Reeniaikojen vertailua 3: höntsyjen määrä sekä lajin kokonaismäärä

Kommentoi
Harjoituspäiväkirjasta hyötyä ja motivaatiota harjoitteluun

Höntsymäärät pysyneet lähes samoissa

Kolmannessa reeniaikoja koskevassa vertailussa käsittelen höntsyjen määrää, sekä kokonaismäärää joka mitä vietetään mailan ja pallon kanssa. Kyseessä edelleen pelikauden aikana tapahtuneet harjoitukset. Alla tilasto höntsäilyistä, jotka tarkoittaa pääasiassa mailan ja pallon kanssa kikkailua, laukauksia ja tekniikan treenausta. Tähän ei liity pelailua.

- 06-07 SB Savo A-junioreiden SM = 1h 30min/vko
- 07-08 SB Savo Miesten Ykkösdivari = 1h 25min/vko
- 08-09 SB Savo Miesten Ykkösdivari = 1h 4min/vko
- 09-10 Koovee A-junioreiden SM = 1h 30min/vko
- 10-11 Koovee Miesten Salibandyliiga ja A-junioreiden SM = 1h 25min/vko

 Höntsymäärät ovat pysyneet aika samoina riippumatta kaudesta. Ainoastaan viimeisimpänä Ykkösdivarikautena määrä on muita selvästi pienempi. Kuitenkin määrät ovat aika pienet, ja varmasti olisi tulevaisuudessa mahdollista kasvaa suuremmiksi.



Kokonaisajassa eroja

Mailan ja pallon kanssa vietetyn ajan kokonaisajassa löytyy pieniä eroja. Tähän on laskettu yhteen siis lajiharjoitukset, pikkupelit sekä höntsyt. Alla tilastot:

- 06-07 SB Savo A-junioreiden SM = 6h 20min/vko
- 07-08 SB Savo Miesten Ykkösdivari = 6h 10min/vko
- 08-09 SB Savo Miesten Ykkösdivari = 5h 50min/vko
- 09-10 Koovee A-junioreiden SM = 4h 30min/vko
- 10-11 Koovee Miesten Salibandyliiga ja A-junioreiden SM = 5h 34min/vko

Kokonaisaika on mielestäni varsin pieni, varsinkin Kooveen A-juniorikaudella keskimäärin vain 4h 30min mailan ja pallon kanssa vietettyä aikaa. Tällä kaudella huomaa, ettei niin paljon tullut pelailtua ylimääräisiä pikkupelejä sekä lajitreenien määrä on ollut pienempä verrattuna muihin kausiin.



Mihin kiinnittää huomiota tulevaisuudessa?

Tilastoista näkee hyvin mihin asioihin tulisi tulevaisuudessa kiinnittää huomiota. Joukkueen lajitreenien määrä tulisi olla riittävä, ja rooli joukkueessa riittävän iso. Pikkupelien määrä olisi hyvä olla joukkueen treenien ohella lähempänä 2-3h / vko. Höntsyjen ja tekniikkatreenien määrä olisi hyvä saada pidettyä siellä 1-2 tunnin lähistöllä, tai mahdollisesti jopa nostaa. Myös kokonaisliikunnan määrään olisi hyvä kiinnittää huomiota, että se olisi mahdollisimman lähellä urheilijan liikuntamääriä eli n. 20h viikossa.


Linkit aiempiin reeniaikojen vertailuihin:
Reeniaikojen vertailua 1: lajitreenien määrä
Reeniaikojen vertailua 2: pienpelien määrä

Kuntoutus-/lomaviikko

Kommentoi
Päärynäpirtelöllä Helsingin Carrolssilla

Kuluva viikko on ollut kuntoutusviikko jo jonkin aikaa sitten revähtäneelle takareidelle. En malttanut sitä lepuuttaa ja kuntouttaa kunnolla, niinpä nyt lajitreenien tauon aikana on hyvä korjata paikat kuntoon. Myös tämä viikko on ollut muunkin harjoittelun suhteen todella kevyt, että on saanut vähän lomailla ja nauttia kesästä Helsingissä käymällä. Toivotaan, että saadaan jalka kuntoon, jotta ensiviikolla pääsee taas harjoittelemaan kunnolla!

Arkistojen kätköistä: Ilmaveivi SB Savo-KSS c89

4 kommenttia
Ilmaveivimaali SB Savo-KSS -ottelussa C89-junioreissa vuodelta 2006. Myös aiemmin lisätyt videot on lisätty Youtubeen paremmalla laadulla.

Arkistojen kätköistä: IFT A-nuorten finaali 2010

Kommentoi

Arkistojen kätköistä löytynyt video on IFT-turnauksesta 2010. Sarja on A-nuorten sarja ja finaalissa vastassa oli paikallisvastustaja Classic.

Reeniaikojen vertailua 2: pienpelien määrä

Kommentoi
Suuria eroja pienpelien määrissä

Toisessa pelikauden harjoitusmääriä koskevassa vertailussa paneudun pienpelien määrään. Pienpeleillä tarkoitan muita kuin joukkueen harjoituksissa pelaamia pienpelejä ja lajina nimenomaan salibandy/sähly. Tähän ei kuulu pelkkä mailan ja pallon kanssa yksinään "höntsääminen"/kikkailu, vaan kyseessä on ollut jonkinlaista peliä esim. 1vs1 tai 3vs3 tai joskus peräti 5vs5. Kaikista olen laskenut taas viikkokeskiarvon jotta lukuja helpompi käsitellä.

- 06-07 SB Savo A-junioreiden SM = 2h 15min/vko
- 07-08 SB Savo Miesten Ykkösdivari = 1h 55min/vko
- 08-09 SB Savo Miesten Ykkösdivari = 1h 29min/vko
- 09-10 Koovee A-junioreiden SM = 30min/vko
- 10-11 Koovee Miesten Salibandyliiga ja A-junioreiden SM = 54min/vko


Tampereelle muutto vähensi pienpelien määrää

Mielenkiintoista huomata miten huomattavasti pienpelien määrä laski vaihdettuani seuraa Tampereelle. Myös toisaalta se näkyi ja tuntui peliesityksissä, sillä pienpeleillä on aina ollut suuri osa harjoitteluani. Pikkupeleissä on saanut paljon pallokosketuksia, saanut toteuttaa itseään sekä kokeilla asioita mitä ei välttämättä peleissä ja harjoituksissa tule koitettua. Pelituntuma ja pelinopeus on paljon peräisin mielestäni juuri kovatempoisista pienpeleistä, joissa saa paljon pallokosketuksia ja tätä kautta kehittyy.

Tampereella ehkä kulttuuri pienpelien suhteen oli erilainen. Halua ja intoa pikkupeleille ja Stanley Cup-tyylisille turnauksille oli huomattavasti vähemmän mitä Savossa päin olen nähnyt. Toisaalta pelikaudella kovan harjoittelun lomassa vapaa-aika tulee tietysti mielellään käytettyä muissakin merkeissä kuin hikisillä halleilla pyöriessä, mutta itse en ainakaan tiedä mitään parempaa harjoitusmuotoa kuin pikkupelit!

Reeniaikojen vertailua 1: lajitreenien määrä

2 kommenttia
 Kaudella 08-09 pelasin Ykkösdivaria SB Savossa

Sarjakausien kestot hyvin lähellä toisiaan

Olen pitänyt treenipäiväkirjaa viideltä aiemmalta salibandykaudeltani. Nyttemmin kun on kertynyt enemmän materiaalia, niin pystyy vähän vertailemaan miten olen treenannut milläkin kaudella pelikauden aikana. Seuraavassa kaudet ja joukkueet missä olen milloinkin pelannut:

- 06-07 SB Savo A-junioreiden SM (kauden kesto 24 viikkoa)
- 07-08 SB Savo Miesten Ykkösdivari (kauden kesto 23 viikkoa)
- 08-09 SB Savo Miesten Ykkösdivari (kauden kesto 24 viikkoa)
- 09-10 Koovee A-junioreiden SM (kauden kesto 25 viikkoa)
- 10-11 Koovee Miesten Salibandyliiga ja A-junioreiden SM (kauden kesto 26vko)

Kauden keston laskin siten, että kausi alkaa siltä viikolta milloin ensimmäinen sarjapeli pelataan, sekä loppuu sen viikon loppuun milloin viimeinen sarjapeli pelataan. 


Lajitreenien määrässä vaihtelua

Lajitreeneillä tarkoitan niitä JOUKKUEEN kanssa tekemiäni harjoituksia, joissa on mailat mukana. Olen laskenut kaikista viikkokeskiarvon, jotta lukumäärää on helpompi käsitellä. Tietysti sairaudet, poissaolot ja peliohjelmat ovat vaikuttaneet treenikalenteriini ja sitä kautta lajitreenien määrääni. Tähän ei ole laskettu otteluita mukaan.

- 06-07 SB Savo A-junioreiden SM = 2h 35min/vko
- 07-08 SB Savo Miesten Ykkösdivari = 2h 50min/vko
- 08-09 SB Savo Miesten Ykkösdivari = 3h 16min/vko
- 09-10 Koovee A-junioreiden SM = 2h 30min/vko
- 10-11 Koovee Miesten Salibandyliiga ja A-junioreiden SM = 3h 15min/vko 


Lajiharjoittelun määrä joukkueen kanssa melko alhainen

Mielenkiintoista huomata, miten lajitreenimäärä vaihtelee. Jos A-juniorikausia vertaa keskenään, niin harjoittelin molempina kausina aika samanverran joukkueen kanssa. Jos taas vertaa lajitreenien määrää ykkösdivarijoukkueen ja salibandyliigajoukkueen välillä, niin nekin ovat hyvin samanlaisia.

Mielestäni tämä lajitreenimäärä on kuitenkin vielä TODELLA pieni. Jos lajiharjoittelu jää vain tähän joukkueen kanssa toteutettuun harjoitteluun, pelaajat ovat pääsarjatasollakin vain n. 3h tuntia mailan kanssa viikossa(jos mahdollisia pelejä ei lasketa). Onkohan muissa lajeissa määrä näin pieni?! En tiedä asiasta, mutta erikoiselta tuntuisi ajatella vaikka että jalkapalloilijat harjoittelisivat pallon kanssa vain reilu 3h viikossa?! Tietysti täytyy muistaa verratessa muihin lajeihin, että salibandy on kuitenkin vielä amatöörilaji, joten kamalan suuria treenimääriä ei pystytä olettamaankaan.

Penkillä istumisesta on hyötyä vain vähään

"Rooli" joukkueessa vaikuttaa harjoittelun laatuun

Vaikka tämän tilaston mukaan lajitreenien määrä olisi ollut paras kausilla 08-09 ja 10-11, niin esim. en pidä viimeisintä kautta niin suuressa arvossa kuin tilasto voi antaa olettaa. Harjoittelin Kooveen liigajoukkueen mukana, mutta en kuitenkaan kuulunut pelaavaan kokoonpanoon. Näin ollen "roolini" harjoituksissa oli usein pieni ja pallokosketuksien määrä harjoituksissa vähäinen.

Esimerkiksi jos viimeistelytreeneissä olin pienessä roolissa ja seuraavana päivänä pelissä penkillä/katsomossa, niin minultahan on mennyt kaksi hyvää treenipäivää aivan hukkaan (olettaen, että en tehnyt mitään korvaavaa treeniä viimeistelytreenien ja pelin osalta). Tai entäs jos viikossa oli useampi peli ja viimeistelytreenit? Tällöinhän on saattanut melkein koko viikko mennä hukkaan.

Onneksi itselläni oli A-junioripelit sekä harjoitukset tuossa kyljessä, mutta varmasti on pelaajia jotka ovat pienellä roolilla esim. liigaporukassa joiden tilanne on samanlainen. Onko se kehittävää? Tietysti omasta pärjäämättömyydestä ei voi syyttää kuin peilistä katsovaa henkilöä, mutta myös kentän ulkopuoliset asiat voivat vaikuttaa kentän sisällä tapahtuviin asioihin. Mielestäni juuri siksi täytyy löytää hyvä paikka itselle sekä
kentällä, että kentän ulkopuolella, jotta kehittymistä tapahtuu!