näyttävää salibandya pelaavia pelaajia. Arvostan. Welhoilla taas on kovassa vireessä kapteeni Jarno Nikulainen, joka on tehnyt epäitsekkäät 3+10 tehot. Myös hurjassa vireessä on ollut puolustaja Pasi "Mopsi" Purhonen, joka on paukutellut pakin paikalta kunnioitettavat 10+1 tehot. Saa myös nähdä saiko hyökkääjäksi nostettu Aleksi Viinikainen pudotettua apinan selästä viimeottelun kylmänviileän rankkarimaalin ansiosta.

Tänään 11.11. Pohjantien koululla klo 19.00 E-KI-SB Welhot. Tule paikalle !

Äänestä mitä haluaisit lukea blogistani

Kommentoi


Sivujen oikeaan reunaan on lisätty äänestys, jossa voit itse vaikuttaa millaisia tekstejä tulen julkaisemaan blogissani. Voit äänestää useampaakin vaihtoehtoa. Mikäli sinulla on jotain muuta, mitä haluaisit lukea blogista, niin voit lisätä sen kommentteihin.

Nyt sankoin joukoin vaikuttamaan blogin sisältöön!

Flunssa

Kommentoi
Flunssa on urheilevalle nuorelle henkisesti rankkaa. Eilen lepopäivänä kurkussa alkoi tuntumaan pientä kipua, ja tänä aamuna kurkku tosiaan tiesi ilmoittaa, että nyt on levättävä. Usein kun itse sairastun flunssaan kyseessä on kurkkukipua ja nuhaa, mutta harvoin nousee kuumetta. En tiedä onko tämä hyvä vai huono asia. Monesti kurkkukipu ei häviä kovinkaan nopeasti, kun taas helposti kuumeilevat kaverit paranevat pian kuumeen laskettua.

Kuitenkin on henkisesti rankkaa olla kurkkukivussa, kun mieli tekisi liikkumaan ja täytettä iltoihin ei osaa keksiä niin helposti. Toivottavasti pian tervehdytään ja näin ollen pääsee pian treenien pariin!

Helppo tykätä

Kommentoi

Harjoittelua Kuopiohallilla

2 kommenttia


Tässä pari videota ja kuvaa reenailusta Kuopiohallilla viime viikonlopulta:


Koirankusetukset
Liikkuvuutta koirankusetusten muodossa.


Rinnallevetoa
Tässä video rinnallevedosta. Omassa tekniikassani käytän paljon hyväkseni reisiltä ponnistamista, joka auttaa vähän varsinkin suurempien painojen kanssa. Muuten en tiedä oikein onko tekniikkani miten oikea. Painot on kyllä kuitenkin noussut.


Futis höntsyä
Loppuverryttelynä vähän jalkapallon kanssa pomputtelua, yms. jalkojen koordinaatiota.


Säbä höntsyä
Yllä video höntsystä Kuopiohallin upouudella futisnurmella. Jo pitkään miettinyt kysymystä, olisiko aika siirtyä vielä pidempään mailaan?