Uutta ulkoasua

Kommentoi

Kuten huomaat, blogissa on hieman uutta ulkoasua. Täytyi vähän ottaa mukaan omaa kuvaakin sekä suunnitella paremmin paikkoja yhteistyökumppaneille ja tukijoille. Vieläkään en täysin tyytyväinen ulkoasuun ole, mutta ehkä tämä kelpaa tähän hetkeen.

Uusi koti!

Kommentoi
Muutto Kuopioon tehty viimeviikonloppuna. Tavarat rupeavat jotenkin olemaan jo paikallaan, muutama kuva uudesta kodista:



KSS on nyt SB Welhot

Kommentoi
Kuulumiset, sekä ajankohtaista:

- Kuopion Salibandyseura nimellä aiemmin kulkenut joukkue vaihtaa ensikaudeksi nimekseen SB Welhot. Joukkueemme pelasi viimeviikonloppuna harjoitusotteluita, joista jouduin jäämään flunssan takia pois. Harjoituspeleistä lisää seuran sivuilta.

- Savo/Karjalan alueen 2.divisioonan keskustelupalsta kiistapallo.net sivuilla alkaa pikkuhiljaa heräämään. Joukkueet alkavat ilmoittaa pelaajalistojaan ja siirtojaan. Mielenkiintoinen kausi luvassa tässä sarjassa. Osallistukaa keskusteluun, jos jotain sanottavaa asiaan. Mukava lukea spekulointeja tulevasta kaudesta sekä joukkueista, sillä sarja varsin tuntematon minulle.

- Koulun alku lähenee pelottavasti. 1.9 alkaisi opinnot Kuopion Muotoiluakatemiassa teollisen muotoilun linjalla. Pohjois-Savon Urheiluakatemiaan laitettu hakemukset ja toivottavasti menevät läpi. Auttaisi harjoittelua paljon, mikäli niitä saa yhdistettyä opiskelun kanssa luontevasti!

FLUNSSA!!!

Kommentoi
Mikään ei harmita niin paljon kun olla kipeänä! Kurkkukipu iski perjantaiaamuna tänä aamuna tuntui entistä kipeämmälle. Tietenkin, mikä parhainta ensimmäiset syksyn treenipelit jäi välistä. Joukkueemme KSS:n harjoitusottelut olisivat olleet Kajaanin Papasta, sekä Säyneisen Salpaa vastaan. Toivottavasti pojat saavat siellä hyvät reenipelit alle!

Tästäkin flunssasta ei pysty kuin syyttämään itseään. Hieman kun tarkkailee kahden viikon treenaamista, huomaa että viime viikko oli todella raskas ja viikonloppuna en malttanut levätä kunnolla. Tälläviikolla lajitreeneissä tuntui hieman väsymystä ja loppuviikkoa kohti väsymys vaan kasvoi. Näinpä sitten ilmeisesti oli herkempi sairastumaan ja flunssa pääsi iskemään.

Virheistä oppii. Täytyy oppia!


Makea loppu kesälle!

Kommentoi
Kuten kuvasta näkee, kesä sai makean lopun. Muut ajankohtaiset asiat:

-Vuokrasopimus kirjoitettu! Muutto Kuopioon edessä.

-Lajiharjoittelu hyvällä mallilla, mailojen kanssa vielä totuttelua.

-Pyrkiminen urheiluakatemiaan tiedossa, hakemus vetämään lähipäivinä...

Reenipäiväkirja haastattelee: Henry Kuosmanen

Kommentoi
Reenipäiväkirja80-blogissa julkaisen myös haastatteluja salibandyn parissa toimivilta tuttaviltani. Tässä haastatteluista ensimmäinen, viimekesän reenikaverini Henry Kuosmasen haastattelu Pohjola Cup-turnauksen jälkeen.


Nimi, syntymäaika: Henry Kuosmanen -93

Joukkue: Koovee A-SM

Miten kesän harjoittelu sujui? Onnistuiko itsenäinen harjoittelu Nilsiässä kun oma joukkue harjoitteli Tampereella?
- Kesän harjoittelu sujui mielestäni erittäin hyvin ja motivaatio pysyi hyvin yllä koko kesän ajan. Selkeää kehitystäkin on tullut, joten ei ole täysin turhaa työtä tehty.. Lisää mielekkyyttä treeneihin toi se, että ei tarvinnut yksin riehua lenkkipoluilla, sählyhallissa tai punttisalilla. Ainut negatiivinen asia kesän harjoittelussa oli, että pihapelien ja muiden höntsypelien lisäksi olisin toivonut enemmän kunnollisia lajitreenejä. En onneksi jäänyt pelillisestä jälkeen tampereella harjoitelleista, vaan pääsin hyvin peliin mukaan.

Viime viikonlopun 93-94-syntyneiden Pohjola Cup meni pisteiden valossa hyvin osaltasi, miten itse kommentoit turnausta, omaa peliäsi sekä mahdollisuutta päästä nuorten maajoukkueeseen?
- Turnaus meni kieltämättä melko hyvin, oli hyvät pelikaverit, onnistuin tekemään pisteitä ja muutenkin peli kulki mukavasti. Mutta katsotaan nyt riittääkö näytöt tästä eteenpäin.



 
Henry Kuosmanen oli mukana myös T:mi Maaliruisku Katusählyjoukkueessamme

Pelaat ensikaudella ensimmäistä vuotta Kooveen A-SM joukkueessa. Millainen porukka teillä on kasassa tulevalle kaudelle?
- Tällä hetkellä joukkueen taso näyttää erittäin hyvältä! Uskoisin, että olisi saumat päästä jopa mitalipeleihin.

Miten näet oman roolisi ensikaudella joukkueessasi? Tavoitteet?
- En odota vielä mitään suurta roolia, tavoitteena on vakiinnuttaa pelipaikka A-SM joukkueessa.

Vieläkö Henry "Heku" Kuosmanen nähdään joku päivä pelaamassa Savon alueella?

- En usko, että ihan lähivuosina eksyn savon alueelle, mutta eihän sitä koskaan voi varmaksi sanoa. Olisi kyllä erittäin mukavaa päästä pelaamaan taas vanhojen pelikavereiden kanssa!


Kiitos haastattelusta ja tsemppiä kovasti Hekulle sekä Kooveen A-junioreille tulevaan kauteen!

Takareiden kuntoutus

3 kommenttia
 Osteopaatti Tuomas Nyyssösen "hellässä" käsittelyssä

Sain vihdoin otettua itseäni niskasta kiinni jo kauan vaivanneen takareiden korjaamiseksi. Blogissani olen kertonut kipeästä takareidestä joka on kesän aikana hieman haitannut harjoittelua. Nyt päätin kävellä tuttavani ortopedisen osteopaatin, Tuomas Nyyssösen vastaanotolle selvittämään mikä takareittäni vaivasi.


Mistä kaikki alkoi?

Takareiteni vamma on peräisin viime huhtikuulta, kun kauden jälkeen sain jalkani harjoittelulla jumiin. Venytin jalkojani illalla, ja liian kovan venytyksen seurauksena takareittäni vihlaisi ja tunsin pienen naksahduksen takareidestäni. Seuraavina päivinä takareisi oli hieman kipeä, mutta ei haitannut sen erikoisemmin. Ensiapuna käytin kylmähoitoa, mutta vamma ei tuntunut kovin vakavalta sillä minkäänlaista mustelmaa tai suurta kipeyttä en havainnut.

Tästä myöhemmin takareisi tuntui ettei ollut täysin kunnossa, mutta ei haitannut kevyttä liikuntaa sen enempää. Silloin kyseessä oli peruskuntokausi ja muutenkaan ei tullut revittelyharjoituksia tehtyä, joten vaivan vakavuutta en oikein osannut huomata. Vasen, "rikkoutunut" jalka oli mennyt toista enemmän jumiin ja terävissa vedoissa tai kovassa juoksussa tuntui vihlontaa.

Takareiteen tullut pieni mustelma


Kuntoutukseen

Odottelin kesän aikana ja uskoin vaivan parantuvan itsekseen, mutta pitkään vaivannut vaiva ei tuntunut parantuvan täysin. Päätin vihdoin tehdä asialle jotain ja otin yhteyttä vanhaan hyvään joukkuekaveriini ja nykyiseen osteapaattiin, Tuomas Nyyssöseen. Hänellä on Kuopion uimahallilla yritys Kuopion Osteopatia, ja hän katsoi mikä takareittäni vaivasi.

Tuomas tunnusteli takareiden ja kyseli sattuneesta. Diagnoosi oli seuraavanlainen: ilmeisesti pieni revähdys/repeämä takareiden lihaksessa syvällä. Kipeän lihassäikeen kohdalle ihoon oli tullut pieni mustelma kesän aikana mikä voisi viitata siitä että vaiva on syvällä ja myöhemmin purkautunut iholle.

Jotta takareisi kuntoutuisi nopeammin se täytyi hieroa. Aluksi Tuomas hieroi vierekkäisen lihassäikeen, joka sattui juuri niin paljon mitä hän oli pelotellut. Sitten hieroi itse kipeämmän ja neuvoi ohjeita kuntoutukseen, harjoitteluun ja venyttelyyn.

Tuomas Nyyssösen "käden jälki"


Jatkotoimenpiteet

Sovimme Tuomaksen kanssa toisen käynnin, jossa hän hieroo molemmat jalat sekä katsoo tarvitseeko "vammautunut" jalka lisähoitoa. Nyt pari päivää hoidon jälkeen täytyy myöntää, että ei jalka ainakaan pahemmalta tunnu kuin ennen hoitoa. Täytyy jaksaa huoltaa ja venytellä paikkoja, jotta kauden alkaessa on tikissä!

Suuri kiitos Tuomakselle, mikäli takareisi tästä alkaa paranemaan. Hienoa, että asiat hoitui todella ammattimaisesti ja Tuomas pystyi antamaan selkeät ohjeet ja neuvot kuinka jatkossa tulisi kuntouttaa takareittä ja millaisia harjoituksia tulisi tehdä. Katsotaan miten jalan paraneminen etenee!

Katusähly Kuopio 2011

Kommentoi

Maaliruiskun tukkoiset otteet saivat jatkoa

Osallistuimme Kuopion Katusähly-turnaukseen T:mi Maaliruisku joukkueella. Runko joukkueessa oli samanlainen mitä oli meillä keväällä pelatussa Savon Sanomat-turnauksessa, mutta muutamia muutoksia poissaolojen takia jouduttiin tekemään.

Joukkueemme tukkoiset esitykset alkoivat heti ensimmäisessä pelissä SB Vehjettä vastaan. Kokenut katusähly porukka pyöritteli meidät lukemin 8-4 aamun ensimmäisessä ottelussa. Kahdessa seuraavassa ottelussa saimme vähän otteesta kiinni, mutta vastustaja joukkueetkaan eivät tarjonneet kovin kovaa vastusta. Niistä tuloksena kaksi voittoa.

Jatkopeleissä kävi kutsu jo laulukuoroon heti ensimmäisen pudotuspelin jälkeen kun joukkue nimeltä Huljuttelijat veivät voiton meistä lukemin 4-2. Koko turnauksen voittoon meni, ehkä hieman yllättäenkin joukkue nimeltä Sympaattiset Pensaat.


Haastava laji

Turnauksessa tuli huomattua taas miten vaativa ja vaikea laji katusähly on verrattuna salibandyyn. Kova asfaltti alusta käyttäytyy jalan sekä pallon alla aivan erilailla kuin parketti tai matto. Pallo pomppii paljon alustalla sekä kaivonkannet ja muut kentän epätasaisuuden tuovat omaa lisäänsä peliin. Myös päivän aikana nähty vesisade teki alustasta pelottavan liukkaan. Ilmeisesti kuitenkin säilyttiin loukkaantumisilta!


Kuitenkin äärettömän mukavaanahan touhu oli. Pelit tuntuivat liian lyhyiltä ja olisi ollut mukava päästä pidemmällekin peleissä taistelemaan kärkisijoista. Ehkäpä ensivuonna!

Loppukesän kuulumisia

Kommentoi
Kesän fiilistelyä pääkaupungissa

Kesä alkaa lähestymään loppuaan ja kauden alku lähenee. Tässä kuulumiset:

Harjoittelu
Loppukesän harjoittelu ei ole ollut niin loistavaa, mitä aiemmin kesällä sain vedettyä. Treenikaverin puuttuminen, työt ja kämpän etsimishässäkät ovat vaikeuttaneet treenaamista jo pelkästään ajankäytöllisesti. Kuitenkin kesän harjoittelusta voi olla ihan tyytyväinen ja täytyy koittaa saada hyvä harjoittelurytmi kuntoon kunhan saa tässä kämppä ja muut hässäkät selvitettyä.

Lajiharjoittelu
Lajiharjoitukset joukkueen kanssa pyörähtivät käyntiin eilen, kun olin mukana tulevan kauden joukkueeni KSS:n eli Kuopion Salibandyseuran edustusjoukkueen lajiharjoituksissa. Pitkän tauon jälkeen joukkueharjoitukset maistuivat tosi hyvälle! Tuntuma ja kunto hieman hukassa vielä, varsinkin kun harjoitukset olivat Kuopiossa Pohjantien koulun pomppuparketilla. Myös tuntuma Fatpipen kanssa parketilla oli hieman hukassa. Kuitenkin jäi hyvä fiilis, ja pelaaminen tuntui tosi kivalta! Tämän takia tätä hommaa tehdään!

Kummisopparit
Tällä tasolla pelatessa joukkue ei pysty täysin kattamaan kuluja. Pelaamiseen menevien kulujen minimoimiseksi olisi tarkoitus löytää kummiyritys tukemaan omaa pelaamistani. Olen alkanut pikkuhiljaa miettimään yrityksiä joihin kannattaisi lähestyä asian tiimoilta. Kuitenkin opiskelijan tulot eivät ole kovin suuret ja näin ollen tarvitsisin tukea pelaamiseen. Myös oma blogini voisi toimia paikkana mainostaa kummiyritystä, mikäli tällaisen saan hommattua. Tästä asiasta mahdollisesti tulossa lisää kirjoituksia blogiin.

Pohjois-Savon urheiluakatemia
Tarkoitukseni olisi hakea Pohjois-Savon urheiluakatemiaan, joka ilmeisesti mahdollistaisi harjoittelun paremmin opiskelun yhteydessä. Mahdollisesti aamuharjoittelun? En ole ollut yhteydessä muihin salibandynpelaajiin jotka olisivat ko. urheiluakatemiassa, mutta saa nähdä miten valitsijat suhtautuvat siihen, että sarjataso on vain 2. divisioona. Onko kellään tietoa? Vaatimukset urheiluakatemiaan nettisivujen mukaan ovat seuraavanlaiset:

"Valinnan edellytyksenä on pyrkimys lajin kansalliselle/kansainväliselle huipulle ja alla mainittujen urheiluvaatimusten täyttyminen.

-Urheilija tähtää lajinsa kansalliselle tai kansainväliselle huipulle

-Urheilija on omassa ikäluokassaa kansallista kärkitasoa (SM-tasoa, maajoukkuevalmennettava tai lajiliittonsa erityisesti suosittelema). Valinnassa voidaan hyödyntää lajiliiton antamaa pisteytystä tai suorittaa haastattelu.

-Opiskelunsa jo päättäneillä tai vastaavilla huippu-urheilijoilla on myös mahdollisuus hakea urheiluakatemiaan"

Katusähly Kuopio
Savon Sanomat-turnauksessakin esiintynyt Tmi Maaliruisku joukkueemme on mukana Katusählytapahtumassa Kuopiossa huomenna lauantaina 6.8.2011. Tule mukaan katsomaan Kuopion satamaan otteitamme! Toivottavasti tulee kiva ilma, vaikka sadetta on luvattukin.


Blogia en ole viimeaikoina kovin aktiivisesti joutanut päivittämään, mutta kunhan tässä kausi lähenee niin pyrin kertomaan kuulumisia vilkkaammin. Kuitenkin kauden alla/aikana on paljon enemmän kirjoitettavaakin. Pysy kuulolla!